Menu
RSS
Τρίτη, 17/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση Πτωχού με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Τρίπολης

Συνάντηση Πτωχού με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Τρίπολης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης. Η συνάντηση είχε τόσο εθιμοτυπικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα, με τα μέλη της αντιπροσωπείας να εκθέτουν ζητήματα που αφορούν τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Βιομηχανικής Περιοχής. Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση των υποδομών, τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη δέσμευση της Περιφέρειας να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής, μέσα από συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων και την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκος Τότσης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας – ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Πετρόπουλος, η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Σύριου, το μέλος Γιώργος Δημητρόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος – ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνάντηση και την πρόθεση για στενή συνεργασία.

 

----------------------------------

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΙΠΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΤΟΤΣΗΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒΙΠΕΤ ): "ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ"

-- Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό και κυρίως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ( 10/9/2024 ) η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης ( ΣΕΒΙΠΕΤ ). Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ βρήκε την ευκαιρία να του θέσει τα προβλήματα της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και να του αναπτύξει τα άμεσα σχέδιά της για την αναβάθμιση των υποδομών της σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση αυτή  ήταν η πρόταση του ΣΕΒΙΠΕΤ για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Φορέα Αυτοδιαχείρισης που προσανατολίζεται να δημιουργήσει η Διοίκηση της ΒΙΠΕ Τρίπολης με στόχο την καθοριστική μείωση των κοινοχρήστων που βαραίνουν υπερβολικά όλες τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις. Η πρόταση για τη δημιουργία του Φορέα Αυτοδιαχείρισης και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτό το σχήμα βρήκε την αρχικά θετική απάντηση του Περιφερειάρχη ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ουσιαστική αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Ανάμεσα στα θέματα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν άμεσα από τη διαχειρίστρια εταιρεία ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ σε συνεργασία με το ΣΕΒΙΠΕΤ και πιο συγκεκριμένα για τη δημιουργία και τη λειτουργία Κέντρου Υγείας μέσα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης ( με μόνιμο ασθενοφόρο και με το ανάλογο πιστοποιημένο προσωπικό ) καθώς και την ύπαρξη πυροσβεστικού οχήματος που μαζί με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες φύλαξης ενισχύουν σημαντικά το αίσθημα της ασφάλειας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και στους εγκατεστημένους επιχειρηματίες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διατύπωσε ξεκάθαρα τη δέσμευση της Περιφέρειας για την περαιτέρω στήριξη της ΒΙΠΕ Τρίπολης μέσα από συνεργασίες και συνέργειες με το ΣΕΒΙΠΕΤ και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την επίλυση όλων των εντοπισμένων προβλημάτων. Μεγάλη έμφαση δόθηκε σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής διαχείρισης καθώς όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών η ΒΙΠΕ Τρίπολης στοχεύει να προσαρμοστεί άμεσα στις σύγχρονες ανάγκες και τις αυξημένες απαιτήσεις για πράσινη ανάπτυξη και ενεργειακή αποδοτικότητα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΕΒΙΠΕΤ που συναντήθηκε μα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Τότσης και μαζί του ήταν η Γενική Γραμματέας κ.Χριστίνα Σύριου, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, το μέλος της Διοίκησης ( και πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ )  κ. Γιώργος Δημητρόπουλος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συνδέσμου κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Νίκος Τότσης δήλωσε:" Φεύγουμε από το γραφείο του Περιφερειάρχη ικανοποιημένοι από τον τρόπο που μας υποδέχτηκε αλλά και από το γεγονός ότι ήταν καλός γνώστης των προβλημάτων μας. Η θετική του στάση απέναντι στις προτάσεις για συνεργασία που του κάναμε μας γεμίζει αισιοδοξία και θεωρούμε ότι αυτό το κλίμα που δημιουργείται θα είναι προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Προχωράμε γοργά στην πλήρη αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Τρίπολης με μεγάλα  έργα υποδομής που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Βιομηχανικής Περιοχής και σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ προσθέτουμε νέες υπηρεσίες που θα κάνουν πιο εύκολη αλλά και πιο ασφαλή την επαγγελματική καθημερινότητα όλων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχό για το ουσιαστικό αποτέλεσμα που είχε η πρώτη συνάντησή μας και θεωρούμε πολύ βασικό το γεγονός ότι σύμμαχο στις προσπάθειές μας θα έχουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου"

5 σχόλια

  • anonymoys
    anonymoys Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 13:56 Σύνδεσμος σχολίου

    χα χα χα πόσοι τρόμαξαν με την ιδέα του "πόθεν έσχες" και γιατί τρόμαξαν; καλά τα λες 08.13,μακάρι να εφαρμοσθεί.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 12:24 Σύνδεσμος σχολίου

    08:13 Πόθεν έσχες για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων; Ανέκδοτα λες άνθρωπέ μου; Ποιοι θα το εφαρμόσουν, οι της Ν.Δ.; 41% που λέει και ο άλλος συνέχεια. Άντε ψηφίστε και μετά κοιμηθείτε και ονειρευτείτε πως είστε πλούσιοι, πολύ πλούσιοι, πάρα πολύ πλούσιοι.

  • anonymous
    anonymous Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 08:13 Σύνδεσμος σχολίου

    "Πόθεν Έσχες", έχει εφαρμοστεί για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων; έτσι για να δούμε τι λαγοί θα βρεθούν!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 00:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Φτωχοσυνάντηση

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 20:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Όχι άλλες ενισχύσεις σε επιχειρήσεις, τόσες και τόσες έχουν πάρει. Έχουν πιεί το αίμα του Κράτους!!! Όσο για τη βελτίωση των υποδομών ας την κάνουν μόνοι τους. Τι επιχειρηματίες είναι αν δεν μπορούν να συνεισφέρουν από ένα ποσό.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...