Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανττίδραση από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για την μη έγκριση τμήματος της Γ' Λυκείου στο ΓΕΛ Τεγέας

Ανττίδραση από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για την μη έγκριση τμήματος της Γ' Λυκείου στο ΓΕΛ Τεγέας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, για το Λύκειο Τεγέας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Μακαρούνης είπε ότι δεν έγινε η έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων. Τα άτομα για αυτό το τμήμα ήταν πέντε. Σε άλλα μέρη εγκρίθηκαν τμήματα με λιγότερους μαθητές. Να στείλουμε ένα έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας να δει το θέμα. Ένα ΓΕΛ δεν μπορεί να στερείται όλων των κατευθύνσεων. Πρέπει το Λύκειο Τεγέας να το στηρίξουμε όλοι. Ειδικά οι Τεγεάτες, τα παιδιά μας να τα αφήνουμε στον τόπο μας, να μην τα φέρνουμε στην Τρίπολη. Το σχολείο έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες,  έχει καλές κτιριακές εγκαταστάσεις. Αν δεν λειτουργήσει το τμήμα, δημιουργεί αναστάτωση.

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Τεγέας κυρία Κωστοπούλου μίλησε για τη θεωρητική κατεύθυνση της τρίτης Λυκείου. Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και παίρνουν κατά παρέκκλιση έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Θα αναγκαστούν παιδιά να μετακομίσουν στην Τρίπολη. Έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση. Η Γ’ Λυκείου είναι μια ιδιαίτερη τάξη. Το σχολείο έχει μεγάλη ιστορία, μπορεί να στηρίξει την κατεύθυνση αυτή. Είναι σημαντικό οι μαθητές να μένουν στον τόπο τους.

Ο Βαγγέλης Γούργαρης τοποθετήθηκε για το θέμα και στη συνέχεια ο Ηλίας Αγγελάκος τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος και να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον περιφερειακό διευθυντή. Στο Λεβίδι έχει εγκριθεί το τμήμα κι αυτό είναι ανησυχητικό για την Τεγέα.

Ο Γιάννης Κατσίρης είπε ότι το θέμα καλύφθηκε για το ΕΠΑΛ Τρίπολης και ευχαρίστησε την Υφυπουργό για αυτή την υπόθεση. Να βγει μια αντίστοιχη απόφαση για το ΓΕΛ Τεγέας.

Ο Δήμαρχος είπε το θέμα του ΕΠΑΛ λύθηκε διότι υπήρξαν διαμαρτυρίες. Ήδη έχουμε μιλήσει με τον περιφερειακό διευθυντή και εχω στείλει χαρτί στο Υπουργείου Παιδείας για να παραμείνει το τμήμα. Να πάρει απόφαση ανάλογη και το δημοτικό συμβούλιο.

Ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος. 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 22:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάντα κατόπιν εορτής όλοι!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...