Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

"Τον Ταλαντίου Επιφάνιο προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος για Μαντινείας"

"Τον Ταλαντίου Επιφάνιο προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος για Μαντινείας"

της Έφης Ευθυμίου

Στον Επίσκοπο Ταλαντίου κ. Επιφάνιο έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος την ευχή του για να κατεβεί στις εκλογές για την πλήρωση της κενής θέσης της Μητρόπολης Μαντινείας.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, ήδη από το πρωί της Παρασκευής ο Επίσκοπος κ. Επιφάνιος επικοινωνεί με Μητροπολίτες και ζητάει την ψήφο τους για τις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη Συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, ο κ. Επιφάνιος στην επικοινωνία του με τους Μητροπολίτες τονίζει πως έχει λάβει την ευχή από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ο Επίσκοπος Ταλαντίου εξελέγη στη θέση του από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 9 Οκτωβρίου του 2023.

Προηγουμένως, ήταν ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για 17 χρόνια, αλλά και προϊστάμενος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

Θεωρείται ένας εξαίρετος θεολόγος με διοικητικές ικανότητες. Η χειροτονία του έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

https://www.orthodoxtimes.gr

1 σχόλιο

  • Ανωνιμους
    Ανωνιμους Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 14:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Άξιος, πολύ καλή επιλογή για τον τόπο

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...