Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαδηλωτές από την Αρκαδία στη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή (video)!

Διαδηλωτές από την Αρκαδία στη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή (video)!

Από νωρίς χθες το βράδυ άρχισαν να συγκεντρώνονται επί της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή πλήθος διαδηλωτών για να αντισταθούν στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, που ετοίμαζε η τροϊκανή κυβέρνηση να ψηφίσει μέσα στη Βουλή.

Παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι από κάθε κλάδο εργασίας είχαν φτιάξει το δικό τους μπλοκ και με τα πανό τους σηκωμένα φώναζαν ρυθμικά συνθήματα κατά του μνημονίου και των όσων αυτό περιελάμβανε.
Οι διαδηλωτές γύρω στις 7 το βράδυ έγιναν τόσοι πολλοί, που δύσκολα μπορούσε κανείς να μετακινηθεί.
Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών από την Αρκαδία, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς ακριβώς μπροστά από τη Βουλή. Μεταξύ αυτών, ο Κώστας Ζαχαριάς, ο Τάσος Παπαζαχαριας, ο Άγγελος Τσίρμπας και άλλοι.

Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με τον Μιχελογιαννάκη τον ανεξάρτητο βουλευτή που πρόσφατα έφυγε από την ΔΗΜΑΡ, εμφανίστηκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
Ξεδιπλώνοντας ένα τεράστιο πανό που έγραφε ''Καταστρέφεται την Ελλάδα. Να φύγετε'', χαιρετούσαν τους διαδηλωτές και στη συνέχεια κατέβηκαν επί της πλατείας Συντάγματος κάνοντας πορεία ανάμεσα στους συγκεντρωμένους.
Οι στιγμές και οι σκηνές ήταν ιστορικές, πρωτόγνωρες και συγκινητικές. Όλος ο κόσμος φώναζε δυνατά το σύνθημα ''Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς''. Όλη η πλατεία ταράζονταν από τα συνθήματα που φώναζε με πάθος ο κόσμος.
Τότε ανέλαβαν δράση οι γνωστοί "Μπαχαλάκηδες'' και άρχισαν να πετάνε μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι αντέδρασαν με βίαιο τρόπο, ρίχνοντας στην αρχή νερό από τις υδροφόρες τους και επειδή δεν έφταναν συμπλήρωσαν το έργο τους με άφθονα δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...