Menu
RSS
Τρίτη, 15/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Τατούλης: "«Τουρίστας» ο Περιφερειάρχης κ. Πτωχός"

Τατούλης: "«Τουρίστας» ο Περιφερειάρχης κ. Πτωχός"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14.10.2024

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, από την καταστροφική πυρκαγιά, του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης πραγματοποίησε στις 6 Οκτωβρίου 2024 ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της παράταξης του.

Ο πρ. Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο, προέδρους κοινοτήτων και πληγέντες παραγωγούς, αγρότες και κατοίκους, όπου του εξέφρασαν την απόγνωση και την αγωνία τους για το μέλλον των περιοχών τους, μετά τις επιπτώσεις της καταστροφής  που υπέστησαν οι ίδιοι και η τοπική οικονομία.

Στις 10 Οκτωβρίου 2024, οι Κορίνθιοι  Υφυπουργοί κ. Νίκος Ταγαράς και κ. Χρίστος Δήμας μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,  προκειμένου να δείξουν το ενδιαφέρον τους και να ανακοινώσουν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μετά την συνάντηση οι κύριοι Υφυπουργοί ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης καθώς και ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις τους περιορίστηκαν σε γενικόλογα ευχολόγια και διαπιστώσεις για την μεγάλη καταστροφή που επέφερε η πυρκαγιά.

Δεν ανακοίνωσαν την λήψη κανενός απολύτως μέτρου και κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο για την άμεση επίλυση των μεγάλων προβλημάτων των πληγέντων. Καμία ανακοίνωση και κανένα χρονοδιάγραμμα  για αποζημιώσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καθώς και για τις καταστροφές που υπέστησαν οι οικίες.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών για την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων, ώστε οι αγρότες να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να τους δοθεί η δυνατότητα να επανακτήσουν τις καλλιέργειες τους.

Πρέπει να υπάρξει άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας, με δεδομένο ότι έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις και ήδη βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο, όπου η απειλή των πλημμυρών είναι πολύ μεγάλη.

Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα ο «τουρίστας» Περιφερειάρχης κ. Πτωχός, που πολύ συχνά  επιλέγει να βρίσκεται στα γραφεία των Υπουργών, δεν έχει μεριμνήσει ούτε καν για την αποστολή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους των πληγέντων περιοχών, οι οποίοι κινδυνεύουν με ολική καταστροφή.

Επισημαίνουμε πως παρότι υπάρχουν οι απαραίτητες υπογραφές των μελών της Αντιπολίτευσης με την οποία ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου    (το αίτημα εστάλη στις 7 Οκτωβρίου 2024), δεν έχει αποσταλεί ακόμα ούτε η πρόσκληση για την σύγκληση της, παρότι προβλέπεται ρητά από τον Νόμο δεσμευτική προθεσμία έξι (6) ημερών από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ποιο είναι το …πραγματικό ενδιαφέρον του κ .Πτωχού για την μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν οι πληγέντες των περιοχών του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης! 

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 00:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ καλά τα λέει ο Πετράν. Οι παρεμβάσεις του είναι και καίριες και χρήσιμες. Τη μαυρίλα της καμένης γης πίσω δεν τη βλέπετε; Βλέπετε κάποιον άλλον να ασχολείται με αυτό; Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός να λέτε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 00:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ καλά τα λέει ο Πετράν. Οι παρεμβάσεις του είναι και στοχευμένες και χρήσιμες. Βλέπετε κάποιον άλλον να ασχολείται και να ελέγχει; Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 21:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό το τεφαρίκι μη εχοντας τι αλλο να κάνει περιοδεύει με την Κωνσταντίνα και ρίχνει καμιά μπαλωθιά για να δηλώνει την παρουσία του. Είδατε με το σκουπιδοεργοστασιο τι ωραία του απάντηση η επιτροπη η αρμόδια της ΕΕ και αυτός με θράσος περίσσιο ...... αμολάει αετό ! Αρλούμπες και μπαρούφες ! Λες και τον ακούει κανείς τον τελειωμένο !!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσε μας ρε μπάρμπα με τις αμπελοφιλοσοφίες σου. Καλα τα λες από την απέξω και χωρίς κανένα κόστος. Σαν το ΚΚΕ ένα πράγμα. Εκ του ασφαλούς πολιτική

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...