Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατί παραμένουν αναξιοποίητα τα κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Βυτίνα; (video)

Γιατί παραμένουν αναξιοποίητα τα κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Βυτίνα; (video)

{pgslideshow id=8|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Το Σεπτέμβριο του 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας ενέκρινε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γορτυνίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με σκοπό την αξιοποίηση του χώρου των κατασκηνώσεων Βυτίνας.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προγραμματίζει τη δημιουργία «Αθλητικού – Εκπαιδευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Βυτίνα», στο χώρο των πρώην Μαθητικών Κατασκηνώσεων.

Στο Κέντρο αυτό θα οργανώνονται ποικίλα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, όπως διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε ομογενείς και αλλοδαπούς φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους, διδασκαλία πανεπιστημιακών μαθημάτων σε ξένους φοιτητές με πίστωση διδακτικών μονάδων, ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα – και εξειδίκευσης – στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου κ.α., εφαρμόζοντας μεταξύ των άλλων και το Κέντρο τηλεδιδασκαλίας.

Παράλληλα προβλέπονται αθλητικές εγκαταστάσεις και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Σκοπός της σύμβασης είναι η Εκπόνηση της Μελέτης για την αξιοποίηση του χώρου των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Βυτίνας και κατασκευή έργου με την ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όλα αυτά, βέβαια παραμένουν σχέδια στα χαρτιά και προς το παρόν, καμία αξιοποίηση δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό ο υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας, Μιλτιάδης Λύτρας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση…
«Μέσα στην ξεγνοιασιά του Φθινοπώρου και στις όμορφες φθινοπωρινές διαδρομές, δίπλα στο Διάσημο Δρόμο της Αγάπης, στην Πανέμορφη Βυτίνα της δικής μας Αγαπημένης Γορτυνίας, τα κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ζουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟ. Παραχωρήθηκαν εδώ και χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την αξιοποίηση τους, κι εδώ και χρόνια είναι όλα κλειστά, αραχνιασμένα. Στη διάρκεια αυτών των ετών που έχει περάσει από την ανακατασκευή τους, έχουμε δει τα πάντα:
- Τον Δήμαρχο Γορτυνίας να φωτογραφίζεται με τον τέως Πρύτανη Πελοποννήσου και νυν υφυπουργό Παιδείας, και να μας ανακοινώνουν με τυμπανοκρουσίες την αξιοποίησή τους (αν είδατε τίποτα δύο έτη να το πείτε και σε μας).
- Ανακοινώσεις με βαρύγδουπες εκφράσεις για ίδρυση στο χώρο του Γαστρονομικού Κέντρου Μεσογειακής Διατροφής, έδωσαν λέει και 150.000 ευρώ γιαυτο το σκοπό
- Τους κατοίκους της Βυτίνας να νιώθουν την Κοροϊδία.
- Εμένα, να πηδάω τα κάγκελα κάθε 2 μήνες για να δω αν ευαισθητοποιήθηκε κανένας υπεύθυνος.
ΕΡΩΤΩ εκ μέρους των συμπατριωτών μου και περιμένω (;) απάντηση από του ς αρμόδιους:
1. Τον αναβαθμισμένο πρύτανη και νυν υφυπουργό παιδείας, εν τελικά έχει κάποιο πλάνο για τη αξιοποίηση των κτιρίων;
2. Τον Δήμαρχο Γορτυνίας, που θα περάσει από τον ΑΘΛΟ ΜΑΙΝΆΛΟΥ για να υποδεχτεί τους αθλητές, αν νιώθει όμορφα που επί δύο χρόνια επί δημαρχίας του στα κτίρια αυτά δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ; Κι αν έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες που αξίζει να πληροφορηθούμε όλοι οι Γορτύνιοι.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για το θέμα και ότι θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του. Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ!!»

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...