Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν κλείνει (προς το παρόν) το παράρτημα του ΚΑΠΗ στην οδό «Παπαρρηγοπούλου» - Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν κλείνει (προς το παρόν) το παράρτημα του ΚΑΠΗ στην οδό «Παπαρρηγοπούλου» - Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε μία επιστολή, με την οποία τα 71 θαμώνες του ΚΑΠΗ ζητούν να μην κλείσει το ΚΑΠΗ στην οδό Παπαρρηγοπούλου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι δεν είναι πρόθεση της δημοτικής αρχής να κλείσει κανένα ΚΑΠΗ. Εξήγησε ότι το ΚΑΠΗ δεν μπορεί να λειτουργήσει, λόγω έλλειψης προσωπικού. «Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε τέσσερα ΚΑΠΗ, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει προσωπικό να υποστηριχθεί» είπε.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης, Χριστίνα Ζαμπαθά είπε ότι ο λόγος της απόφασης να στεγαστεί το ΚΑΠΗ σε κεντρικό κτήριο, είναι λειτουργικός, εξαιτίας της μη επάρκειας προσωπικού. Εξήγησε ότι δεν μπορεί να στηθεί φυσικοθεραπευτήριο σε δεύτερο ΚΑΠΗ. Επίσης, είπε ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου του παραρτήματος του ΚΑΠΗ παραχωρεί το κτίριο για δύο χρόνια, χωρίς ενοίκιο.

Ο Δημήτρης Παυλής είπε: «Εμείς θα μπορούσαμε να συμφωνούσαμε μόνο αν υπήρχε συγκεκριμένη μελέτη και να συμφωνούν όλοι και μέσα από μία διαβούλευση να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας».

Ο Νίκος Δελφάκης είπε ότι πρέπει να γίνει νέα προκήρυξη για περισσότερα από ένα κτίρια και ανάλογα με τις προτάσεις που θα γίνουν θα παρθεί η τελική απόφαση. «Νιώθω πικρία και δυσαρέσκεια όταν μου μεταφέρθηκε ότι στα παράπονα που εξέφρασαν οι θαμώνες του ΚΑΠΗ τους εμφανίστηκε ότι φταίει για τα πάντα η προηγουμένη δημοτική αρχή. Δεν είναι δυνατόν, μην τρελαθούμε κιόλας. Εκείνοι που το φτιάξαμε, θα μας βγείτε κι από πάνω ότι φταίμε αν διακοπεί η λειτουργία του; Για την έλλειψη προσωπικού, υπάρχουν εθελοντές που μπορούν να βοηθήσουν» είπε.

Ο Κώστας Γεωργακόπουλος είπε ότι «το ΚΑΠΗ είναι μία λειτουργία που είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει μία πολιτεία σε αυτούς που λέμε ότι είναι απόμαχοι της εργασίας. Είναι ένας χώρος που μαζεύονται άνθρωποι που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, με προβλήματα υγείας, που τους χρωστάμε και δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να μετακινούνται είτε με ταξί είτε να τους μεταφέρει κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Οι χώροι πρέπει να διασπαρθούν στην πόλη, να πάνε δίπλα στη γειτονιά των ηλικιωμένων και όχι οι ηλικιωμένοι να μετακινούνται στο κέντρο της πόλης, επειδή δεν βολεύει το δήμο ή τους εργαζόμενους. Πρέπει να αποκλείσουμε το ένα κτίριο».

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «ζητάνε έναν αξιοπρεπή χώρο για να μπορούν να πίνουν τον καφέ τους και να μην τον πληρώνουν πανάκριβα. Είναι απαράδεκτο να μπει θέμα κλεισίματος, επειδή τελειώνουν οι μισθώσεις. Οι μισθώσεις μπορούν να ανανεωθούν. Είναι αδιανόητο ο δήμος να μην μπορεί να βρει δύο άτομα να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ. Να επαναπροκηρυχθεί και να μην κλείσει κανένα ΚΑΠΗ».

Είναι ένας χώρος που θα ήταν μεγάλο έγκλημα αν με τις αποφάσεις μας τον καταργούσαμε, είπε ο Τάσος Παπαζαχαρίας. «Οι συμπολίτες μας αγωνιούν. Είναι αστείο να λέμε ότι δεν μπορούμε να διατηρήσουμε εκεί δύο ανθρώπους για να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ» είπε.

Δεν είναι οικονομικό το θέμα, για τα ήδη υπάρχοντα δύο ΚΑΠΗ θα μπορούσαμε να βρούμε ανθρώπους να το στηρίξουμε, είπε ο Νικόλας Τσιαμούλος.

Στη δευτερολογία του, ο Δήμαρχος πρότεινε να προχωρήσει η διαδικασία για να βρεθεί ένα κεντρικό χώρο 200-250 τ.μ. και παράλληλα να φτιαχτεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διερευνήσει πόσα ΚΑΠΗ χρειάζονται ακόμα περιφερειακά στην πόλη και μετά να βρεθούν τρόποι να υλοποιηθεί η τελική πρόταση αυτής της επιτροπής. Μέχρι να βρεθεί λύση, αποφασίστηκε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το ΚΑΠΗ στην οδό «Παπαρρηγοπούλου», με ένα λογικό ενοίκιο, πρόταση την οποία έκανε ο Τάσος Κακλαμάνος.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα από την πλευρά των ηλικιωμένων που ήταν παρόντες στο συμβούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...