Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Μουσικό Σχολείο – Ενοχλημένος ο Μισθός για τη δημόσια τοποθέτηση Μπιστόλα κατά Περιφέρειας (video)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Μουσικό Σχολείο – Ενοχλημένος ο Μισθός για τη δημόσια τοποθέτηση Μπιστόλα κατά Περιφέρειας (video)

Νέες αντιδράσεις προκαλούν τα όσα ανεδείχθησαν μέσα από το ρεπορτάζ του kalimera-arkadia.gr, για το ζήτημα των εργασιών στο νέο κτίριο του Μουσικού σχολείου της Τρίπολης.

Η κριτική που άσκησε δημοσίως ο Διευθυντής του σχολείου Βασίλειος Μπιστόλας, στην περιφέρεια, για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο, έφερε την απάντηση της αιρετής Περιφέρειας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής που διαψεύδουν ότι υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση.

Για τις εξελίξεις αυτές, πριν από λίγη ώρα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός, μίλησε στο Kalimera-arkadia.gr και είπε ότι «εμείς ως πολιτεία έχουμε καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα προγράμματα σπουδών καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς. Άκουσα κι εγώ το βίντεο που μιλούσε για απουσία προγραμμάτων σπουδών. Ένα μουσικό σχολείο πάντοτε θα ζητάει καθηγητές. Όταν έχουμε μια αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητές, ένας προς δύο κοντά, έχουμε καλύψει σχεδόν τον απόλυτο αριθμό των καθηγητών.

Είναι μεγάλο πρόβλημα το στεγαστικό και άκουσα με σεβασμό την αγωνία των γονιών. Και ποιος δεν θέλει σύντομα να έχει το μουσικό σχολείο τη νέα στέγη και ποιος δεν έχει αγωνιστεί γι ‘ αυτό. Κανείς δεν θέλει ένα έργο να κωλυσιεργεί.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο διευθυντής σχολικής μονάδας εκφράστηκε αρνητικά για την περιφέρεια ή για το πρόσωπο του περιφερειάρχη. Ο διευθυντής οφείλει να λειτουργεί σωστά η σχολική μονάδα. Αμετροεπής εκφράσεις δεν ταιριάζουν στην εκπαίδευση. Αυτό δεν είναι δουλειά του διευθυντή, μπορεί να είναι δουλειά του συλλόγου γονέων και των φορέων. Ο διευθυντής οφείλει να σέβεται τους όρους και τους κανόνες που διέπουν την εκπαίδευση. Όπως επίσης κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να σέβεται τα θεσμικά του όργανα. Γι’ αυτό λοιπόν η εκπαίδευση επιφυλάσσεται για το κομμάτι αυτό.

Άκουσα ότι προανήγγειλαν κινητοποιήσεις, εμένα δεν με έχει επισκεφθεί κανείς να μου εκθέσει προβλήματα. Δεν μπορεί αυτό (σ.σ. τα περί κινητοποιήσεων) να λέγεται από το στόμα ενός διευθυντή σχολικής μονάδας, ήταν ατυχείς οι εκφράσεις και επειδή όλοι κατοικούμε εδώ, μόνο ως τέτοιες τις εκλαμβάνω».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Τρίπολης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 17/10/2012 το απόγευμα διεξήχθη η Γενική  Συνέλευση του συλλόγου– στο αμφιθέατρο του 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- με θέματα : κτηριακό – σίτιση μαθητών – μεταφορά μαθητών – έλλειψη καθηγητών – εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Παρόντες εκτός από την μεγάλη μερίδα των γονέων και κηδεμόνων ήταν: Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ και ΤΟ 15/ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Μετά από διαλογική συζήτηση και σε συνεργασία με το 15/μελες συμβούλιο των μαθητών αποφασίστηκε κινητοποίηση – διαμαρτυρία την ΤΡΙΤΗ  23/10/2012 στην ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ μας και την πίεση στους αρμοδίους φορείς για την επίλυση τους».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Τρίπολης, Δημήτρης Καλμούκης.  

Ένταση για το κτίριο του μουσικού σχολείου – Ποιοι ρίχνουν ευθύνες στον Τατούλη για την καθυστέρηση – Σκέψεις για κατάληψη της Περιφέρειας!

Συνέλευση έγινε, το  απόγευμα της Τετάρτης, στο κτίριο του 4ου λυκείου Τρίπολης, για τα προβλήματα του μουσικού σχολείου της Τρίπολης, παρουσία του διευθυντή, καθηγητών, γονιών και μαθητών του σχολείου. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, γεγονός που μαρτυρά τη σημαντικότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο, αλλά και το ενδιαφέρον όλων για την επίλυση τους.

Τα βασικά προβλήματα που επισημάνθηκαν στη συνέλευση είναι το θέμα της σίτισης των μαθητών, η μεταφορά τους, λειτουργικά και κτιριακά προβλήματα, καθώς και η έλλειψη καθηγητών με αποτέλεσμα να μην διδάσκονται βασικά υποχρεωτικά μουσικά μαθήματα.

Αναφέρθηκε επίσης ότι έχουν γίνει συναντήσεις με την περιφέρεια, το δήμο, οργανισμούς και τη διαχειριστική αρχή αλλά το μόνο που έχουν εισπράξει είναι υποσχέσεις που δεν έχουν γίνει πραγματικότητα.

Σχετικά με τη σίτιση, στις 19 Οκτωβρίου 'ανοίγουν' οι προσφορές με 7 υποψήφιους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη της σίτισης των μαθητών.

Όσον αφορά το κτήριο του μουσικού σχολείου είναι δύσκολα τα πράγματα είπαν και μάλιστα για το θέμα αυτό υπήρχε ένταση κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Ο κύριος Μπιστόλας, ο διευθυντής του μουσικού σχολείου, τόνισε ότι κάποιοι μας εμπαίζουν και κατηγόρησε τον κύριο Τατούλη επειδή δεν βάζει την υπογραφή του για να προχωρήσει η διαδικασία.

Δεν αποκλείστηκαν δυναμικές κινητοποίησες και ενδεχομένως να προχωρήσουν ακόμα και σε συμβολική κατάληψη της περιφέρειας.

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από τη συνέλευση …

Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...