Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 4ο Γορτυνιακό Αντάμωμα! (εικόνες - βίντεο)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 4ο Γορτυνιακό Αντάμωμα! (εικόνες - βίντεο)

Η Παγγορτυνιακή Ένωση, στην προσπάθειά της για προσφορά στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, διοργάνωσε τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024, στο Άλσος Περιστερίου Αττικής, το 4ο Γορτυνιακό Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία εκατό και πλέον συντελεστών (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, τεχνικοί κ.ά.), την αρωγή του Δήμου Περιστερίου και του Δήμου Γορτυνίας και την εντυπωσιακή, πέρα από κάθε προσδοκία πολυπληθή συμμετοχή περισσότερων από 2000 Γορτυνίων, Αρκάδων και φίλων του τόπου μας απ’ όλη την Αττική, που κατέκλυσαν το ανοιχτό θέατρο του Άλσους και όλους τους γύρω χώρους.

Μια μεγάλη μουσικοχορευτική ψυχαγωγική εκδήλωση, αφιερωμένη στην ιστορία και τον λαϊκό πολιτισμό της Γορτυνίας, στην οποία έλαβαν μέρος πολιτιστικοί σύλλογοι από τη Δημητσάνα, τα Λαγκάδια, τα Τρόπαια και την Καρύταινα, καθώς και γνωστοί κι αγαπημένοι Γορτύνιοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής και όλοι μαζί μετέφεραν στο κατάμεστο θέατρο του Άλσους Περιστερίου, ήχους και χρώματα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της γορτυνιακής πατρίδας.

Στο πρώτο μέρος, οι αντιπροσωπευτικές (χορευτικές και θεατρικές) ομάδες των συλλόγων, παρουσίασαν δείγματα από τη δημιουργική δραστηριότητά τους με χορούς, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα, ενώ στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, συντελεστές και θεατές ενώθηκαν σε μια μεγάλη χορευτική παρέα, δημιουργώντας σε “πανηγυρική” ατμόσφαιρα ένα δυναμικό Γορτυνιακό γλέντι.

Οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος:

  • Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας «art εμείς» (Πρόεδρος: Αγγελική Μπίρη - Υπεύθυνη διδασκαλίας και παρουσίασης των χορών: Χριστίνα Τσουφλά).
  • Σύλλογος Γυναικών Λαγκαδίων «Η Τρισεύγενη» (Πρόεδρος: Παναγιώτα Σκαρμέα - Ενδυματολογική επιμέλεια χορευτικής ομάδας: Νίκη Κούρταλη-Κούλη, ενδυματολόγος και ερευνήτρια ιστορίας και τραγουδιού).
  • Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γορτυνίας «Αρίων Ίππος», με έδρα τα Τρόπαια (Πρόεδρος: Αθανάσιος Κατσικερός - Χοροδιδάσκαλος: Βαγγέλης Τσιμπούρης).
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Κοινόν Καρυτινών» (Πρόεδρος: Ελένη Κουσκουρέλου, παιδαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού).

Οι καλλιτέχνες (ερμηνευτές και οργανοπαίχτες) που συμμετείχαν:

Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), από το Δρακοβούνι (Γλόγοβα), Κατερίνα Κατσίγιαννη-Κολιού (τραγούδι) από το Βαλτεσινίκο, Κωνσταντίνος Κίκιλης (βιολί), από τη Βυτίνα, Γωγώ Μουστόγιαννη (τραγούδι) από το Περδικονέρι (Κατσουλιά), Δημήτρης Παπαγεωργίου (κλαρίνο), από το Περδικονέρι (Κατσουλιά), Γιάννης Κ. Παυλόπουλος (τραγούδι) από τα Σαρλέικα Ηραίας, Διαμαντής Ρουμελιώτης (τραγούδι) από τη Μυγδαλιά (Γλανιτσιά). Συμμετείχαν επίσης οι: Γιώργος Παππάς (λαούτο, ταμπουράς), Ανδρέας Νιάρχος (νταούλι, φλογέρα), Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), όλοι με μοραΐτικες ρίζες.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, οι βουλευτές Κώστας Βλάσσης, Γιώργος Παπαηλίου και Μαρία Συρεγγέλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Λώλος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Γορτυνίας Νεκτάριος Μπαρούτσας, οι αντιδήμαρχοι Γορτυνίας Πέννυ Μπέτσα και Πάικος Αναγνωστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Περιστερίου Γιώργος Τσίνας και Τάσος Θεοδωράκος, ο αντιδήμαρχος Ιλίου Νίκος Δρακόπουλος, πρώην δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι πολλών δήμων, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Μπένος και δεκάδες εκπρόσωποι συλλόγων Γορτυνίων  και Αρκάδων από όλη την Αττική.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Πέννυ Καλύβα, δημοσιογράφος, εκδότρια της εφημερίδας «Γορτυνία», πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Συμπαρουσιάστρια η κ. Ελένη Παπαγιάννη, Γεν. Γραμματέας της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Ι. Οικονόμου.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπουζαλάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές, οι οποίοι έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, σε όσους μας βοήθησαν με κάθε τρόπο να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση και σε όσους ανταποκρίθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

2 σχόλια

  • Kaith Grekiu
    Kaith Grekiu Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 21:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα. Επί πέντε μήνες, καθημερινά, εμείς οι κάτοικοι του άλσους υποφέρουμε από την πολύωρη ηχορύπανση. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι στο Περιστέρι για τις φιέστες του δημάρχου. Όλα στο άλσος

  • τριπολι
    τριπολι Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 17:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Βυτινα πού ηταν; μονίμωσ απουσιάζει. Δυστυχως, η ορεινή Μυκονος σκέφτεται μονο τα έσοδα ...Κρίμα...

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...