Menu
RSS
Πέμπτη, 03/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Σε μαθητικό φεστιβάλ της Καβάλας το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης! (vd)

Σε μαθητικό φεστιβάλ της Καβάλας το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης! (vd)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, με το Παραδοσιακό Σύνολο και το Σύνολο Σαξοφώνων, ήταν ένα από τα 25 μουσικά σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που έλαβε μέρος στο ετήσιο μουσικό μαθητικό φεστιβάλ με τίτλο « Ἄδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…» που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 5 - 8 Μαΐου 2023 στην  πόλης της Καβάλας και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε φέτος έβδομη φορά είναι αφιερωμένη στον Απόστολο Παύλο του οποίου η παρουσία στους Φιλίππους αποτέλεσε σταθμό στη διάδοση του Ευαγγελίου στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι των Φιλίππων ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που άκουσαν το κήρυγμα της νέας Θρησκείας και η Λυδία, η Φιλιππησία, η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή την οποία βάπτισε ο Απόστολος των Εθνών στον ποταμό Ζυγάκτη.

Το τετραήμερο φεστιβάλ περιλάμβανε ποικίλες εκδηλώσεις, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, συναυλίες σε πολλά σημεία της πόλης, παραδοσιακό βραδινό γλέντι στην κεντρική πλατεία, πατινάδα στους δρόμους της πόλης και βυζαντινές χορωδίες σε ναούς το πρωί της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Μαΐου τα σύνολα του σχολείου μας παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην πλατεία και στο λιμάνι και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Σύνολο Παραδοσιακής μουσικής:

Σύνολο Σαξοφώνων:

Το βράδυ της Κυριακής στην κεντρική συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα και αφηγητή τον Γρηγόρη Βαλτινό, όλοι οι μαθητές με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών Χρήστου Τσιαμούλη και Σοφίας Νεοχωρίτου μάς μάγεψαν με τους βυζαντινούς ύμνους και τα υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια.

Μία γεύση από τη μαγική βραδιά μπορεί να πάρει κανείς στην ακόλουθη μαγνητοσκόπηση.

Ολόκληρη την συναυλία μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης και ειδικότερα το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής και το Σύνολο Σαξοφώνων συγχαίρουν τους διοργανωτές και ευχαριστούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την υποστήριξη της συμμετοχής τους.

Από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...