Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξαντλητική συζήτηση για το γήπεδο του Παναρκαδικού | Αποφασίστηκε ότι θα χρησιμοποιείται από τον Παναρκαδικό Α.Ο. και άλλες τρεις ομάδες

Εξαντλητική συζήτηση για το γήπεδο του Παναρκαδικού | Αποφασίστηκε ότι θα χρησιμοποιείται από τον Παναρκαδικό Α.Ο. και άλλες τρεις ομάδες

Η ανάκληση της αρ. 776/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Παραχώρηση χρήσης γηπέδου Παναρκαδικού στον Παναρκαδικό Α.Ο. Τρίπολης» συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, συζητήθηκε η παραχώρηση χρήσης εγκαταστάσεων Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης σε Αθλητικούς Συλλόγους, η έγκριση προγράμματος προπονήσεων στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης και το θέμα περί παραχώρησης χρήσης δημοτικών γηπέδων Δήμου Τρίπολης σε Αθλητικούς Συλλόγους.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιώργος Λαγός είπε ότι «η παλιά απόφαση πρέπει να ανακληθεί από τη στιγμή που δεν κατάφερε ο Παναρκαδικός να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Η παλαιότερη απόφαση δεν αναφέρει πουθενά τίποτα περί αποκλειστικής έδρας.

Ο Παναρκαδικός δεν είχε φέρει αίτηση, αλλά αναγνωρίζουμε ότι έχει προβλήματα ο σύλλογος. Έκανε αίτηση στις 12 Σεπτεμβρίου και ζητά την αποκλειστική παραχώρηση του γηπέδου.

Είναι η φυσική έδρα του Παναρκαδικού, αλλά να μην έχει την αποκλειστικότητα του γηπέδου. Να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο αν εντάξουμε το γήπεδο στον οργανισμό ή θα αφήσουμε να παίζει ο Παναρκαδικός αλλά χωρίς την αποκλειστική χρήση. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για τα γήπεδα.

Η πρότασή μου ανακαλείται η παλιά απόφαση και να αποφασίσει το σώμα αν μπει το γήπεδο στον οργανισμό και να παραμείνει η έδρα του Παναρκαδικού, αλλά χωρίς την αποκλειστική χρήση.

Αν δεν ανακληθεί η απόφαση, δεν θα μπορεί να παίζει κανείς στο γήπεδο, μετά από μία καταγγελία στην ΕΠΟ. Ούτε ο Παναρκαδικός.»

Στη συνέχεια, διευκρινίστηκε ότι το γήπεδο Νεστάνης είναι Ενωσιακό και για αυτό δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού κ. Δημήτρης Κοσκολός είπε ότι πρέπει να λέμε αλήθειες. Πως θα συντηρηθεί ένα γήπεδο με 30 αγωνιστικές και τόσες ομάδες; Η απόφαση του 2017 δεν μπορούσε να μιλά για αποκλειστική χρήση, διότι έπρεπε να σταλεί στην ΕΠΟ. Ασχέτως αν αυτό το περιουσιακό στοιχείο να ανήκει στον δήμο, να σεβαστείτε την επιθυμία του διαθέτη. Ο διαθέτης έλεγε ότι το δωρίζω στον Παναρκαδικό.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λαγός θα είναι 24 αγώνες για τις ομάδες που θα παίζουν εκεί, στους Φιλικούς έγιναν πάνω από 70 αγώνες. Ο διαθέτης έδωσε το γήπεδο για τα εν Τριπόλει και εν Λεβιδίω σωματεία. Τότε, παρεβένη το κράτος και έφτιαξαν το γήπεδο που ανήκε στον Παναρκαδικό αλλά έξω από το σχέδιο πόλεως. Φτιάξαμε στην εποχή που ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε την ένταξη στο σχέδιο πόλεως. Και το ονόμασε κοινωφελές. Το 50% πήγε σε εισφορά σε γη υπέρ του δήμου. Το υπόλοιπο μισό έμεινε στην ιδιοκτησία του Παναρκαδικού, που μέχρι τότε δεν είχε οικονομικά προβλήματα. Εκεί, υπήρχαν επενδυτές που κοίταξαν το μισό γήπεδο του Παναρκαδικού με μάτι για πολυκατοικίες. Διοικήσεις του Παναρκαδικού ξέφυγαν και άρχισαν να χρεώνουν την ομάδα. Ήθελαν να βγάλουν το γήπεδο σε πλειστηριασμό. Έγιναν ανακοπές. Εκεί, στα δικαστήρια που καθορίστηκε η τιμή μονάδας, λέει ότι θα παίζει πάντα ο Παναρκαδικός, αλλά όχι με υποχρεωτική χρήση. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες που πλήρωσαν με δάνειο να λένε ότι πλήρωσαν 500.000 για να κάνει κουμάντο αυτός που το είχε.

Ο κ. Γιώργος Μουλόπουλος είπε ότι «λυπάμαι που άκουσα αυτά τα πράγματα από έναν τέως Πρόεδρο του Παναρκαδικού. Παρακαλώ να σεβαστείτε αυτή την ομάδα. Όπως ο κ. Κοτσιάνης, ο κ. Σωτηρόπουλος και ο αείμνηστος Παυλής. Είναι μια απόφαση που θα βαρύνει τον κ. Λαγό σε όλη τη ζωή του. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεν βρέθηκε κανείς να τη στηρίξει. Θα έρθει η στιγμή που θα σηκώσει κεφάλι ο Παναρκαδικός.

Ο κ. Λαγός είπε ότι προτείνει, δεν ψηφίζει. Σας βελτιώνω μια απόφαση και τώρα είμαι ο εγκληματίας του πολέμου, λυπάμαι. Επί κ. Σωτηρόπουλου, που έγιναν πλειστηριασμοί και δεν πήγε να κάνει ανακοπή. Εσείς φέρατε εδώ τον Παναρκαδικό, όχι εγώ, κ. Μουλόπουλε. Εσείς και 3-4.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μακαρούνης είπε ότι με μεγάλη θλίψη είδαμε ότι δεν μπορεί ο Παναρκαδικός να παίξει στη Γ’ Εθνική. Τα προηγούμενα χρόνια δεν δόθηκε σε άλλες ομάδες είναι η ποιότητα του χόρτου και θα χαλούσε. Έχω την εμπειρία και από το στάδιο. Δεν απαξιώνουμε τον Παναρκαδικό. Δίνουμε τη χρήση. Ένα γήπεδο που έχει χλοοτάπητα είναι ευαίσθητο. Χρειάζεται δήμαρχε να βρούμε τον τρόπο να τον διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε ότι είχε την ψευδαίσθηση ότι αυτό το θέμα θα το απέσυρε η δημοτική αρχή. Απαξιώνουν εμπράκτως τον Παναρκαδικό, την ιστορία του. Μίλησα με τον δικηγόρο Αντώνη Οικονομόπουλο που είπε ότι αυτό το γήπεδο πρέπει να είναι σε απόλυτη χρήση για τον Παναρκαδικό. Όπως ο Κοτσιάνης, ο Σωτηρόπουλος, ο Σμυρνιώτης και ο αείμνηστος Παυλής, το σεβαστήκαμε, να το σεβαστεί και η σημερινή δημοτική αρχή. Είναι προσβλητικό για τον Παναρκαδικό. Να καλέσουμε τον κ. Οικονομόπουλο σε επόμενη συνεδρίαση.

«Πρέπει να φύγει αύριο η απόφαση να πάει στην ΕΠΟ» είπε ο κ. Λαγός.

Στη συνέχεια, μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης: «Σήμερα το θέμα είναι συγκεκριμένο. Η ιστορία δεν έχει σχέση με το θέμα που συζητούμε σήμερα. αναγνωρίζεται από όλους ότι η πορεία του Παναρκαδικού και η καλή και η κακή οφείλεται στην κάθε διοίκηση. Για να μην γίνει το μισό γήπεδο πολυκατοικίες, αναγκάστηκε ο δήμος να δώσει 700.000 ευρώ με δάνειο. Η ιδιοκτησία του γηπέδου από τον δήμο δεν αμφισβητείται από κανέναν. Σήμερα παίζει στο β’ τοπικό. Το να παίξει άλλη μια ομάδα, που επηρεάζει την πορεία του Παναρκαδικού; Το θέμα της συντήρησης του γηπέδου είναι άλλο. Όταν είχε το γήπεδο ο Παναρκαδικός, δεν τολμούσε να παίξει κανείς. Αυτά πρέπει να εκλείψουν. Ανήκει στον δήμο. Δεν καταλαβαίνω τι θα πάθει ο Παναρκαδικός αν παίξει κι άλλη ομάδα.

Ο κ. Κοσκολός απάντησε ότι αν παίζαμε στη Γ’ Εθνική δεν θα είχε τεθεί θέμα, τώρα που παίζουμε στο τοπικό γιατί μας αξιολογείτε διαφορετικά;

Ο κ. Κοσκινάς είπε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο για την ιστορική ομάδα. Θα πρέπει εμείς να μην της αφαιρέσουμε αυτή την ιδιότητα. Αν παίζουν πολλές ομάδες, σύντομα θα καταστραφεί το χορτάρι.

Ο Θεόδωρος Καραλής είπε ότι από το 2014 ως το 2019 με είχε επισκεφθεί η τότε διοίκηση του Παναρκαδικού, ήταν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Δώσαμε το γήπεδο αλλά όχι σε αποκλειστική χρήση το 2017. Το είχαν δεχτεί ομόφωνα τότε. Όταν πήγε να κάνει προπόνηση μια άλλη τοπική ομάδα, έγινε επίθεση σε αστυνομικό από τον υπεύθυνο της ομάδας για το γήπεδο.

Ο Γιάννης Κατσίρης είπε ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε τον Παναρκαδικό από το σπίτι του. Να προστατεύουμε το γήπεδο και την ιστορική απόφαση του Παναρκαδικού. Η πρότασή μου είναι να παίξει ο Παναρκαδικός και ο Παναρκαδικός Σύλλογος Κωφών.

Ο Ηλίας Αγγελάκος είπε ότι «εμείς είμαστε δίπλα στον Παναρκαδικό, πως θα συντηρήσετε το γήπεδο του Παναρκαδικού, όταν δεν μπορείτε να συντηρήσετε το ΔΑΚ.»

Ο Δήμαρχος είπε ότι «έρχεσαι άσχετος εντελώς κ. Αγγελάκο και μιλάς. Δεν ξέρετε το «άλφα» ακόμα. Τι κάναμε εμείς στα γήπεδα, τα κάναμε. Μας ενέκρινε ο λαός. Εσείς θα περιμένετε πέντε χρόνια. Κριθήκαμε. Αυτά που λέτε δεν πατάνε πουθενά στη λογική. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις ομάδες. Δεν είπαμε να εκδιώξουμε τον Παναρκαδικό.»

Τα θέματα τέθηκαν προς ψήφιση. Ο κ. Γούργαρης συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κατσίρη. Συμφώνησε και η διοίκηση του Παναρκαδικού.

Ο κ. Παπαδημητρίου πρότεινε να μην αλλάξει η απόφαση και για να παίξουν άλλες ομάδες να υπάρχει συνεννόηση με τη διοίκηση της ομάδας και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Η Γεωργία Παναγοπούλου ζήτησε να μην κατεβάσει τη σημαία του Παναρκαδικού, αλλά να συμμετέχουν κι άλλες ομάδες.

Ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει εισήγηση και η πρόταση του κ. Κατσίρη και συμφώνησε ο κ. Γούργαρης και υπάρχει η πρόταση του κ. Παπαδημητρίου.

Μετά από ψηφοφορία, εγκρίθηκε η ανάκληση της παλιάς απόφασης του 2017 και η λήψη νέας απόφασης για την επ’ αόριστον παραχώρηση του γηπέδου στον Παναρκαδικό για να το χρησιμοποιεί ως έδρα.

Για την παραχώρηση των γηπέδων, για το γήπεδο του Παναρκαδικού αποφασίστηκε ότι εκεί θα παίζει ο Παναρκαδικός ΑΟ και οι ομάδες Ελπίδα, Μαντινείας και Σύλλογος Κωφών.

Η πρόταση του κ. Κατσίρη δεν εγκρίθηκε. Το ίδιο και η πρόταση του κ. Παπαδημητρίου.

15 σχόλια

  • Παναρκαδικοσ
    Παναρκαδικοσ Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 09:12 Σύνδεσμος σχολίου

    τιτάνα μουλόπουλε είσαι το μέλλον του παναρκαδικού! πάμε γερά!

  • Γιώργος
    Γιώργος Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 21:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Κ. Μουλόπουλε επειδή μου τα έχεις πει προσωπικά αυτά,τα ίδια λόγια (ξέρεις ποιος είμαι) σου λέω ότι κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι εγώ ασχολούμαι με ένα άνθρωπο του επιπέδου σου.
    Μάθε ποιοί σε μισούν ,δεν είμαι εγώ.
    Αλλά αν εννοείς εμένα σου δείχνω το ελεύθερο να πεις τι ξέρεις,να ανοίξεις το στόμα σου.
    Απλά θα δούμε πως θα ξεμπλέξεις (νομικά).
    Είσαι πολύ μικρός να πιάσεις εμένα στο στόμα σου .

  • Μουλοπουλος Γ
    Μουλοπουλος Γ Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 16:44 Σύνδεσμος σχολίου

    09:25 σε ξέρω πολύ καλά και να ξέρεις την συγνώμη σου δεν θα την δεχτώ στα δικαστήρια που θα βρεθείς σύντομα δεν θα ασχοληθω πάλι μαζί σου γιατί κρίμα το ανάστημα σου.

  • Δημότης
    Δημότης Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 09:25 Σύνδεσμος σχολίου

    20:10 Την άλλη φορά που θα γράψεις σχόλιο, να γράφεις μπροστά και σε ποιόν απευθύνεσαι για να καταλαβαίνουμε ποιόν εννοείς. Όπως το κάνω εγώ τώρα σε σένα βάζοντας μπροστά την ώρα που έγραψες το σχόλιο. Στο δια ταύτα τώρα, προφανώς τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα στο μυαλουδάκι σου. Σε καταλαβαίνω όμως γιατί βγήκε μια απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που έφερε για μερικούς από εσάς τα πάνω κάτω και σας ξεβόλεψε. Άλλος είναι αυτός που σχολίασε στις 13:29, άλλος στις 12:06, άλλος στις 15:53 και το δικό μου σχόλιο είναι στις 16:49. Φάινεται άλλωστε ότι διαφέρει ο τρόπος γραφής των σχολίων.Ούτε με ξέρεις προσωπικά, ούτε τη διαδρομή μου όπως λες ξέρεις και ούτε πρόκειται να κρυφτώ πουθενά αν μιλήσεις. Άντε μαζέψου λοιπόν που το παίζεις μάγκας και πονηρός

  • Μουλοπουλος Γ
    Μουλοπουλος Γ Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 20:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Συνέχισε να γράφεις και άλλα τέτοια αλλά να ξέρεις ξέρω ποιος είσαι και ξέρω πολλά για την διαδρομή σου που άμα μιλήσω δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς .

  • Δημότης
    Δημότης Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 16:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι κάθεσαι και λες εκεί κ. Μουλόπουλε; Δεν σεβάστηκαν την ομάδα, που της παραχώρησαν το γήπεδο ως φυσική έδρα ανεξαρτήτως κατηγορίας που αγωνίζεται; Και μάλιστα λες ότι η απόφαση θα "βαρύνει" το Λαγό σε όλη του τη ζωή; Είσαι σοβαρός; Ποιοί είσαστε εσείς δηλαδή οι μάγκες οι "παράγοντες" του κ@λου που θέλετε ένα ολόκληρο γήπεδο κατ' αποκλειστικότητα; Είχατε μάθει τόσα χρόνια να κάνετε με το γήπεδο ό,τι γουστάρατε εν λευκώ και τώρα τσιτωθήκατε γιατί σας χάλασε το γλυκό; Θέλατε και στήριξη κιόλας. Από ποιόν; Τέλειωσαν οι μακάκες και τα θύματα ρεεεεε! Δεν το γουστάρει κανείς πλέον το διαλυμένο μαγαζάκι σας. Άντε τράβα ψήσε κανα σουβλάκι τώρα να παν' τα φαρμάκια κάτω

  • Μουλοπουλος Γ
    Μουλοπουλος Γ Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ένα να ξέρεις εγώ δεν εξαρτομαι από κανέναν αγαπάω την ομάδα όπως και πολλοί άλλοι είμαι εδώ να αντιμετωπίσω τους πάντες γιατί είμαι καθαρός άλλοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου ένας από αυτούς και εσύ αν έχεις ψυχή έλα μπροστά μου να τα πούμε και δεν λέω θα σε χτυπήσω γιατί ίσως δεν μπορώ αλλά δεν είναι και του χαρακτήρα μου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 16:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Λαγέ δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 15:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Παναρκαδικός έχει τους πόρους να συντηρήσει το γήπεδο; Ή θα ζητήσει βοήθεια από το Δήμο

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 13:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδή τι μας λες (κύριε) Μουλόπουλε.
    Το 2017 πήρε μια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο που παραχωρούσε το γήπεδο στον ΠΑΟ μόνο για την τρίτη εθνική και όχι χρήση με αποκλειστικότητα.
    Ο Λαγός σας έδωσε έδρα για όλες τις κατηγορίες, και όχι μόνο για την τρίτη εθνική.
    Και τον βρίζεται!!
    Καλά λέει ο προηγούμενος ότι είσαι πονηρουλης, γιατί έχεις αποστολή την εξόντωση ,καταστροφή του παναρκαδικού

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 12:54 Σύνδεσμος σχολίου

    11:23 Ούτε πώς γράφεται η λέξη δεν ξέρεις ρε σκράπα και μου θες και σχόλιο κιόλας. Ουστ τελευταίε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 12:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 12:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ. ΟΥΣΤ

  • Ιοπ
    Ιοπ Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 11:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Ντροπή της πόλης και του Δήμου έχει ονοματεπονημο ΛΑΓΟΣ Γ. άντε γεια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 10:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Να δωθει το γήπεδο και σε άλλες ομάδες και να τα αφήσουν οι κύριοι εκεί στο δημοτικό συμβούλιο και μην κοιτάνε να κάνουν το καλό στους πολίτες τις Τρίπολης. Ο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ τελείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...