Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράπονα για την Περιφέρεια εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου (video)

Παράπονα για την Περιφέρεια εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου (video)

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον μια πιο ουσιαστική παρέμβαση είπαν οι σύλλογοι ξενοδόχων της Πελοποννήσου στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο 'Μαίναλο' στην Τρίπολη πριν λίγη ώρα.

Σκοπός της συζήτησης ήταν η αξιολόγηση των μέχρι τώρα δράσεων που έχουν εφαρμοστεί για την τουριστική προβολή της περιφέρειας αλλά και η αξιολόγηση των συνεργασιών που έχουν οι σύλλογοι με φορείς (δήμος και περιφέρεια).

Τόνισαν ότι είναι αναγκαία η δραστηριοποίηση των ήδη υφιστάμενων φορέων για τον τουρισμό. Επίσης εστίασαν στην συνεργασία που έχουν με την αιρετή περιφέρεια Πελοποννήσου λέγοντας ότι ''η περιφέρεια μετά από 2 χρόνια θητείας όπως όφειλε θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στη θεσμοθέτηση μιας διεύθυνσης τουρισμού με απώτερο στόχο τη σύσταση οργανισμού και τοπικών ομάδων δράσης και αξιολόγησης για να αποτελεί τον κύριο οργανωτή της τουριστικής ανάπτυξης της περιφέρειας. Θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί επιπλέον μια επιτροπή διαβούλευσης για τον τουρισμό και να τεθεί σε εφαρμογή το πολυσυζητημένο market plan. Η περιφέρεια μέχρι σήμερα συμμετέχει σε εκθέσεις με την παντελή απουσία των επιχειρηματιών του κλάδου χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό, κατασπαταλώντας πολύτιμούς πόρους''.

Είναι ανάγκη για τις επιχειρήσεις υποστήριξαν η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό, η αξιοποίηση των λιμανιών, η βελτίωση του οδικού δικτύου και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ως επιχειρηματίες προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε σταθερά επίπεδα αλλά ζητούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που να εστιάζει σε μέτρα για την μείωση κόστους των τουριστικών επιχειρήσεων. Κάποιες από τις προτάσεις είναι οι εξής: μείωση ΦΠΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση της τιμής του πετρελαίου ειδικά σε ορεινές περιοχές, μείωση τιμολογίων ΔΕΗ και ΔΕΥΑΜ και μια διευκόλυνση των οφειλόμενων των πυρόπληκτων περιοχών.

Όλοι οι σύλλογοι ξενοδόχων της Πελοποννήσου διερευνούν την πιθανότητα σύστασης ενός θεσμοθετημένου οργάνου που θα αποτελείται από άτομα του χώρου και θα εκπροσωπεί όλη την Πελοπόννησο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...