Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άξιος! – Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητου στην Τρίπολη (video)

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου. Το μυστήριο της χειροτονίας τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βασιλείου, στην Τρίπολη.

Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστούμενος από τους Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, Πατρών Χρυσόσοτομο, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Κασσανδρείας Νίκοδημο, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου Δωρόθεο, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Κορίνθου Διονύσιο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Πολυάνης και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Λαγκαδά Ιωάννη, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο και οι Επίσκοποι Ανδρούσης Θεόκτιστος και Σαλώνων Γαβριήλ (Αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου), που ήρθαν σήμερα στην Τρίπολη, για τη χειροτονία του κ. Θεόκλητου.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος είπε προς το νέο Μητροπολίτη Ιερισσού ότι «όλα αυτά τα χρόνια οικοδόμησε πνευματικά το λαό της Αρκαδίας και ο Θεός τίμησε τον εργάτη του Ευαγγελίου και το διάκονο του Ιησού Χριστού και να σε αναδείξει Μητροπολίτη Ιερισσού. Όλοι εμείς εδώ για το γεγονός αυτής της μεγάλης στιγμής, χαιρόμεθα και δοξολογούμε το Θεό για την υψίστη τιμή που επεφύλασσε στο πρόσωπο σου. Οι καμπάνες των Εκκλησιών μας ήχησαν χαρμόσυνα όταν ανακοινώθηκε η εκλογή σου και με μία φωνή φώναξε «Άξιος» ο νόες Επίσκοπος της Εκκλησίας μας. Ο Αρχιεπίσκοπος σε πρότεινε να είσαι ένας από τους υποψηφίους και η Ιεραρχία ψηφίζοντας την Πανοσιολογιότητά σου και σε ανάδειξε Μητροπολίτη Ιερισσού. Προσωπικά εγώ αισθάνομαι ότι ψηλώνω και μεγαλώνω και επαίρομαι για την τιμή που σου έκανε ο Θεός.

Πας στη δοξασμένη Ελληνική Μακεδονία θα δεις τα μνήματα, θα δεις τα κόκαλα των παππούδων μας ων Πελοποννησιών για την Ελευθερία της Μακεδονίας.

Σου εύχομαι εκεί που θα πας να τιμήσεις την Τρίπολη και να διαβεβαιώσεις ότι εμείς οι Αρκάδες είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στην ψυχή και το σώμα μας για να είμαστε συνεπείς στην τιμή της αποστολής που μας κάνει η εκκλησία μας.

Ο κ. Θεόκλητος είπε προς τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας: «Ό,τι εποιήσαμεν εδώ μαζί, θα το πράξουμε κι εκεί με την ευλογία σας. Να είστε βέβαιος ότι η λεβεντιά, η αξιοπρέπεια, η γαλήνη και η δωρικότητα των Πελοποννήσιων θα μεταφέρεται πάντοτε κι εκεί. Παρακαλώ να μη μου πάρει ο Θεός την ταπεινοσύνη και μου δώσει εγωισμό.

Αν δεν ήταν ο Άγιος Μαντινείας, δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή τίποτα».  
Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι πιστοί αναφώνησαν ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...