Menu
RSS
Τρίτη, 17/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για την αύξηση στο πάγιο ύδρευσης στη Γορτυνία

Για την αύξηση στο πάγιο ύδρευσης στη Γορτυνία
 
Σε μια περίοδο που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, οι δήμοι έρχονται να επιβαρύνουν περαιτέρω το λαϊκό εισόδημα, αποδεικνύοντας ότι είναι το μακρύ χέρι του κράτους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή Γορτυνίας αποφάσισε να αυξήσει το πάγιο ύδρευσης σε ποσοστό 100% για τις κατοικίες και 233% για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, για να ακουστεί πιο μαλακά στα αυτιά των Γορτύνιων, η δημοτική αρχή διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, η οποία ζητούσε μεγαλύτερη αύξηση στα δημοτικά τέλη.
Ο κ. δήμαρχος και η παράταξή του εμφάνισαν την αύξηση στο πάγιο ως αναγκαίο κακό, καθώς, όπως είπαν, στη Γορτυνία δε γίνεται καθολική υδρομέτρηση. Επικαλούνται δηλαδή, τη δική τους διοικητική ανεπάρκεια για την οποία ευθύνεται τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μέγας, προκειμένου να καταφύγουν στην εύκολη λύση της οριζόντιας εκτίναξης του παγίου και την περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών.
Έρχεται λοιπόν, να προστεθεί στις πλάτες των Γορτύνιων δημοτών και των καταστηματαρχών άλλο ένα πάγιο χαράτσι, σαν τον ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος, που αθροίζεται στην ήδη δυσβάσταχτη κρατική φορολογία.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η δημοτική αρχή "τράβηξε την κουρτίνα" της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, οι οποίες μέσω της ανταποδοτικότητας έχουν μετατρέψει τους δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Ανταποδοτικά τέλη παντού (στην ύδρευση, την καθαριότητα, το φωτισμό, τα κοιμητήρια...). Λες και οι δημότες δεν πληρώνουμε υπέρογκα ποσά μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των δήμων.
Δεν είναι μόνο η αύξηση στο πάγιο της ύδρευσης, αλλά και όλα τα επόμενα που θα ακολουθήσουν, όπως η αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας λόγω της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των σκουπιδιών. Όσοι θεωρούν τη συγκεκριμένη αύξηση μικρή, μάλλον δε βάζουν βενζίνη, δεν ψωνίζουν, δεν πληρώνουν ρεύμα και ΕΝΦΙΑ.
Σε όλους αυτούς που αποδέχονται τέτοιου είδους αποφάσεις, οι οποίες λειτουργούν σωρευτικά συμπιέζοντας συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, ένα πράγμα έχουμε να τους πούμε: "Να' ναι καλά να... πληρώνουν".
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
10/9/24

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλησπέρα θα πρέπει όλοι οι φορείς να ασχοληθούν με την εριμοποιοιση τις επαρχίας και να αφήσουν τα πανηγύρια το τι κάνω έργο στο χωριο αφού με ψήφισε αν δεν τον έχεις ψηφίσει ρήμαξε το κάθε χωριο ξυπνάτε όσο είναι άρχοντες τις περιφέρειας

  • Δημήτρης
    Δημήτρης Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Να κάνει αύξηση για να βάλουμε μυαλό και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Να μήν ποτίζουμε περιβόλια . για να έχουμε νερό για της ανάγκες υγιεινής και να μην λέμε τι βλακεία μας και να σεβόμαστε τους μόνιμους κατοίκους κάθε χωριού που τρέχουν για να τα βρουν η προτευουσιανη τέλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 14:57 Σύνδεσμος σχολίου

    σαν δεν ντρέπονται λίγο αλλά που να βρεθεί το φιλότιμο .

  • Μπαμπαλης Βασιλης
    Μπαμπαλης Βασιλης Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 13:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρημάξει τα χωριά μας και ο δήμαρχος θέλει να τα σβήσει από το χαρτί παραγη έργο καλή αρχή δήμαρχε σε ψηφησανε για να αφήσεις τα ντουβάρια και τις πέτρες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 13:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ελεύθερη αγορά κυριοι!!σαν ψηφίζατε δεν σας το είπαν;;;
    αν όχι καλά κάνουν.....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 12:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Επειδή έχω σπίτι στη Γορτυνία και πληρώνω το ίδιο με αυτόν που μένει στη Γορτυνία και καταναλώνει όσο νερό θέλει ενώ εγώ δεν πάω παρά μόνο λίγες μέρες θα έρχομαι και θα περνώ νερό για την πισίνα μου όπως και για τα περιβόλια που έχω και θα το πω και σε άλλους

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...