Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από τις 20 Φεβρουαρίου θα προβάλλεται στο Cineville Τρίπολης το νέο ντοκιμαντέρ για τον Λαμπράκη

Από τις 20 Φεβρουαρίου θα προβάλλεται στο Cineville Τρίπολης το νέο ντοκιμαντέρ για τον Λαμπράκη

«Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης- Γρηγόρης Λαμπράκης» έρχεται από τη Feelgood και θα προβάλλεται από τις 20 Φεβρουαρίου στο Cineville της Τρίπολης.

Ο «Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης» είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και άγνωστα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά ντοκουμέντα για τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη. Το υλικό είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο καθώς διασώθηκε και υπέστη επεξεργασία προκειμένου να δημοσιευτεί και να δείξει άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης αυτής προσωπικότητας. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται και ο ίδιος ο Λαμπράκης στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, ενώ βλέπουμε πλάνα του λαϊκού προσκυνήματος της σωρού του και της κηδείας- διαδήλωσης που έλαβαν χώρα. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες ανθρώπων (αθλητών, γιατρών, ασθενών και συγγενών του) που τον γνώρισαν, ήταν κοντά του ή και συνεργάστηκαν μαζί του. Μεταξύ αυτών ο Μανώλης Γλέζος με τον οποίο ήταν μαζί στα έδρανα της Βουλής με την ΕΔΑ και πήραν μέρος στην τετραήμερη Παγκόσμια Πορεία Ειρήνης του Ωλντερμάστον, ο Τάκης Μπενάς, τότε Γραμματέας της Νεολαίας ΕΔΑ και έπειτα της Νεολαίας Λαμπράκη, ο Κωνσταντίνος Χορομίδης τελευταίος εν ζωή δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη για τη δολοφονία του, ο Ανδρέας Μαμωνάς που δεκαεξάχρονος τότε μαθητής έσπασε τα μπλόκα και περπάτησε με τον Λαμπράκη στην απαγορευμένη Πορεία Ειρήνης. Αλλά και νεαροί αυτόπτες μάρτυρες στη δολοφονία του αγωνιστή της ειρήνης και μετέπειτα σημαντικά στελέχη του αντιδικτατορικού κινήματος, καθώς και πολλοί ακόμη που ο καθένας με τον δικό του τρόπο περιγράφει την πολυσχιδή δράση του Λαμπράκη. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Στέλιο Χαραλαμπόπουλο, ενώ η αφήγηση γίνεται από τους: Δημήτρη Ήμελλο, Τάσο Ράπτη, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Ξάνθο Μαϊντά και Χρήστο Ρουμελιωτάκη. Το ντοκιμαντέρ (που γίνεται με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) θα αρχίσει να προβάλλεται στις 20 Φεβρουαρίου από τη Feelgood.
Η ταινία θα προβληθεί σους κινηματογράφους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στο cineville στην Τρίπολη από 20 Φεβρουαρίου.
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ.

Τα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα της ομάδας Έλευσις!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...