Menu
RSS
Δευτέρα, 14/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Φιλοζωικός Τρίπολης | Πρόσκοποι τάισαν το αρνάκι στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και γνώρισαν τα αδέσποτα! (vd)

Φιλοζωικός Τρίπολης | Πρόσκοποι τάισαν το αρνάκι στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και γνώρισαν τα αδέσποτα! (vd)
Επίσκεψη του 3ου συστήματος προσκόπων Τρίπολης στον χώρο φιλοξενίας του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε εχθές 12 Οκτωβρίου 2024 τους προσκόπους στον χώρο φιλοξενίας του συλλόγου μας. Πενήντα καταπληκτικοί πρόσκοποι μας επισκέφθηκαν από το 3ο σύστημα Τρίπολης, και έκαναν χαρούμενους όλους τους τετράποδους φιλοξενούμενους μας!!

Γεμίσαμε με χαρούμενες ουρές και παιδικές φωνές!! Μία εμπειρία που σίγουρα θα θυμόμαστε όλοι για αρκετό καιρό. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Σταματίνα, αρχηγό της ομάδας , που επέλεξε να φέρει κοντά τους προσκόπους με τα αδέσποτα ζώα.

Η ξενάγηση τους, ξεκίνησε από τον κεντρικό χώρο που βρίσκεται στην είσοδο του καταφυγίου, όπου μέλος τους συλλόγου μας ενημέρωσε τα παιδιά για τον τρόπο που μπορούν να προσελκύουν αδέσποτα ζώα με ασφάλεια. Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τον τρόπο υιοθεσίας και τις ευθύνες που προκύπτουν από αυτήν. Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και είχαν πολύ εύστοχες παρατηρήσεις.

Μετά την ενημέρωση ξεκίνησε η διαδρομή της ξενάγησης με πρώτη στάση τον χώρο φιλοξενίας των γουρουνιών και των αλόγων.

Στον ίδιο χώρο όμως τους περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη! Το μωρό προβατάκι μας ήθελε να πιει το γάλα του και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος, από ένα μπιμπερό γάλα με χέρι προσκόπων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε περίπατος στον υπόλοιπο χώρο όπου βρίσκονται πολλά σκυλιά όλων των ηλικιών, και οι πρόσκοποι δεν έχασαν την ευκαιρία να χαϊδεύουν όποιο τετράποδο τους πλησίαζε. Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν ο χώρος που βρίσκονται τα κουτάβια, τα οποία όπως είναι φυσικό έκλεψαν τις καρδιές των παιδιών.

Για άλλη μια φορά το συμπέρασμα είναι, χώροι που φροντίζουν ζωάκια πρέπει να είναι πάντα ανοιχτοί και προσβάσιμοι στον κόσμο, γιατί μόνο όφελος έχουν τα ζωάκια … Δεν χρειάζονται πολυτέλεια, μόνο αγάπη και φροντίδα ζητάνε, να δει ο κόσμος τα ωραία, να δει και τις δυσκολίες, γιατί τα δύσκολα θέλουμε να βελτιώσουμε!

θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξανά το 3ο σύστημα προσκόπων για την επίσκεψη τους, και να ενημερώσουμε ότι όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα σκυλάκι, μπορεί είτε να μας επισκεφτεί, είτε να συμπληρώσει την φόρμα υιοθεσίας στην καρτέλα του κάθε ζώου. Επίσης, θυμίζουμε ότι όλα αυτά τα ζώα που φιλοξενούνται από τον σύλλογο μας, έχουν ανάγκη από καθημερινή τροφή, κτηνιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Όλα αυτά τα έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά από δωρεές καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία κρατική επιδότηση του συλλόγου. Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε έστω και με ένα ευρώ μπορείτε να μπείτε στην σελίδα Δωρεά και να ακολουθήσετε τα βήματα με απόλυτη ασφάλεια συναλλαγών.

https://animalarcadiacare.gr/

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 16:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιες εγκαταστάσεις ρε;;; Που ειπναι η κτηνιατρική υπηρεσία να τις δει

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...