Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θα ερευνήσει η ΕΥΠ τις «περίεργες» φωτιές σε Αρκαδία και Πελοπόννησο;

Θα ερευνήσει η ΕΥΠ τις «περίεργες» φωτιές σε Αρκαδία και Πελοπόννησο;

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες η χώρα αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία στο μέτωπο των πυρκαγιών. Αντιμετωπίζουμε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, εμπρησμών εκ προθέσεως. Για τον λόγο αυτό έχω ζητήσει ήδη πέρα από τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών υπηρεσιών της, τη βοήθεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Στην Αρκαδία, δεν έχουν μιλήσει λίγοι για εμπρησμούς.

>Προσφάτως, σε σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοπόννησο, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μίλησε ξεκάθαρα για ατιμωρησία λέγοντας ότι σπάνια τιμωρείται κάποιος από τους υπευθύνους αυτών των πυρκαγιών.

Τόνιζε τότε ότι το μεγάλο ποσοστό των πυρκαγιών είναι, κατά την άποψη των αρμόδιων υπηρεσιών, φαινόμενα εμπρησμού.

Σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχει αμέλεια αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι εσκεμμένες ενέργειες, είχε πει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τις φωτιές σε Ποταμιά και Κουρουνιού υπάρχει εμπρησμός.

Αλλά και για την φωτιά στις Ρίζες Τεγέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό, αφού ήταν μία πυρκαγιά που ξέσπασε εντελώς ξαφνικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα!

Την ίδια ώρα, στο ιστολόγιο kostasxan.blogspot.gr γράφει: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε εντολή να μεταβούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ουρανούπολη για να σβήσει (επιτέλους) αυτή η φωτιά, στην άλλη άκρη (περίπου) της χώρας, στα Τρίκαλα Κορινθίας, συλλαμβάνονταν ένας 38χρονος Βούλγαρος και μια 36χρονη για εμπρησμό. Προσέξτε: Αν η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις, η Πυροσβεστική θα έπρεπε να “κοπεί” στα δύο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια έφυγαν με Ι.Χ..
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντόπισαν το αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν ενώ η πυρκαγιά σβήστηκε από περιοίκους και οδηγούς που έτυχε να περνούν από κει. Στην κατοχή των δύο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας.
Αμερικανική έκθεση του ινστιτούτου TCS αναφέρει ότι διάφορες χώρες (δεν προσδιορίζει ποιες, αλλά έχει ενημερώσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα)χρηματοδοτούν λαθρομετανάστες με σκοπό να δρουν ως πράκτορές τους και να ξεκινήσουν “ανορθόδοξο” πόλεμο, προκαλώντας πολλαπλές δασικές πυρκαγιές -μεταξύ άλλων.» (περισσότερα, διαβάστε, ΕΔΩ).

Είναι λοιπόν σαφές ότι η έρευνα της ΕΥΠ δεν πρέπει να περιοριστεί στη Χίο, αλλά να επεκταθεί και στην Πελοπόννησο… 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...