Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ο Λυκουρέντζος θα γίνει και αυτός ένα ακόμα καλό παιδί της τρόικα»!

«Ο Λυκουρέντζος θα γίνει και αυτός ένα ακόμα καλό παιδί της τρόικα»!

Στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στάθηκε στην τοποθέτησή του, μέσα στη Βουλή, για τις προγραμματικές δηλώσεις, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης. Και έκανε ειδική αναφορά, στο νέο Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο…

Ειδικότερα, ο ιατρός από τη Μεσσηνία είπε, μεταξύ άλλων, ότι: 

p>«…Για εμάς, για τους εθνικιστές, η δημόσια υγεία είναι αγαθό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ανήκει ούτε στους εμπόρους φαρμάκων, ούτε στους βιομήχανους, ούτε στους προμηθευτές. Πόσο μάλλον δεν ανήκει στους γιατρούς. Ανήκει στον ελληνικό λαό.

Όταν ο Πρόεδρος των Φαρμακοβιομηχάνων ερωτηθείς για το πάρτι στην υγεία που περιελάμβανε σπατάλες, διαφθορά και κακοδιαχείριση, υπογράμμισε με νόημα ότι το πάρτι το διοργάνωσε η πολιτεία. Εμείς ήμασταν απλώς καλεσμένοι. Αφού κληθήκαμε, λοιπόν, γιατί να μην παραστούμε; Τι να περιμένει κανείς;

… Η περιβόητη ηλεκτρονική συνταγογράφηση παρουσίασε προβλήματα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της. Κατόπιν, άρχισαν τα παιχνίδια των  υπευθύνων, του ΕΟΠΠΥ και της ΗΔΙΚΑ, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση του συστήματος.

Ως αποτέλεσμα οι ασθενείς δεν παίρνουν πλέον τα φάρμακά τους και φθάσαμε στο σημείο να είναι απλήρωτοι και οι  υπάλληλοι, οι νοσηλευτές. Το χειρότερο, όμως, απ’ όλα είναι ότι οι τροϊκανοί έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις για την υγεία. Πιέζουν για περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, για κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην επαρχία. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ο νέος Υπουργός μάλλον θα βαδίσει στα βήματα του προκατόχου του. Αυτά τα στοιχεία μας δείχνει. Θα γίνει και αυτός ένα ακόμα καλό παιδί της τρόικα.

Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, ασθενείς με καρκίνο, ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ζουν έναν εφιάλτη αγωνιζόμενοι καθημερινά για να μπορέσουν να βρουν τα φάρμακα για τη θεραπεία τους. Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο Υγείας δραστηριοποιείται έντονα στην εξεύρεση λύσης των προβλημάτων «ευπαθών ομάδων», όπως οι λαθρομετανάστες. Φτιάξαμε υπηρεσίες διαμεσολάβησης, ειδικούς χώρους νοσηλείας, κινητές μονάδες κ.λπ..

Τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εντόπισε aids, ηπατίτιδες B και C, ελονοσία, φυματίωση και ψώρα. Μάλιστα, το 2012 στην Ελλάδα ψώρα!»

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...