Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: "Επιβεβαιώσαμε το επίπεδο ασφάλειας που υπάρχει και στην πόλη της Τρίπολης και στο νομό Αρκαδίας"

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: "Επιβεβαιώσαμε το επίπεδο ασφάλειας που υπάρχει και στην πόλη της Τρίπολης και στο νομό Αρκαδίας"

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 19/9/2024 στην Αρκαδία, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Αρχικά, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, όπου παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Υποστράτηγου, Ηλία Αξιοτόπουλου και αρκετών ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν πολλά από τα σημαντικά θέματα, που αφορούν την ανάγκη εμπέδωσης ακόμη μεγαλύτερου αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Νικολακόπουλος βρέθηκε στη συνέχεια στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης, όπου έγινε δεκτός από τον Διευθυντή κ. Διονύσιο Μπάχο, ενώ στη βάση της συζήτησης τέθηκαν κάποια από τα ζητήματα που άπτονται της ασφαλούς, καθημερινής διαβίωσης προσωπικού και κρατουμένων. Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόσφατη πολύ σημαντική Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε, με την οποία επέρχεται πλέον και επίσημα ο διαχωρισμός των κρατουμένων βάσει των αδικημάτων που έχουν τελέσει, και συγκεκριμένα στο Κατάστημα της Τρίπολης θα φιλοξενούνται αποκλειστικά κρατούμενοι που κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

«Ξεκίνησα από χθες την επίσκεψή μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με το νομό Αργολίδας, ενώ και σήμερα εδώ στην Αρκαδία, συζητήσαμε με τους αρμόδιους φορείς τα κρίσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του πολίτη. Ο σκοπός άλλωστε του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να κάνει κάθε πολίτη, σε κάθε μέρος της Ελλάδας να αισθάνεται ασφαλής και να έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Στις συναντήσεις που ακολούθησαν με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και με τον κ. Δήμαρχο, επιβεβαιώσαμε το επίπεδο ασφάλειας που υπάρχει και στην πόλη της Τρίπολης και στο νομό. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. «υπερβάλλει εαυτόν» και έχει κάνει ήδη εξαιρετική δουλειά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, καθώς κάθε στιγμή, κάθε μέρα δοκιμάζεται η Ελληνική Αστυνομία σε δύσκολες συνθήκες, ενώ οφείλουμε να συνεχίσουμε με προσήλωση στον τελικό στόχο, που είναι η μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί, ακόμη πιο ουσιαστικοί, προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο εκδήλωσης εγκληματικής ενέργειας, ειδικά σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η παραβατικότητα ανηλίκων, τα θέματα οπαδικής βίας. Σε σύσκεψη που έγινε στην Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, συζητήσαμε όλα τα σημαντικά θέματα, ενώ θα πρέπει να σας πω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί σημαντικές αστυνομικές επιτυχίες στην περιοχή. Η συνεργασία μας θα διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, ενώ συνεχώς εξετάζουμε, σε ποιο σημείο μπορούμε να τη βελτιώσουμε και να την αναβαθμίσουμε. Επιπλέον, έχει ιδιαίτερη σημασία και η επίσκεψή μου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Τρίπολης, το οποίο μετά την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα, μετατράπηκε και επίσημα από Γενικό Κατάστημα Κράτησης Β’ τύπου, σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπου θα κρατούνται αποκλειστικά υπόδικοι και κατάδικοι για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν θεραπευτικά ή άλλα ειδικά προγράμματα. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, καθώς ο σκοπός μας είναι το σωφρονιστικό μας σύστημα να γίνει πιο σύγχρονο, πιο ευρωπαϊκό, πιο ανθρωποκεντρικό και να εφαρμόσουμε πολιτικές που συμβάλλουν στην κοινωνική επανένταξη και την αποφυγή στιγματισμού των κρατουμένων», δήλωσε ο κ. Υφυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...