Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απόφαση – «ανάσα» για να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Τρίπολης!

Απόφαση – «ανάσα» για να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Τρίπολης!

Ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, Νίκος Λυτρίβης εισηγήθηκε χθες θετική την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μονάδα που θα λειτουργήσει στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην οποία θα γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών της Τρίπολης.

Σε συνέντευξή του στο kalimera-arkadia.gr, τόνισε ότι η μελέτη πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τέτοιου είδους διαχείριση των απορριμμάτων.

Είπε ότι το επόμενο στάδιο είναι να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση η περιβαλλοντική μελέτη και να προχωρήσει η αδειοδότηση της μονάδας.

Υπογράμμισε ότι οι στεγασμένοι χώροι εξασφαλίζουν πλήρως τις απαιτήσεις για τον όγκο των απορριμμάτων της Τρίπολης και ότι είναι μία καλή και ασφαλής μέθοδος.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ-Η περιβόητη έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα δύο οικόπεδα που έχει επιλέξει ο Δήμος Τρίπολης στον Άγιο Κωνσταντίνο, για να κάνει διαχείριση των απορριμμάτων, δόθηκε σήμερα –εκτός ημερήσιας διάταξης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ήταν μία απαραίτητη απόφαση που έπρεπε να παρθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει η μονάδα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και δεματοποίησης του Δήμου Τρίπολης.

Μετά από αυτή την απόφαση και από τη στιγμή που λειτουργήσει αυτή η μονάδα, τότε ο Δήμος θα σταματήσει να διώχνει τα σκουπίδια του εκτός δήμου και να διαχειριστεί τα απορρίμματα του με πολύ χαμηλότερο κόστος και με μία νόμιμη διαδικασία.

Τη θετική εισήγηση για το θέμα έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λυτρίβης, ενώ για εξαιρετική εξέλιξη μίλησε ο Περιφερειάρχης.

«Η συνεργασία του Δήμου και της περιφέρεια φέρνει ένα πολύ καλή και νόμιμη λύση» είπε η Ντίνα Νικολάκου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε: «Αποτελεί την κατάληξη μιας διαδικασίας που ξεκίνησε όταν ο Δήμος Τρίπολης ήρθε σε πλήρες αδιέξοδο, μετά από μία δικαστική απόφαση που έκλεισε το ΧΑΔΑ.

Με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης συναποφασίσαμε ένα προχωρήσουμε σε μία διαδικασία που δεν θα περιλαμβάνει μόνο δεματοποίηση, αλλά θα έχει κέντρο ανακυκλώσιμων υλικών, σύστημα κομποστοποίησης του οργανικού υπολείμματος και στο τέλος να δεματοποιείται ένα αδρανοποιημένο υπόλειμμα.

Για να βρεθεί χώρος για αυτή τη διαδικασία ξεκινήσαμε στις 8.2.2012 να επιχειρήσουμε να πάμε σε αγορά ή ενοικίασης χώρου, δεν βρέθηκε κατάλληλος χώρος, μετά προχωρήσαμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος και βρεθήκαν δύο οικόπεδα που είναι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχουν κλειστές εγκαταστάσεις και νομίζω ότι με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου μπορούμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση μονάδων για να περιορίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει στο δήμο Τρίπολης».

Εκ μέρους της παράταξης του Δημήτρη Δράκου, ο Κώστας Μανδρώνης είπε: «Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στην περιοχή της Τρίπολης. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι μέσα στο Περιφερειακό σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, νομίζω ότι μπορεί και θα δώσει μία λύση με βάση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης που έχει παρθεί για αυτό το θέμα. Ως παράταξη συμφωνούμε να προχωρήσει αυτό το έργο, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί το οξυμένο με τα σκουπίδια που υπάρχει στο δήμος Τρίπολης».

Ο Νίκος Γόντικας είπε ότι το θέμα είναι επείγον, αλλά προσέθεσε ότι διαφωνεί η παράταξη του με τη μελέτη διότι έχει τελείως διαφορετική θέση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...