Menu
RSS
Τρίτη, 15/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Τα Λυρικά Σύνολα "μετέφεραν" το κοινό της Τρίπολης στη Σμύρνη του 20ου αιώνα, μέσα από τους ήχους του μπουζουκιού" (vd)

Τα Λυρικά Σύνολα "μετέφεραν" το κοινό της Τρίπολης στη Σμύρνη του 20ου αιώνα, μέσα από τους ήχους του μπουζουκιού" (vd)
**Η μουσική σχολή «Λυρικά Σύνολα» εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο θερμό κοινό της παράστασης "Η Σμύρνη μέσα από το Μπουζούκι"*
 
Τρίπολη, 31/5/2023 – Τα «Λυρικά Σύνολα» εκφράζουν τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους στο πολυπληθές κοινό που γέμισε το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης στην πρόσφατη συναυλία, «Η Σμύρνη μέσα από το Μπουζούκι» (αιγίδα Δήμου Τρίπολης). Η προσέλευση σας ενδυνάμωσε την κοινή αγάπη και εκτίμηση για την ελληνική λαϊκή μουσική που συνδέει την κοινότητά της Τρίπολης.
 
Αυτή η πλούσια μουσική παράσταση μας μετέφερε όλους στις αρχές του 20ου αιώνα, στο λιμάνι της Σμύρνης, μέσα από τους επιβλητικούς και ψυχαγωγικούς ήχους του μπουζουκιού.
Ανάμεσα στα ζωντανά και μαγευτικά κομμάτια που παίχτηκαν, με χαρά μοιραστήκαμε μαζί σας τη «Μισιρλού» (Δημ. Πατρινού), το «Καροτσέρη τράβα» (Απ. Χατζηχρήστου) και τις «Βεργούλες» (Μάρκου Βαμβακάρη), που ερμήνευσε ο χαρισματικός Γιώργος Αργυρόπουλος. Το κοινό άκουσε επίσης τη «Δημητρούλα μου» (Παν. Τούντα) και το «Πέφτεις σε λάθη» (Βασίλη Τσιτσάνη) που τραγούδησε η μοναδική Βαλεντίνα Σιακωτού. Η ταλαντούχα Χρύσα Πανοπούλου ερμήνευσε το «Χαράματα η ώρα 3» και το «Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια» (Μάρκου Βαμβακάρη). 
 
Μαζί, αυτές οι εμβληματικές συνθέσεις μετέφεραν τους παρευρισκόμενους κατευθείαν στην καρδιά της Σμύρνης και από εκεί στον Πειραιά, όπου το ρεμπέτικο τραγούδι υπέστη ζύμωση σμίγοντας με το σμυρναίικο ηχόχρωμα που «διέδωσαν» οι πρόσφυγες της Σμύρνης.
 
Τα «Λυρικά Σύνολα» επιμελείται ο Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης και στα μπουζούκια έπαιξαν: ο Παναγιώτης Πιτερός (& επιμέλεια κειμένων), ο Γιώργος Κρατημένος, ο Θέμης Καττής και ο Αντώνης Διαμαντόπουλος. Στις κιθάρες ήταν η Μαίρη Τότση και ο Αναστάσιος Βαρδάκας. Στο μπάσο ο Γιάννης Βούκλιζας. Την σαγηνευτική αφήγηση απέδωσε η φιλόλογος Μαριβάσια Μπουλούγαρη.
 
Η «Σμύρνη μέσα από το μπουζούκι» κατέστησε φανερό ότι όχι μόνο μοιραζόμαστε μια βαθιά αγάπη για την ελληνική λαϊκή μουσική αλλά και επιδιώκουμε να διατηρήσουμε τις παραδόσεις και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μέσω τέτοιων παραστάσεων, δημιουργούμε αξέχαστες αναμνήσεις, προωθώντας την «καλή» μουσική και καλλιεργώντας τους δεσμούς που μας κάνουν μια ενωμένη κοινότητα, βαθιά ριζωμένη στην παράδοση.
 
Με την αμέριστη υποστήριξή σας, ελπίζουμε όχι μόνο να γίνουμε πολιτιστικός ακρογωνιαίος λίθος στην πόλη μας αλλά και να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά ερμηνευτών να τιμήσουν την ελληνική λαϊκή μουσική και το ιστορικό παρελθόν της. Το πάθος, ο ενθουσιασμός και η υποστήριξή σας εκτιμώνται βαθιά από κάθε συμμετέχοντα στα «Λυρικά Σύνολα».
 
Για να είστε ενήμεροι για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και συναυλίες μας, σας ενθαρρύνουμε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας στη διεύθυνση lyrikasynola.gr και να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
τραγούδι συναυλίας: https://youtu.be/Ed4Bkbqt0AM

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...