Menu
RSS
Τετάρτη, 18/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμαρχος Γορτυνίας: «Πως γίνεται το κέντρο υγείας Δημητσάνας να είναι από τα υποδειγματικότερα και τα Τρόπαια να είναι διαρκώς σε μία τραγική κατάσταση;»

Δήμαρχος Γορτυνίας: «Πως γίνεται το κέντρο υγείας Δημητσάνας να είναι από τα υποδειγματικότερα και τα Τρόπαια να είναι διαρκώς σε μία τραγική κατάσταση;»

Τα προβλήματα λειτουργίας του κέντρου υγείας Τροπαίων απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας.

Ο Πρόεδρος του χωριού μετέφερε την αγωνία των κατοίκων και τόνισε ότι προηγήθηκε μία συνάντηση του με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Παπαφράγκο. Ήδη, έχει συνταχθεί ένα έγγραφο που έχει σταλεί στην 6η ΥΠΕ. Λείπουν τέσσερις γιατροί, μικροβιολόγος, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι κάτοικοι να μετακινούν για μία εξέταση αίματος. Επίσης, είναι ελλιπές το προσωπικό για τα ασθενοφόρα με τα κενά να καλύπτονται με φαντάρους.

Ο Πρόεδρος είπε ότι η 6η ΥΠΕ δεν απάντησε ποτέ. Ζήτησε ο δήμος να μπει μπροστάρης και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούνται οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης μίλησε για εύλογη ανησυχία. Έβαλε ένα ερώτημα, πως γίνεται το κέντρο υγείας Δημητσάνας να είναι από τα υποδειγματικότερα και τα Τρόπαια να είναι διαρκώς σε μία τραγική κατάσταση.  «Γιατί στη Δημητσάνα δεν έχουν σπάσει τα ασθενοφόρα και στα Τρόπαια είναι διαλυμένα;».

Τι ενέργειες έχει κάνει για να έχει γιατρούς ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τροπαίων ρώτησε ο Απόστολος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Τσιόγκας είπε ότι δεν είναι θέμα του Διευθυντή, αλλά οι κενές θέσεις γιατρών αποτελούν ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. «Γιατί να μην διορίζει το κράτος εκπαιδευμένους διασώστες;» αναρωτήθηκε, ενώ πρότεινε οι γιατροί πριν πάρουν άσκηση επαγγέλματος, να υπηρετούν σε κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία. «Ο Δήμος να οργανώσει ημερίδα, δεν έρχεται ειδικευμένος γιατρός στα Τρόπαια και στα Δημητσάνα».

«Ο Βαρδιάμπασης και η ομάδα του έχει κάνει θαύμα στη Δημητσάνα, για τα Τρόπαια ακούμε συνέχεια προβλήματα» είπε η κυρία Μπέτσα.

Ο Παναγιώτης Μέγας είπε ότι το πρόβλημα δεν πρέπει να το φορτώνουμε σε κανέναν και πρότεινε μια επιτροπή να πάει στην ΥΠΕ, αφού ο ένας Υποδιοικητής είναι από τη Βυτίνα.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση μιας επιτροπής με τον Δήμαρχο, τον κ. Μέγα και τον Πρόεδρο της κοινότητας.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 00:58 Σύνδεσμος σχολίου

    08;38 μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει ή δεν θες ή είσαι ο δικηγόρος του Βαρδιάμπαση......δε είπαμε ότι δεν έχει κάνει έργο βρήκε από τους προηγούμενους ένα υγιές κέντρο υγείας και το συντηρεί με ότι συνεπάγεται αυτό..... λέμε γιατί ο Δήμαρχος κάνει κριτική για το ΚΥ Δημητσάνας και τόσα χρόνια κοφεύει για τα προβλήματα του ΚΥ Τροπαίων.....
    Εσύ μη φοβάσαι δε σου παίρνουμε το γιατρό αυτός θα σε σώσει όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν!!!!!

  • Πηνελόπη
    Πηνελόπη Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 08:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Βαρδιάμπασης 00:22 έχει όρεξη για δουλειά , και αυτό φαίνεται στην πράξη! Έχει κάνει το κέντρο υγείας Δημητσάνας πρότυπο, και εξυπηρετεί τόσο κόσμο όχι μόνο απ τη Γορτυνία , αλλά και απ τα υπόλοιπα χωρια που πάνε εκεί ! μπράβο του !
    Έχει βάλει πολύ προσωπική εργασία , γιατί αγαπάει αυτό που κάνει και δεν κοιτάει να τελειώσει η βάρδια του ή η εφημερία του και να φύγει!οσο για τον Ανδριάντα δεν χρειάζεται
    Εξάλλου ο Βαρδιάμπασης λειτουργεί αθόρυβα και δεν του αρέσουν αυτά

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 00:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Να στηθεί ανδριάντας;;;
    Δυστυχώς αυτοί είμαστε!!!
    Αντί να κοιτάξετε να βρεθεί μια λύση συλλογική με το Κέντρο Υγείας Τροπαίων σας έχουν μαραίνει οι ανδριάντες και οι ευχαριστίες!!!!
    Δυστυχώς αυτοί είμαστε και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!!!!
    Και το λέω διότι γνωρίζετε τα προβλήματα των Τροπαίων και όλα τα χρόνια χλευάζεται όλοι εκεί στο Δήμο.Ακομα κ τώρα κοιτάτε ποιός θα δώσει ή πάρει τα εύσημα!!
    Ναι ο Βαρδιάμπασης συνέχισε ότι παρέλαβε στα Τρόπαια πόσοι Διευθυντές έχουν αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια;;;ΚΑΝΕΝΑΣ..... επομένως ήταν όλα καλά μέχρι τώρα;;;; Άρα τα θέλετε και τα παθαίνετε!!! Όσον αφορά τη εκάστοτε δημοτική αρχή φέρει μεγάλη ευθύνη για την αδιαφορία της στο κομμάτι της Υγείας που άπτεται των αρμοδιοτήτων της !!

  • Γορτύνια
    Γορτύνια Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 15:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Έξω από το Κ.Υ. Δημητσάνας πρέπει να στηθεί ανδριάντας στον κύριο Βαρδιάμπαση (και δεν αστειεύομαι)!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...