Menu
RSS
Τρίτη, 08/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κωνσταντινόπουλος: "Εάν πέρναγε στον δεύτερο γύρο ο κ. Γερουλάνος, θα τον ψήφιζα, διότι το αίτημα ήταν να προχωρήσουμε σε αλλαγή ηγεσίας"

Κωνσταντινόπουλος: "Εάν πέρναγε στον δεύτερο γύρο ο κ. Γερουλάνος, θα τον ψήφιζα, διότι το αίτημα ήταν να προχωρήσουμε σε αλλαγή ηγεσίας"

Θέλουμε ένα μικρό και κλειστό ΠΑΣΟΚ ή θα προχωρήσουμε στην αλλαγή όπως έλεγαν όλοι οι υποψήφιοι για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ;

Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο

Ο κ. Δούκας μπήκε στον δεύτερο γύρω απέναντι σε μία έντονη προπαγάνδα στο πρόσωπό του όπου ακόμα και όταν τσακώνεσαι με τη γυναίκα σου φταίει ο Δούκας ή ότι συμβαίνει στην Ελλάδα φταίει ο Δούκας, αυτό κατά την άποψή μου είναι μια νίκη.

Στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν πέντε δυνατοί υποψήφιοι οι οποίοι είχαν μια διαπίστωση και ένα αίτημα, ο κ. Γερουλάνος έλεγε στο σποτάκι του ότι εάν μείνουμε με την παρούσα ηγεσία μέχρι τις εκλογές του 2027, το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ένα μικρό κόμμα. Ο κ. Κατρίνης έλεγε ότι αυτό το μικρομεσαίο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει ποτέ. Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε προεκλογικά «τσίκι τσίκι» δεν πηγαίνεις παρακάτω. Η κ. Γιαννακοπούλου ότι η παρούσα ηγεσία απέδειξε ότι δεν μπορεί να πάει το ΠΑΣΟΚ ψηλά. Αφού η διαπίστωση και των πέντε υποψηφίων είναι κοινή και το ΠΑΣΟΚ με την παρούσα ηγεσία δεν προχωράει, τόνιζαν δημόσια ότι χρειαζόμαστε αλλαγή ηγεσίας. Σε αυτό το αίτημα ήρθαν οι πολίτες και αποφάσισαν τη δεύτερη Κυριακή να τους εκπροσωπήσει ο κ. Δούκας.

Εάν πέρναγε στον δεύτερο γύρο ο κ. Γερουλάνος θα ψήφιζα τον κ. Γερουλάνο διότι το αίτημα ήταν να προχωρήσουμε σε αλλαγή ηγεσίας. Ουσιαστικά όποιος πέρναγε στον δεύτερο γύρω και εκπροσωπούσε το αίτημα για αλλαγή θα τον ψήφιζα.

Όταν ήταν 39% Μεϊμαράκης και 28% Μητσοτάκης στη ΝΔ, μας έλεγε ο κ. Πορτοσάλτε ότι θα κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης και ενώ ήταν 11 μονάδες πίσω και του κακοφαίνεται που είναι 8 μονάδες πίσω ο Δούκας από τον Ανδρουλάκη.

Κύριε Πορτοσάλτε δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ από τότε που βγήκε ο κ. Δούκας Δήμαρχος Αθηναίων, δεν μπορείτε να το αποδεχτείτε, πρέπει να το ξεπεράσετε.

Όταν ήταν υποψήφιος Πρόεδρος το 2021 ο κ. Γερουλάνος δεν ήταν Βουλευτής. Επίσης ο κ. Ανδρουλάκης όσο δεν ήταν βουλευτής και ήταν εκτός Κοινοβουλίου είχε μεγαλύτερο ποσοστό το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την περίοδο που ήταν βουλευτής. Ο κ. Τσίπρας που ήταν εντός Κοινοβουλίου, έχασε 12 μονάδες. Το βασικό ζήτημα σήμερα είναι το εξής: εάν δεν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή παράταξη και να πείσουμε τον λαϊκό κόσμο να μας εμπιστευτεί, η ακροδεξιά είναι προ των πυλών.

Για να είμαστε ρεαλιστές, εάν δεν συμβεί αυτό που συνέβη στην Αθήνα ώστε να πάνε πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να στηρίξουν τον κ. Δούκα, δεν θα κέρδιζε στον Δήμο της Αθήνας. Επομένως, εάν δεν έρθουν στο ΠΑΣΟΚ οι ξενιτεμένοι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει. Δυόμιση εκατομμύρια ψηφοφόροι έφυγαν από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το 2023 και με ηγεσία Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήρθαν στο ΠΑΣΟΚ.

Συμπερασματικά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη ξέρουμε ότι 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ήρθαν στο ΠΑΣΟΚ και με τον Χάρη Δούκα έχουμε μια ελπίδα.

Θέλω να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβετε γιατί ο κ Δούκας είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει στοχοποιηθεί τόσο έντονα από το σύστημα της ΝΔ. Χθες η ομάδα αλήθειας ανέβασε ένα βίντεο με τον κ. Παπανώτα να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ενώ ξέρουμε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε ότι «αυτοί» έβγαλαν τον κ. Δούκα. Ο κ. Παπανώτας έχει αναρτήσει δημόσια ότι στηρίζει Νίκο Ανδρουλάκη. Θέλω να σας αναφέρω με αυτό το παράδειγμα την προπαγάνδα που γίνεται εναντίον του Δούκα και υπέρ κάποιου άλλου υποψήφιου Προέδρου. Αυτή η προπαγάνδα επηρέασε τους ψηφοφόρους στην Αθήνα και την Αττική και πρέπει να το δούμε και να το αξιολογήσουμε για να το αντιμετωπίσουμε μέχρι τον επόμενο γύρω τον εκλογών.

Πιστεύω ότι το ντιμπέιτ είναι απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας μας και θα γίνει και μάλιστα πρέπει να είναι ανοιχτό.

Ο κ. Δούκας έχει μια πολύ καθαρή άποψη για τις Τράπεζες και προτείνει να γίνει φορολόγηση των τριών δισεκατομμυρίων των υπερκερδών των Τραπεζών. Την ίδια καθαρή άποψη έχει για την επόμενη φάση της πολιτικής ζωής όπου πρέπει όλοι να ξεκαθαρίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και πρέπει να είναι δεύτερος πυλώνας του δικομματισμού στη χώρα.

Η μάχη είναι εθνική και αφορά ποιος θα μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ. Εάν θέλουμε να μείνει ένα μικρό ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών ή θα προχωρήσουμε στην αλλαγή όπως έλεγαν όλοι οι υποψήφιοι για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 13:40 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΕ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΜΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙς ΔΟΥΛΕΙΕς ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΣΟΥ? ΕΙΣΑΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 11:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα πας με οποιονδήποτε αρκεί να εξασφαλίσεις την πολιτική σου επιβίωση. Αυτό που έκανες πάντα δηλαδή. Τι σχέση έχει η αριστερή ατζέντα του Δούκα και η κοινωνική ατζέντα του Παπανδρεικού Γερουλάνου με τις δικές σου βενιζελοδεξιούλες απόψεις; Έθεσες θέμα ηγεσίας μόνο και μόνο επειδή έχεις μένος εναντίον του Ανδρουλάκη. Αυτά τα αφηγήματα στους υπαλλήλους σου, όχι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 10:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Αχάριστε, εξαιτίας σου το ΠΑΣΟΚ έχει καταστραφεί στην Αρκαδία και μιλάς; Έχεις διχάσει τον κόσμο και την κοινωνία και δίχασες και το κόμμα. Δημιούργησες πρόβλημα σε ένα ολόκληρο κόμμα και έχεις το θράσος και μιλάς; Μαζευτήκατε κομματικά στελέχη που για κάποιο λόγο δυσαρεστηθήκατε και ζητήσατε εκλογές, λες και εσείς κάνατε τα πάντα για το κόμμα, ενώ το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η θεσούλα σας και η εδρούλα σας. Βλέπουμε και τον Καστανίδη που λόγω προσωπικής πικρίας συντάσσεται με τον εκλεκτό σου και όχι γιατί θεωρεί ότι είναι ικανός. Έλεος ρε φίλε. Συνέλθετε γιατί στο τέλος δεν θα υπάρχει κόμμα για να είσαι βουλευτής εκτός και αν μετακομίσεις ξέρεις για ποιο κόμμα... εκεί στον φυσικό σου χώρο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΕ ΑΣΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ,,ΑΦΗΣΕ,, ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΑΡΚΑ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...