Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

40 χρόνια συμπληρώνει η Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας!

40 χρόνια συμπληρώνει η Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας!
Το ΔΣ του Συλλόγου και η Κοινότητα Καστάνιτσας, διοργανώνουν τη 40η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο 26 & 27 του Οκτώβρη, από τις 09.00 – 20.00 η ώρα .
Φέτος η Γιορτή θα διοργανωθεί εντός του μικρού μας οικισμού και θα τον διατρέχει από άκρη σε άκρη.
• Θα έχει περιπατητικό χαρακτήρα, ξενάγησης, ενημέρωσης και διασκέδασης.
• Στο καλωσόρισμα θα μπορείτε να πάρετε χάρτη και οδηγίες με τα δρώμενα και θα κερνάμε τσάι του βουνού, ζεστό τραχανά και βραστά κάστανα.
• Ο Σύλλογος θα έχει αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία ιερού Ναού Μεταμόρφωσης Σωτήρος και η ταβέρνα του θα διαθέτει ποικιλία φαγητών, όπως βραστή γίδα, χοιρινό με κάστανο, ρεβίθια με κάστανο, χορτόπιτες, τυρόπιτες, σουβλάκια, τηγανόψωμο, κρασί, οινόμελο και τσίπουρο.
• Στο χωριό λειτουργούν επίσης τρεις ταβέρνες και ένα καφενείο.
• Οι επισκέπτες θα κινούνται στον «Δρόμο του Κάστανου» κυκλικά μέσα στο χωριό. Θα λειτουργεί η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου με διάφορα αναμνηστικά είδη του Συλλόγου, καθώς και γλυκά με βάση το κάστανο, το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης και το μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.
• Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Βυζαντινό πύργο, την Εκκλησία με το περίτεχνο τέμπλο της και να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για τον περίπατο στα σοκάκια του χωριού και την φθινοπωρινή φύση.
• Θα λειτουργήσει Παιδικό Εργαστήρι και η Γωνιά της Παραμυθούς για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και περίπτερο ενημέρωσης για την Τσακωνιά, την Τσακώνικη διάλεκτο και την ιστορία της.
• Στην πλατεία της Γιορτής θα υπάρχει Μουσική για διασκέδαση και χορό, ενώ χορευτικά θα παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας.
• Στους πάγκους των μικροπωλητών μπορείτε να προμηθευτείτε, κάστανα, καρύδια, άλλα προϊόντα της φύσης, έργα λαϊκής τέχνης κλπ.
• Θα είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε και να εξυπηρετήσουμε οργανωμένους εκδρομείς μέσω τουριστικών πρακτορείων με πούλμαν ΜΟΝΟ κατόπιν συνεννόησης μαζί μας, σε κάθε περίπτωση περιορισμένο και ελεγχόμενο αριθμό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.
• Τα πούλμαν παραμένουν εκτός του οικισμού σε καθορισμένες και αριθμημένες θέσεις στάθμευσης όπου θα τους υποδεικνύουν υπεύθυνοι και η πρόσβαση στο χώρο της Γιορτής κυμαίνεται από 500- 1000 μ. βάδιση.
* Οι εκδρομείς και επισκέπτες μας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η Καστάνιτσα είναι ένα ορεινό χωριό, όχι επίπεδο, (δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή δυσκολία στην βάδιση αποστάσεων), με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά το διήμερο, ώστε να λάβετε τα μέτρα σας.
Με Εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου και η Κοινότητα Καστάνιτσας
ΤΗΛ. 693 757 0471 - 697 855 9494 -6977189533

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...