Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χριστογιαννόπουλος: "Ένα μεγάλο έργο χάθηκε για τον Δήμο Μεγαλόπολης. Ανικανότητα, ανευθυνότητα ή και τα δύο μαζί εκ μέρους της δημοτικής αρχής;"

Χριστογιαννόπουλος: "Ένα μεγάλο έργο χάθηκε για τον Δήμο Μεγαλόπολης. Ανικανότητα, ανευθυνότητα ή και τα δύο μαζί εκ μέρους της δημοτικής αρχής;"
 
Στη θητεία μας ως Δημοτική αρχή έγινε μελέτη αξίας 30.000 ευρώ, η οποία πληρώθηκε από το Πράσινο Ταμείο (Χωρίς ο Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ) για να οριστούν χώροι δημιουργίας σταθμών ηλεκτρικών οχημάτων που θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες. Ορίστηκαν αρκετές θέσεις στην πόλη της Μεγαλόπολης και θέσεις στα χωριά : Μάραθα, Καρύταινα, Παραδείσια, Χράνοι, Ίσαρης, Λεοντάρι και Καμάρα, που γεωγραφικά επιλέχθηκαν από τους μελετητές ως πλέον κατάλληλες για να εξυπηρετούν όλο το Δήμο μας.
Οι σταθμοί θα κάλυπταν ανάγκες για μικρά και μεγάλα οχήματα (Φορτηγά, Λεωφορεία, Ταξί, Ι.Χ.). Η μελέτη παραδόθηκε , όπως και πολλές άλλες, από εμάς στη νέα Δημοτική αρχή και σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.
Στις αρχές Απριλίου δημοσιεύθηκαν σε Φ.Ε.Κ. Πρότυπα Τεύχη Δημοπράτησης ( Δηλαδή οδηγίες για το πώς θα δημοπρατηθεί το έργο) και ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31/7/2024 για τη διακήρυξη του διαγωνισμού.
Η Δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και έτσι ο Δήμος μας χάνει ένα έργο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα δίνονταν από το Ταμείο ανάκαμψηςγια αυτό το σκοπό και δυστυχώς η πόλη και τα χωριά μας δε θα έχουν τη δυνατότητα αυτής της εξυπηρέτησης. Μια δυνατότητα που σαφώς θα βοηθούσε και στην επισκεψιμότητα διερχόμενων ταξιδιωτών από το Δήμο μας. Επιπλέον ένα μέρος από τα κέρδη της λειτουργίας των σταθμών θα έρχονταν στο Δήμο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 35 μέρες μετά τη λήξη του χρονικού ορίου για τη διαγωνιστική διαδικασία, ο Δήμαρχος όταν ρωτήθηκε από εμάς στο Δημοτικό Συμβούλιο , έχοντας πλήρη άγνοια του θέματος, είπε , μεταξύ άλλων τα εξής: « Το πρόγραμμα δεν έχει βγει ακόμα, έχουμε ειδικό σύμβουλο που τα παρακολουθεί όλα. Θα δούμε σε τι φάση είναι.»
Κύριε Δήμαρχε,
Επειδή πέρα από τις γιορτές και τα πανηγύρια υπάρχουν σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δήμο μας, οφείλετε να δείξετε την πρέπουσα προσοχή και υπευθυνότητα ώστε να αντιλαμβάνεστε τις προσκλήσεις που βγαίνουν για έργα στο Δήμο μας και να τις εκμεταλλεύεστε.
Τελικά, ο Δήμος δεν αξιοποίησε τη μελέτη που έγινε επί των ημερών μας, με συνέπεια να μην υλοποιηθεί αυτό το έργο και προφανώς αυτό έγινε , όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυρίου Δημάρχου, επειδή η Δημοτική αρχή είχε πλήρη άγνοια για την πρόσκληση που αφορούσε την δημοπράτηση του έργου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...