Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν original Κεντροαριστερό υποψήφιο"

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν original Κεντροαριστερό υποψήφιο"

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν original Κεντροαριστερό υποψήφιο ο οποίος θα ενώσει τις ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ»

Για το ντιμπέιτ

Το Ντιμπέιτ εάν γινόταν στην ΕΡΤ1 όπως και το 2021 και όχι στην ΕΡΤnews θα είχε μεγαλύτερη απήχηση και τηλεθέαση.

Τα κόμματα θα πρέπει να ζητούν από το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης να τους δίνετε χρόνος και στα ιδιωτικά κανάλια για την διενέργεια ή προβολή ενός ντιμπέιτ γιατί είναι σε δημόσια συχνότητα. Επειδή οι εσωκομματικές εκλογές σε ένα κόμμα είναι μια μεγάλη διαδικασία, ως εκ τούτου θα είχε μεγαλύτερη αξία όχι μόνο για τον χώρο μας αλλά και γενικότερα, να μάθει όλος ο κόσμος τις απόψεις ενός κόμματος.

Γιατί κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ κοντά στο 30% και το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 15%, δηλαδή πάμε πάλι στο παλιό μοντέλο όπου η ΝΔ έχει σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό από το δεύτερο κόμμα που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ γίνονται κατά πρώτον, όπως είχε δηλώσει και ο Πρόεδρος η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα, γιατί χάσαμε από τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου να θυμίσω είχε φτάσει δημοσκοπικά κοντά στο 9,5%. Επίσης, δεν μπορέσαμε να μεγαλώσουμε την παράταξη, ώστε τα δυόμιση εκατομμύρια ψηφοφόροι που έφυγαν το 2023 από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα μέρος από αυτούς να τους πείσουμε και να έρθουν μαζί μας.

Κάνουμε εκλογές γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, πρώτα την ηγεσία και το πολιτικό πλαίσιο για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την παράταξη.

Κάνουμε εκλογές διότι original Κεντροδεξιός Πρωθυπουργός υπάρχει στη χώρα και είναι ο κ. Μητσοτάκης, εμείς χρειαζόμαστε έναν original Κεντροαριστερό υποψήφιο ο οποίος θα ενώσει τις ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, θα καταφέρει να κερδίσει την ελπίδα εκατομμυρίων ανθρώπων που έφυγαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η παράταξή μας να μεγαλώσει.

Θεωρώ ότι ο κατάλληλος κεντροαριστερός υποψήφιος που έκανε την πρώτη μεγάλη ρωγμή στη ΝΔ, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα τόσο από την αριστερά όσο και την κεντροδεξιά να τον ψηφίσουν στο Δήμο της Αθήνας και να κερδίσει τη ΝΔ είναι ο Χάρης Δούκας και μπορεί να το κάνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Γερουλάνος όταν ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2021, δεν ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Γερουλάνος ότι το βασικό ζητούμενο είναι η παραγωγή πολιτικής. Επίσης έχουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου ο κ. Ανδρουλάκης ήταν και εκτός Βουλής και εντός. Εάν δείτε τα ποσοστά θα δείτε ότι τα πήγε πολύ καλύτερα όταν ήταν εκτός Βουλής παρά εντός.

Για τις επιθέσεις που δέχεται ο Χάρης Δούκας

Ο καθένας έχει την άποψή του για το ποιος κερδίζει και ποιος δεν κερδίζει σε ένα ντιμπέιτ. Εγώ θέλω να κερδίσει αυτός που μου λέει καθαρά πράγματα. Για μένα ο κ. Δούκας έδωσε πολύ καθαρές απαντήσεις. Ο κ. Δούκας είναι μόνιμα ένας στόχος επιθέσεων. Η Κυβέρνηση δυστυχώς μέσα από πολλά στελέχη της στοχοποιεί καθημερινά τον κ. Δούκα όπως ο κ. Πλέυρης, ο κ. Βορίδης, ο κ. Κυρανάκης κ.α. Μάλιστα ο κ. Κυρανάκης είπε καθαρά ποιόν θέλει υποψήφιο για το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα μάλιστα διαβάζω τον κ. Μουμτζή που είναι αρθρογράφος και υποστηρίζει ανοιχτά τη ΝΔ και στοχοποιεί τον Δούκα. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιους σκιτσογράφους που γίνονται προπαγανδιστές σκίτσων σε ότι λέει η Κυβέρνηση.

1 σχόλιο

  • Οδυσσεβαχ
    Οδυσσεβαχ Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 12:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο που μπορεί και πρέπει να συνεχίσει τον κοινό αγώνα για την επάνοδο του σε κυβερνητική τροχιά!
    Δυστυχώς το ίδιο βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών, καταφέρατε να στρέψετε αλλού τον προβολέα, κάνοντας πλάτες στον μεγάλο ηττημένο....
    Το ΠΑΣΟΚ θέλει πολιτικό με γνώσεις του τι συμβαίνει και όχι καθοδηγούμενους άσχετους που χρησιμοποιούν τη λάσπη για να κρύψουν την πολιτική τους γύμνια.
    Υ.Γ
    Προφανώς ο Νίκος ήταν καλός όταν τον υποστήριζες με θερμή το 2021...

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...