Menu
RSS
Τρίτη, 17/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τα Λαγκάδια η σημερινή μέρα δεν είναι μέρα σχολικής χαράς και αγιασμού, αλλά θλίψης και περισυλλογής

Για τα Λαγκάδια η σημερινή μέρα δεν είναι μέρα σχολικής χαράς και αγιασμού, αλλά θλίψης και περισυλλογής
Για τα Λαγκάδια η σημερινή μέρα δεν είναι μέρα σχολικής χαράς και αγιασμού, αλλά θλίψης και περισυλλογής. Το χωριό του δημάρχου Γορτυνίας, της αντιδημάρχου Παιδείας, των ένδοξων υπουργών, βουλευτών, παραγόντων κλπ έφτασε στο σημείο να μην έχει σχολείο.
Η πολιτική της ερήμωσης, σε πλήρη εφαρμογή εδώ και πολλά χρόνια από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές τους αρχές, δεν άφησε τίποτα όρθιο. Τα σχολεία πλέον κλείνουν όχι μόνο στα μικρά αλλά και στα μεγαλύτερα χωριά της Γορτυνίας, που θεωρούνταν κάποτε κεφαλοχώρια.
Μπορεί στο εξής να μην ακούγεται στα Λαγκάδια το σχολικό κουδούνι, χτυπάει όμως έντονα όσο ποτέ άλλοτε (για όσους δεν έχουν τα αυτιά τους κλειστά) ένα άλλο κουδούνι, που μας καλεί να ανατρέψουμε μια για πάντα την πολιτική που έφερε αυτά τα αποτελέσματα.
Στους λιγοστούς μαθητές της Γορτυνίας που από σήμερα ξεκινούν το όμορφο ταξίδι της μάθησης, εύχομαι καλή σχολική χρονιά.
Στους δε, δασκάλους, καθηγητές και γονείς, να είναι δίπλα στα παιδιά, φωτίζοντας όχι μόνο το δρόμο της γνώσης αλλά και της συμμετοχής στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
11/9/24

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 11:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ λυπηρό!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 17:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Γορτυνία καταρρέει και η Δημοτική Αρχή μαζί με την Αντιπολίτευση δεν έχουν κανένα, έστω και στοιχειώδες, σχέδιο για την συγκράτηση της κατάστασης. Φαίνεται πλέον ότι όσα είπαν προεκλογικά ήταν λόγια του αέρα, ούτε οι ίδιοι τα πίστευαν και τώρα τα ξέχασαν. Στο τέλος θα μας πείσουν ότι Γορτυνία είναι καταδικασμένη.

  • Demetrios Yannakopoylos
    Demetrios Yannakopoylos Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 13:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Γορτυνία έχει τεράστια ανάγκη Υποδομών και έλλειψη συνεργασίας της Τοπικής Διοίκησης με τους εκπροσώπους των τοπικών Παραγωγικών Δυνάμεων. Η Τοπική Διοίκηση,Πλειοψηφία-Μειοψηφία, τα όποια χρήματα της διατίθενται τα χρησιμοποιεί για κόψιμο χόρτων,κλείσιμο λακούβων,εργασίες 5-6 ημεροκάματων,εργασίες δηλαδή που ενώ απορροφούν δαπάνες δεν φέρουν κκανένα ευρύτερο κοινωνικό όφελος. Ευχαριστώ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 13:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑ.Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • Ελένη Ρόγα
    Ελένη Ρόγα Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 11:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Λυπάμαι πολύ για την ερήμωση ενός τόσο όμορφου χωριού.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 22:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν έχετε καταλάβει ότι τα χωριά ερημωσαν που να βρεθούν τα παιδιά σε λίγο θα κλείσει και τις Βυτίνας και θα πάνε λεβιδι.

  • ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ
    ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 16:50 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΑΝΟΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 16:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Από το σχόλιο του "ΕΝΑΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ" καταλαβαίνω ότι οι μαθητές στα Λαγκάδια δε μάθαιναν αυτά που μαθαίνουν στα άλλα σχολεία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 16:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς οι γράφοντας που έχετε τα τέκνα σας;θελετε σχολεία ανοιχτά στα χωριά αλλά εσείς προτιμάτε τις πόλεις; Κάτσετε στα κλουβιά σας αυτά σας αξίζουν.

  • ΕΝΑΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ
    ΕΝΑΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 15:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Το σχολειο τον λαγκαδιον παρα τισ φιλοτιμεσ προσπαθειεσ του δασκαλου Βασιλη μπετσα που το κρατουσε ανοιχτο για πολλα χρονια το εκλεισαν οι ιδιοι οι γονεισ που πηραν τα παιδια τουσ και τα πηγαν στη Βυτινα για να μαθουν ρομποτικη και να κανουν γυμναστικη Το σχολειο αν εμεναν τα παιδια τον λαγκαδιον θα ειχε εφτα μαθητεσ ΠΑΛΕΨΑΝ ΕΔΟ ΚΑΙ ΔΟΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...