Menu
RSS
Σάββατο, 28/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Γιαννακούρας: «Θα εμποδίσω την προσπάθεια «ξεπουλήματος» της Αρκαδίας από την Περιφερειακή Αρχή του Μεσσήνιου Περιφερειάρχη κ. Πτωχού"

Γιαννακούρας: «Θα εμποδίσω την προσπάθεια «ξεπουλήματος» της Αρκαδίας από την Περιφερειακή Αρχή του Μεσσήνιου Περιφερειάρχη κ. Πτωχού"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27.9.2024

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας συζητήθηκε  θέμα που αφορούσε την εγκατάσταση αιολικού πάρκου με τοποθέτηση γιγάντιων ανεμογεννητριών στις περιοχές της Αρκαδίας (Άγιο Πέτρο, Βαλτέτσι, Νεστάνη και Τσεμπερού), συνολικής ισχύος 298,2MW, από την εταιρεία «VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Αρκάδων πολιτών, οι Αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Λαμπρόπουλος και Κώστας Μανδρώνης που εκπροσωπούν την Αρκαδία, ψήφισαν αρνητικά μόνο για την περιοχή του Αγίου Πέτρου.

Για τις περιοχές Βαλτέτσι, Νεστάνη και Τσεμπερού ψήφισαν να επιστραφεί η μελέτη στην εταιρεία «VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», γνωστών ιδιοκτητών, προκειμένου να συμπληρωθεί και να προχωρήσει η επένδυση…

Οι κύριοι Αντιπεριφερειάρχες θέλοντας να εκτελέσουν τις …εντολές που έχουν λάβει από την Αθήνα, προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Αρκάδων, ψηφίζοντας αρνητικά μόνο για μία περιοχή, αφού γνώριζαν ότι η επένδυση είναι ενιαία και ως ενιαία αντιμετωπίζεται και από την ΜΠΕ.

Εκφράζω δημόσια την κάθετη άρνηση μου σε οποιαδήποτε εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο σύνολο των ανωτέρω περιοχών. Η Αρκαδία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή πολιτική της Χώρας με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, που δυστυχώς σήμερα πάρα τις μεγάλες υποσχέσεις Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων είναι αφημένη στην τύχη της.  

Οφείλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά - ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, σε ό,τι αφορά στο τομέα του τουρισμού κυρίως των εναλλακτικών μορφών, του πολιτισμού, της ιστορίας και της κουλτούρας μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις που ενισχύουν την τοπική μας οικονομία.

Έχοντας την τιμή να υπηρετώ από θέσεις ευθύνης τον Αρκαδικό λαό επί σειρά ετών, δεσμεύομαι ότι θα εμποδίσω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια «ξεπουλήματος» της Αρκαδίας από την Περιφερειακή Αρχή του Μεσσήνιου Περιφερειάρχη κ. Πτωχού.

Μου προκαλεί εντύπωση η στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τρίπολης, όπου μετά από ενστάσεις αναγκάστηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια γύρω από τα πρακτικά για τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε όλους όσοι θεωρούν την Αρκαδία «λάφυρο». Στον αγώνα αυτό θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή όπως άλλωστε το κάνω πάντα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή.

Για την παράταξη «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αρκαδίας

 

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...