Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο για έργο της ΔΕΥΑΤ στη "Μουρτζιά" - Δήμαρχος: "Είναι ψέματα ότι απεντάχθηκε. Το έργο τελείωσε και πληρώθηκε κανονικά από το ΕΣΠΑ"

Κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο για έργο της ΔΕΥΑΤ στη "Μουρτζιά" - Δήμαρχος: "Είναι ψέματα ότι απεντάχθηκε. Το έργο τελείωσε και πληρώθηκε κανονικά από το ΕΣΠΑ"

Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Ηλίας Αγγελάκος ρώτησε για τη ΔΕΥΑΤ και ένα έργο που ανάφερε αρχικά ότι απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ μέσω του ΤΑΠΤΟΚ και ζήτησε να μάθει αν συνεχίζεται το έργο και με ποιους πόρους, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί επιπλέον αν έχουν επιστραφεί ρήματα.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε κ. Αγγελάκο πως λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο. Ποιος λέει ότι έχει απενταχθεί το έργο της ΔΕΥΑΤ (Μουρτζιά);"

"Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αναφέρει ότι έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και ότι το έργο θα απενταχθεί" είπε ο κ. Αγγελάκος.

Ο Δήμαρχος είπε ότι «είναι ψέμα ότι έχει απενταχθεί το έργο. Έχει ολοκληρωθεί, έχει πληρωθεί κανονικά από το ΕΣΠΑ. Αποφασίζει η διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, αυτή ενέκρινε το έργο. Παραλήφθηκε το έργο. Έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του έργου. Ο πολίτης αυτός κάνει κάθε μέρα 10 καταγγελίες.

«Για να πάμε νερό σε μία επιχείρηση δώσαμε 400.000 ευρώ» ρώτησε ο κ. Αγγελάκος.

Εμείς κάναμε το έργο για να στηριχθεί η τοπική κοινωνία και η οικονομία, όλα έγιναν με νομιμότητα, απάντησε ο Δήμαρχος. «Οι σύμβουλοι της δικής σας παράταξης κύριε Αγγελάκο έχουν ψηφίσει υπέρ αυτού του έργου».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Στέφανος Χατζόπουλος είναι συμπληρωματικό έργο από την πηγή προς το χωριό. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε ανάπτυξη στον τόπο μας, εσείς δεν θέλετε κύριε Αγγελάκο. Έγινε και δίκτυο από τη συγκεκριμένη πηγή και προς το χωριό.

Ο Γιάννης Κατσίρης είπε προς τον Δήμαρχο ότι μας εξαπατήσατε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ. «Πρώτη φορά ακούω αυτό το έργο. Φαίνεται ότι θα χρεωθεί ο δήμος 400.000 ευρώ. Δεν είπατε ποτέ για αυτή την καταγγελία».

«Δεν θα χρεωθεί φράγκο ο δήμος. Αυτά συνέβαιναν σε εσάς με τη Γρηγορίου Λαμπράκη» απάντησε ο Δήμαρχος. «Πρέπει να ντρέπεστε, κύριε Κατσίρη. Λέτε ψέματα. Είναι δουλειά σας να δημιουργείτε πρόβλημα στον δήμο; Σας καταγγέλλω ότι υπονομεύεται το δήμο. Δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ τα χρήματα από τον δήμο.»

«Αποκρύψατε στοιχεία από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ. Ως μέλος του ΔΣ έπρεπε να γνωρίζω ότι υπάρχει καταγγελία. Είναι πιθανόν, βέβαιο ότι ο δήμος θα πληρώσει επιστροφή 400.000 ευρώ.» είπε ο κ. Κατσίρης.

Ο Δήμαρχος είπε ότι έργο είχε ψηφιστεί και από την παράταξη του κ. Σμυρνιώτη.  Έχουμε ψηφίσει 100 φορές για την πλατεία Αγίου Βασιλείου. Έχουμε αναφερθεί σε 100 καταγγελίες που έχουν γίνει για το έργο. Εσείς υιοθετείτε την καταγγελία, διακινδυνεύοντας τα συμφέροντα του δήμου.

Κατόπιν, ο κ. Κατσίρης αναφέρθηκε σε παράνομη τομή που έγινε στον αγωγό στο Στενό. Το έργο ήταν αυτοτελές. Τα άλλα έργα είχαν ξεχωριστή μελέτη. Δημιουργείται πρόβλημα και στα υφιστάμενα δίκτυα, στο Παρόρι μου είπαν ότι δεν μπορεί να φτάσει το νερό τόσο ψηλά.

Ο Δήμαρχος είπε ότι η ΔΕΥΑΤ έκρινε τεχνικά ότι αυτό έπρεπε να γίνει.

4 σχόλια

  • Παναγιώτης Μπ…
    Παναγιώτης Μπ… Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 03:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα σας τα πουν οι αρμόδιοι των ΕΣΠΑ για το ποιος φταίει. Γιατί πολύ ψηλά τον πήρατε τον αμανέ και νομίζει ο Κωστίκας με τον Γιωρίκα πως θα μας τρελάνουν όλους. Από τα δημοσιευμένα στοιχεία το έργο πριν το εγκρίνει η διαχειριστική αρχή το είχατε κεφαλοκλειδώσει εσείς οι 2 εξυπνάκηδες με τις διασυνδέσεις σας σε πασοκ και νουδου με τζίφρες και αποφάσεις ώστε να φαίνεται πως είναι εκ των άνω η εντολή και μάλιστα χαρακτηρισμένο ως ορθολογική διαχείριση από το υπουργείο του Άδωνη τότε. Καλά τα έμαθε τα κόλπα ο παράς στην αυλή του πέτρου όταν σταυλιζόταν αλλά η έπαρσή του δεν τον άφησε να σκεφτεί πως θα τον αποκαλύψουν τα ίδια του τα έργα. Κάντε τώρα τουλάχιστον τα κορόιδα και αφήστε τις δηλώσεις για το ποιος είναι ο ψεύτης. Ψέματα λέτε όλοι σας Κωστίκα και Γιωρίκα. Κι ας παιζει ο Γιωρίκας μόνο τον υποβολέα. Ψεύδεστε και δεν ντρέπεστε καθόλου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    09:52 Καταρχάς δε φταίει ο δήμος τριπολης- ΔΕΥΑΤ αλλα η διαχειριστιη αρχη που εδωσε την εγκριση. Προσεχε τι λες.

  • Παναγιώτης Μπ…
    Παναγιώτης Μπ… Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 09:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΤΖΙΑ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ; Η Μουρτζιά δεν είναι οικισμός και αυτός που παίρνει το νερό είναι το ξενοδοχείο που δεν έχεις δικαίωμα να του πληρώσεις την σύνδεση. Κι αν μιλάς για το ΕΣΠΑ ούτε αυτό πληρώνει έργα ιδιωτών μέσω δήμου. Δεν απευθύνεσαι σε ηλίθιους επειδή έχεις τον παρά συμβουλάτορα. Σκατιές κάνατε για να βολέψετε το ξενοδοχείο το ξέρετε και δεν ντρέπεστε καθόλου. Και κοροϊδεύετε κι από πάνω τους συμβούλους. Όσο για τον Χατζόπουλο που λέει πως το νερό πήγε από την πηγή στο χωριό και γελάνε και τα γρασίδια, πες του να ενημερώνεται πριν μιλάει γιατί και με το βιοαέριο στην ΒΙΠΕ τα ίδια έλεγε κι έσπασε τα μούτρα του στο τέλος. Και ανακαλούσατε σαν βρεγμένες κότες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 09:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Κωστίκα όλα καλά;;;;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...