Menu
RSS
Σάββατο, 21/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προσευχή μουσουλμάνων στην Τρίπολη | "Κάθε χρόνο δίνεται άδεια. Παλαιότερα το Πνευματικό Κέντρο, τώρα το ΔΑΚ"

Προσευχή μουσουλμάνων στην Τρίπολη | "Κάθε χρόνο δίνεται άδεια. Παλαιότερα το Πνευματικό Κέντρο, τώρα το ΔΑΚ"

Το ζήτημα της προσευχής μουσουλμάνων στο ΔΑΚ Τρίπολης συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

Ο Θεόδωρος Καραλής είπε ότι «τα προηγούμενα χρόνια έρχονταν Μουσουλμάνοι στο ΝΠΔΔ, έκαναν αίτηση και ζητούσαν χώρο. Και όλα αυτά τα χρόνια παραχωρήσαμε το φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Δεν δίναμε έκταση στο θέμα για να μην προκαλέσουμε τους δημότες. Εγώ, για 5 χρόνια παραχωρούσα το φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, έρχονται ήσυχα, έκαναν την προσεχή τους και έφευγαν».

«Απ’τή μια ζητάμε το κάθε σωματείο 200 ευρώ για να παραχωρήσουμε έναν χώρο και από την άλλη να δίνουμε έτσι για να μην προκαλέσουμε» είπε ο κ. Σμυρνιώτης.

«Θα έπρεπε έστω τηλεφωνικά να υπάρχει μια ενημέρωση» τόνισε ο κ. Αγγελάκος.

(φωτογραφία αρχείου)

11 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 20:01 Σύνδεσμος σχολίου

    15:10 Συνεχίζεις το ίδιο βιολί. Μάλλον δυσκολεύεσαι να καταλάβεις απλά πράγματα και μας τσαμπουνάς ότι αν εσύ πας στη Μέκκα κλπ. κλπ. κλπ. κι άλλα τέτοια καμμένα. Ούτε αυτοί πήγαν σε εκκλησία στην Τρίπολη να προσευχηθούν στο Θεό που πιστεύουν, αλλά σε χώρο που τους παραχωρήθηκε, άρα τα περί Μέκκας είναι απλά ιδεοληψίες και κολήμματα του μυαλού σου. Προφανώς αν ήσουν κι εσύ μόνιμος κάτοικος σε μία άλλη χώρα, μαζί με άλλους, το πιο πιθανό είναι αν το ζητούσατε να σας διέθεταν ένα χώρο να συγκεντρωθείτε, να προσευχηθείτε και να τιμήσετε τη θρησκεία σας, ώστε να μην προκαλέσετε το κοινό αίσθημα. Αν πήγαινες ξεκούδουνος στη Μέκκα όπως λες για να προσευχηθείς το πιο πιθανό είναι να σε μπουζούριαζαν και να σε σάπιζαν στο ξύλο, όπως θα γινόταν και στην Ελλάδα αν ένας μουσουλμάνος πήγαινε σε μια χριστιανική εκκλησία να προσευχηθεί στον Αλλάχ. Επομένως τι ασυναρτησίες λες;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 19:07 Σύνδεσμος σχολίου

    21.55 ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΕΙΣΤΕ

  • Κάλλας Νάσος
    Κάλλας Νάσος Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 15:10 Σύνδεσμος σχολίου

    13:46 σαφώς και μου λέει κάτι η λέξη ανεξιθρησκεία για αυτο θα σας ρωτήσω κάτι, αν πάω εγώ πχ στην Μέκκα και προσευχηθώ στο Θεό που εγω πιστεύω ποια θα είναι η αντρίδραση των φρουρών εκεί? όσο για το μπεεε δε μπορώ να καταλάβω έτσι μιλάτε εσείς?

    13:43 προφανώς η Πόλη γράφτηκε απο λάθος και το αναγνώρισα και έχετε δίκιο το έγραψα απο λάθος, παρόλα αυτά ούτε άσχετος είμαι ούτε κακομοίρης σας παρακαλώ να προσέχετε τις εκφράσεις σας, όσο αφορά το ρατσισμό που βλέπετε στο σχόλιό μου μπορείτε εκεύθερα να μου κάνετε μήνυση αν νομίζετε ότι έχετε δίκιο όταν λέω ότι το ΔΑΚ είναι χώρος αθλητιμού και όχι χώρος προσευχής αλλόθρησκων. και φυσικά δεν είναι τόπος καμίας θρησκευτικής λατρείας ο κάθε ένας μπορεί να προσευχηθεί και στο σπίτι του και στον δρόμο και στην εκκλησία ή όπου έχει χώρο να προσεύχεται.

    Ακούστε δεν είμαι ρατσιστής ποτέ δεν υπήρξα άλλωστε- και όποιος επώνυμα και όχι κάποιος κρυμένος πίσω απο το μανδύα της ανώνυμιας με ξέρει θα το επιβεβαιώσει- και θα ήθελα διάλογο με όσους με στήνουν απέναντι εδώ, σέβομαι όλες τις απόψεις και όλα τα πιστεύω όμως κανένας δεν σεβέτε τα δικά μου και τρανό παράδειγμα η επίθεση που δέχθηκα εδώ, άρα μήπως κάποιοι κρύβουν έναν ρατσιστή μέσα τους? όταν δεν σέβεσαι τη γνώμη του άλλου και του κάνει επίθεση είναι λίγο ρατσισμός, σέβομαι τα πιστεύω του κάθε ενός αρκεί να σέβονται αυτά που εγώ πιστευώ, οι μουσουλμάνοι θέλουν έναν χώρο λατρείας και προσευχής, μπορούν να νοικιάσουν ή να αγοράσουν έναν χώρο και να προσεύχονται όσο θέλουν χωρίς να τουε ενοχλεί κανένας ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ σαν εμένα (έτσι όπως κάποιοι με κρίνατε)

    και πάλι ευχαριστώ για τα γραφόμενά σας και πάλι όμως θα προτιμούσα επώνυμο διάλογο και όχι πίω απο πληκτολόγια και οθόνες!!!! έυχομαι σε όλους υγεία πάνω απο όλα!!!!

  • Κάλλας Νάσος
    Κάλλας Νάσος Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 14:06 Σύνδεσμος σχολίου

    12.30 έχετε δίκιο όσον αφορά την τοποθεσία γράφτηκε απο λάθος..... Παρόλα αυτά οφείλουν και άλλοι να σέβονται τα πιστεύω να δικά μας.

    22.53 σαφώς και δεν αναφέρομαι για μόνο τώρα που δόθηκε αλλά γενικά για όλα τα χρόνια απλώς τότε δεν είχα γράψει κάτι. Επειδή λοιπόν δεν είναι εκκλησία το κλειστό ούτε το πνευματικό κέντρο μπορούν να προσευχηθούν σπίτι τους?!

    11.56 καλως να μείνουν στον τόπο μας και στη χώρα μας, να προσευχηθούν στα σπίτια τους δεν τους είπε κανένας να μην το κάνουν,

    Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας, απαντώ πάντα καλοπροαίρετα σε όλους σας !!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 13:46 Σύνδεσμος σχολίου

    21.55 Η λέξη ανεξιθρησκεία σου λέει κάτι η τα αυτιά σου είναι βουλωμένα από τη φανατίλα του χριστιανισμού; Γιατί είναι άλλο να είσαι χριστιανός ορθόδοξος και να βλέπεις και λίγο παραπέρα από τη μύτη σου και άλλο να είσαι χριστιανός ορθόδοξος μισαλλόδοξος. Την καταλαβαίνεις τη διαφορά μανάρι η μπα; Σκέτο μπεεεε έτσι;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 13:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Μου θες που μου θες να γράψεις και φουλ ρατσιστικό σχόλιο περί "αλλόθρησκων" λες και μόνο ο Χριστιανισμός έπρεπε να υπάρχει ντε και καλά ως θρησκεία σε όλη τη γη, είσαι και πανάσχετος. Άκου στην Πόλη ο Πανάγιος Τάφος! Γελάνε μέχρι και οι 12 απόστολοι ρε κακομοίρη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 12:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Κάλλα ο Πανάγιος Τάφος βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, όχι στην Κωνσταντινούπολη για να βαράνε οι Τούρκοι τα μπαστούνια στον Πατριάρχη όπως περιγράφετε. Η Ελλάδα είναι Ευρωπαική χώρα και οφείλει να επιδεικνύει σεβασμό και ανοχή σε κάθε θρησκεία. Έλεος δηλαδή..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 11:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Πήγαν κάποιοι άνθρωποι που μένουν στην πόλη μας και που ασπάζονται μια άλλη θρησκεία να προσευχηθούν λίγη ώρα σε έναν ουδέτερο χώρο (και ΟΧΙ σε χριστιανική εκκλησία) που τους παραχωρήθηκε, όπως γινόταν και στο παρελθόν και βγήκαν όλοι οι θεούσοι που νομίζουν ότι ο χριστιανισμός ανήκει μόνο σ' αυτούς και σε κανέναν άλλο, να ρίξουν το δηλητήριό τους, να μιλήσουν για χώματα που πάτησε ο Κολοκοτρώνης, κόκαλα που τρίζουν κι άλλα τέτοια αναχρονιστικά, λες και βρισκόμαστε στο μεσαίωνα ή στο 1821 και φοράμε ακόμα φουστανέλες και τσαρούχια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 06:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας μην τρελαθούμε με το ότι πήγαν για μια ώρα να προσευχηθούν στο ΔΑΚ αυτοί οι άνθρωποι και όπως χθες μάθαμε από τον Καραλή πως και επί δημαρχίας Παυλή το ίδιο έκαναν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 22:53 Σύνδεσμος σχολίου

    21:55 Κι επειδή θα κάνει αγιασμό η ομάδα μπάσκετ τι θα πει αυτό; Εκκλησία είναι το κλειστό; Όταν επι Παυλή έπαιρναν για 5 χρόνια χώρο στο Πνευματικό δεν είδα να τσιτώνεστε και να μιλάτε πάρα πολύ. Τότε μούγκα και τώρα το θυμηθήκατε; Και στην τελική δεν πήραν καμια χριστιανική εκκλησία να προσευχηθούν. Σιγά τα λάχανα. Και χαλαρώστε λίγο με τον τόπο που πάτησε ο Κολοκοτρώνης. Δεν έχουμε 1821, αλλά 2024

  • Κάλλας Νάσος
    Κάλλας Νάσος Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 21:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Άιντε να φέρεις αντίρρηση...... εκεί μέσα μαθαυρίο θα κάνει αγιασμό η ομάδα μπασκέτ πχ.....κι ο Δήμος το δίνει για να κάνουν προσευχή οι μουσουλμάνοι??? στον τόπο που πάτησε ο Κολοκοτρώνης να κάνουν προσευχή οι μουσουλμάνοι??? να πάνε στα σπίτια τους να κάνουν προσευχή, για δείτε λίγο στην Πόλη τι γίνεται όταν πάει ο Πατριάρχης στον Πανάγιο Τάφο, που καθόνται δεξιά και αριστερά οι τουρκαλάδες και βαρούνε τα μπαστούνια...... το ΔΑΚ είναι χώρος αθλητισμού και παιδείας και όχι χώρος προσευχής αλλόθρησκων...... αν ειναι έτσι να πάμε να κάνουμε και καμία λειτουργία εκει μέσα.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...