Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στις 4 Οκτωβρίου 2024 η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας!

Στις 4 Οκτωβρίου 2024 η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας!
Στις 19 Δεκεβρίου 2023 εκοιμήθη ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αλέξανδρος κι έκτοτε τοποτηρητής στην Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας έχει τοποθετηθεί ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Στο Βήμα της Ορθοδοξίας αναφλετεραι ότι η Τακτική Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα λάβει χώρα από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στο Συνοδικό Μέγαρο. Η συνεδρίαση θα τελεστεί υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και θα εξετάσει κρίσιμα κοινωνικά θέματα, παράλληλα με την εκλογή νέων Μητροπολιτών και βοηθών Επισκόπων.

 

Ειδικότερα, η τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένη στις εκλογές νέων Επισκόπων. Οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα πληρωθεί η κενή θέση για την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αλεξάνδρου. Επιπλέον, θα εκλεγούν τέσσερις νέοι βοηθοί Επίσκοποι για τις Ιερές Μητροπόλεις Ξάνθης και Περιθεωρίου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Πειραιώς και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Οι εκλογές αυτές θα δώσουν την ευκαιρία στην Εκκλησία της Ελλάδος να ανανεώσει την ποιμαντική της δύναμη και να προχωρήσει με νέους ιεράρχες που θα συμβάλουν στο έργο της.

 

3 σχόλια

  • Γιώργης
    Γιώργης Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 16:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Αργομισθίες φουλ....πλήρωνε Έλληνα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 14:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Γίνονται τα μαγειρέματα μέχρι τότε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 14:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Να δούμε πάλι ποιοί είναι αυτοί που θα ευνοηθούν

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...