Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η συνέντευξη τύπου Βασίλη Κοντοζαμάνη-Απαντήσεις σε ερωτήματα πολιτών μέσω διαδικτύου

Η συνέντευξη τύπου Βασίλη Κοντοζαμάνη-Απαντήσεις σε ερωτήματα πολιτών μέσω διαδικτύου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και σε ερωτήσεις πολιτών που είχαν σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

p>Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτών τόνισε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αναφέρθηκε στο τι θα κάνει τις πρώτες 100 ημέρες ως βουλευτής, μίλησε για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αλλά και για τις γαλλικές εκλογές και τη εκλογική μάχη Σαρκοζύ-Ολάντ.

Παρατίθενται ορισμένες από τις απαντήσεις του κ. Κοντοζαμάνη σε ερωτήσεις που δέχθηκε από πολίτες:

 

Για τους επαγγελματίες πολιτικούς

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία πολιτικό. Έχω τη δουλειά μου, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, πληρώνω τα ίδια χαράτσια και τους ίδιους φόρους με όλους τους πολίτες. Ο βουλευτής έχει καταλήξει να είναι το πιο «κλειστό επάγγελμα» και πρέπει να το «ανοίξουμε» ώστε  να μην εκλέγονται βουλευτές μόνο επαγγελματίες πολιτικοί.

  

Για τις πρώτες εκατό ημέρες ως νέος βουλευτής

Αυτό που θα επιδιώξω τις πρώτες 100 ημέρες είναι να υπάρξει ένα κλίμα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών προσώπων και των κοινωνικών φορέων πάνω στους στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης της Αρκαδίας. Να χαράξουμε ως νομός μια ενιαία στρατηγική για το πως θα κάνουμε την Αρκαδία ένα ισχυρό όνομα .

  

Για την εγκληματικότητα:

Αναγνωρίζω ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στις αγροτικές περιοχές. Εγώ προτείνω τέσσερα συγκεκριμένα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν άμεσα και αποτελούν και θέσεις της Νέας Δημοκρατίας:

Πρώτον θα προχωρήσουμε στην κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια που κατέστησε την χώρα μας πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Δεύτερον θα πρέπει να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία για την εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σε παράνομους αλλοδαπούς.

Τρίτον, θα πρέπει να προχωρήσουμε σύντομα στη δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών.

Τέταρτον, θα πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Για το πανεπιστημιακό άσυλο

Σήμερα κανείς δεν πιστεύει ότι η κινδυνεύει η ακαδημαϊκή ελευθερία για την οποία θεσμοθετήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο. Συνεπώς, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και ο νόμος πια είναι σαφής για το πανεπιστημιακό άσυλο. Επιτέλους τα πανεπιστήμια θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα δυτικοευρωπαικά πρότυπα και θα πρέπει να σταματήσουν να είναι ορμητήριο ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου.

 

Για τις Γαλλικές εκλογές

Ο Σαρκοζύ είναι πιο κοντά στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ολάντ είναι σοσιαλιστής. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να υπάρξει μια αλλαγή στην Ευρώπη. Ίσως η εκλογή Ολάντ να εξυπηρετούσε το σκοπό αυτό. Οπότε κατατάξτε με στους αναποφάσιστους.

 

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ολοκληρώνοντας την εισήγηση του τόνισε:

“Τέσσερις ημέρες πριν από την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Πατρίδας μας θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα προς όλους τους ψηφοφόρους: Μιλούν για ανανέωση και την ανάγκη ενός νέου πολιτικού σκηνικού. Εγώ τους προτείνω, η οργή να μετατραπεί σε ορμή επιλογής νέων πρόσωπων, αυτοδημιούργητων που γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου και έχουν όρεξη για δουλειά.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να απευθύνω και μια έκκληση σε αυτούς που σήμερα  είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι και στρέφονται είτε προς τα μικρότερα κόμματα, είτε προς την αποχή, το άκυρο ή το λευκό. Την επομένη των εκλογών η Ελλάδα χρειάζεται να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί με λυμένα τα χέρια να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Έχω την βεβαιότητα πως οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς παράταξης θα συσπειρωθούν και θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στη Νέα Δημοκρατία. Θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας και θα ενισχύσουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του τόπου, η οποία αποτελεί τον βασικό πυλώνα σταθερότητας στην πολιτική ζωή του τόπου.”

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...