Menu
RSS
Τετάρτη, 18/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «μήνυμα» της Δικαιοσύνης και η ανάγκη επαναφοράς της Τρίπολης στις «εργοστασιακές της ρυθμίσεις» - Όχι στον κανιβαλισμό και στην ισοπέδωση

Το «μήνυμα» της Δικαιοσύνης και η ανάγκη επαναφοράς της Τρίπολης στις «εργοστασιακές της ρυθμίσεις» - Όχι στον κανιβαλισμό και στην ισοπέδωση
Πρώτον. Κανείς δεν μπορεί να δηλώνει χαρούμενος που νεαρά παιδιά οδηγούνται στη φυλακή, παίρνοντας μία τόσο άσχημη τροπή η ζωή τους.
Δεν πρόκειται να υιοθετήσω καμία λογική κανιβαλισμού. Διαφωνώ κάθετα με ισοπεδωτικές προσεγγίσεις.
Όμως, για κάθε πράξη μας (πρέπει να) υπάρχουν και οι ανάλογες συνέπειες στη ζωή μας.



Δεύτερον. Η Τρίπολη βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές τελευταία. Η κατάσταση έφτασε σε ένα σημείο οριακό. Το σχοινί τεντώνονταν τόσο που ήταν έτοιμο να σπάσει.

Αποτέλεσμα ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός ενός 46χρονου άνδρα που πήγε ξημερώματα στο κέντρο της πόλης για να πάρει την κόρη του και να επιστρέψει σπίτι του και εν τέλει βρέθηκε ξυλοκοπημένος και νοσηλευόμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Αυτό που συνέβη ήταν ένα άγριο περιστατικό για τα δεδομένα της πόλης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Τρίπολης είναι ότι πρόκειται για μία από τις πιο ήσυχες και ασφαλείς πόλεις στην Ελλάδα.
Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Δεν θα έπρεπε να χαθούν αυτά τα θετικά στοιχεία για την πόλη.

Στην προκειμένη περίπτωση, όλα λειτούργησαν γρήγορα.

Η αστυνομία κινήθηκε αστραπιαία και προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ και η Δικαιοσύνη λειτούργησε υποδειγματικά.

Το «μήνυμα» της απόφασης της Δικαιοσύνης είναι σαφέστατο προς κάθε κατεύθυνση που θα θελήσει να δράσει αναλόγως στην πόλη, μελλοντικά.

Ένα αυστηρό «μήνυμα» κατά της ανομίας, ένα «μήνυμα» να πάψει να φοβάται ο κόσμος στην τοπική μας κοινωνία.

Μία απόφαση που δημιουργεί τις συνθήκες να επιστρέψει η πόλη στις «εργοστασιακές της ρυθμίσεις».

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Μέλος ΕΣΠΗΤ
12/9/2024

Πηγή - https://www.facebook.com/martopoulos 

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 21:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι τραγικό που οι «δημοκράτες» νομοθέτες έχουν κάνει πλημμέλημα την ελλειπή επιμέλεια ανηλίκου και για τους γονείς η τιμωρία είναι πανάλαφρη. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν τα ανήλικα σε βαριά ποινή προφυλάκισης ( με την οποία συμφωνώ βεβαίως) αλλά αφήνουν τους γονιούς απέξω χωρίς επιπτώσεις για τα έργα τους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 14:39 Σύνδεσμος σχολίου

    12:51 Γιατί; Θα σου πω λοιπόν πως ένας άλλος πατέρας, (συνάδελφός μου), μου απάντησε επί λέξει όταν τον ρώτησα γιατί αφήνει την 14χρονη κόρη του να ξενυχτάει : "Κοίτα τη δουλειά σου εσύ! Δεν έχεις παιδιά και δεν ξέρεις. Έτσι είναι σήμερα οι νέοι. Έπειτα, διαβάζουν και κουράζονται, έχουν άγχος, να μην διασκεδάσουν και τα Σαββατόβραδα"; Δεν του είπα τίποτα ξανά και πραγματικά στενοχωρήθηκα όταν έμαθα αργότερα ότι η κόρη του είχε ένα άσχημο μπλέξιμο. Τι να πεις σε τέτοιες περιπτώσεις; Πως έχουν αφήσει τα παιδιά τους να τους κάνουν ότι θέλουν; Είναι τόσο ανόητοι ώστε να μην καταλαβαίνουν πως τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν τόση ελευθερία σε τόσο ανώριμη ηλικία; Δεν ξέρω, πραγματικά αναρωτιέμαι και λυπάμαι όταν μαθαίνω άσχημα πράγματα για νέους, γνωστών μου και μη κι ας μην έχω δικά μου παιδιά.

  • Νικοσ Μ
    Νικοσ Μ Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 12:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτος ο πατερας που πηγε τα ξημερωματα να παρει την κορη του,γιατι την αφηνει να ξενιχταει;;;;;;;;;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 00:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα λειτούργησαν γρήγορα γιατί ήταν παιδακια αν ήταν Ρομα η αλλοδαποί κ ενήλικες σίγουρα η αστυνομία όπως πάντα θα πήγαινε στο τέλος κ η δικαιοσύνη θα εγερνε προς τους καημένους αυτους ανθρώπους π τα έχουν ισοπέδωσει όλα!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 22:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Την ισοπέδωση και τον μηδενισμό των αξιών προκάλεσαν η διαφθορά, η εκμετάλλευση, οι αδικίες και οι διακρίσεις, η βία και η εγκληματικότητα καθώς και η αδυναμία της οικογένειας και του σχολείου να εμπνεύσουν στα παιδιά ήθος, κοινωνική συνείδηση, αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς τους ανθρώπους. Όλοι μας ως κοινωνία έχουμε ευθύνη για την ιδεολογική σύγχυση που μας δημιούργησαν τα πρότυπα της ανηθικότητας και της υποκρισίας που μας προβάλλουν. Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, χάσαμε τις ηθικές αξίες μας. Θα ανακάμψουμε ηθικά όταν αλλάξουμε νοοτροπία, όταν κοιτάξουμε τον συνάνθρωπό μας στα μάτια με ειλικρίνεια, όταν σκοτώσουμε τα φίδια του φθόνου, του μίσους και της ιδιοτέλειας μέσα μας. Μόνο τότε θα έχουμε δώσει το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας που θα ξεκινούν τη ζωή τους χωρίς φόβο, έχθρα και θυμό, αλλά με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και με αισθήματα φιλίας, δικαιοσύνης και ευγενούς άμιλλας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 20:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Αρκετά όλος ο κοινωνικός ιστός τους ανέχθηκε, ακόμα και η δικαστική εξουσία. Δικαίωμα του κάθε πολίτη να ζει ελεύθερα χωρίς φόβο και να συνυπάρχει ειρηνικά. Η ελευθερία των τοιούτων τύπων, σταματά στο σημείο που αρχίζει η δική μας ελευθερία.. Την ισοπέδωση και τον μηδενισμό των αξιών την έφεραν αυτοί οι τσόγλανοι και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, εκτός εάν επιθυμούμε να γίνουμε USA, όπου 12χρονα σκοτώνουν με όπλα. Καμία ανοχή

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 18:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Το πρόβλημα είναι βαθιά κοινωνικό και είναι δύσκολο να επιλυθεί. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται αποδοχή και ασφάλεια, όταν αντιμετωπίζονται μόνο τιμωρητικά, συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της αντιδραστικής παραβατικότητάς τους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 18:22 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΑΤΑΚΙΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 16:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Σχετικά με τους γονείς τους ο εισαγγελέας τι αποφάσισε;;;;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...