Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την επιμέλεια κειμένων στο ετήσιο Αλμανάκ «Κινηματογράφος 2011» έχει ο Τριπολίτης Γεράσιμος Βάκρος!

Την επιμέλεια κειμένων στο ετήσιο Αλμανάκ «Κινηματογράφος 2011» έχει ο Τριπολίτης Γεράσιμος Βάκρος!

Tο ετήσιο Αλμανάκ της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, (εκδίδεται ετησίως με τη συμπλήρωση της κινηματογραφικής χρονιάς – το 2012 για το έτος 2011, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού)  είναι ένα βιβλίο-πολύτιμο αρχειακό υλικό για κάθε ιστορικό και μελετητή των κινηματογραφικών πεπραγμένων στη χώρα μας. Από τα σημαντικότερα σημεία της ετήσιας αυτής έκδοσης είναι η ανάδειξη των καλύτερων ταινιών που παίχτηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, στη διάρκεια του 2011. 

 Η ΠΕΚΚ είναι ένα πνευματικό σωματείο που συσπειρώνει τους Ελληνες κριτικούς κινηματογράφου και που μέλη του υπήρξαν αξιόλογοι διανοούμενοι. (Βασίλης Ραφαηλίδης, Ροζίτα Σώκου, Παύλος Ζάννας – εμπνευστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου θεσσαλονίκης – κ.α.).

Την επιμέλεια των κειμένων και για το 2011 έχει ο Τριπολίτης Γεράσιμος Βάκρος (μέλος της ΠΕΚΚ), ενώ η έκδοση του 2010, πέρα από την επιμέλεια του Γ.Βάκρου, αποτελεί και συνέκδοση, για πρώτη φορά στην ιστορία του Αλμανάκ της ΠΕΚΚ, με την Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας Έλευσις και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Να σημειώσουμε ότι ο Γεράσιμος Βάκρος είναι διορισμένο μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης καταλληλότητας Κινηματογραφικών Έργων (διεύθυνση Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων) του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ελληνικό box office του 2011.

Η έκδοση ακόμη περιλαμβάνει: απολογισμό του 2011 ως “Η Χρονιά της Μελαγχολίας” του Νίνου Φένεκ Μικελίδη, σύντομες κριτικές για όλες τις ελληνικές και ξένες ταινίες που προβλήθηκαν στις αίθουσες το 2011, κείμενα-ανταποκρίσεις από τα ελληνικά (52ο ΦΚΘ, 13ο ΦΝΘ, 34ο Δράμας, 24ο Πανόραμα, 5ο Χαλκίδας) και ξένα φεστιβάλ (64ο Καννών, 61ο Βερολίνου, 68ο Βενετίας, Όσκαρ, BAFTA και Σεζάρ), επισκόπηση της κινηματογραφικής βιβλιοπαραγωγής από τον Δημήτρη Καλαντίδη (συνολικά εκδόθηκαν 62 βιβλία κινηματογραφικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα), και τέλος το 23σέλιδο In Memoriam του υπογράφοντος για τους μεγάλους “χαμένους” της χρονιάς στο ξένο και το ελληνικό σινεμά.

Το ετήσιο αλμανάκ της ΠΕΚΚ “Κινηματογράφος 2011” μπορείς ν’ αναζητήσεις μέσω των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Επιμέλεια κειμένων: Γεράσιμος Βάκρος

 Αρχισυνταξία: Δημοσθένης Ξιφιλίνος

Γράφουν οι: Ανδρέας Τύρος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημήτρης Κολιοδήμος, Δημήτρης Μπάμπας, Δημήτρης Χαρίτος, Βασίλης Κεχαγιάς, Τάσος Ρέτζιος, Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, Δημήτρης Καλαντίδης, Νέστορας Πουλάκος.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...