Menu
RSS
Τετάρτη, 02/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Γούργαρης για Σπαρτιάτες: "Εκπρόσωποι των Ναζί, κατέθεσαν στεφάνι και πήραν χώρο την εξέδρα για την Άλωση"!

Γούργαρης για Σπαρτιάτες: "Εκπρόσωποι των Ναζί, κατέθεσαν στεφάνι και πήραν χώρο την εξέδρα για την Άλωση"!

Στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Γούργαρης μίλησε για τα κάγκελα στην πλατεία Άρεως που έχουν ναζιστικά σύμβολα. «Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος είχε συμφωνήσει να αφαιρεθούν, δεν έγινε τίποτα. Στην επέτειο της Άλωσης, εκπρόσωποι των Ναζί, που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, κατέθεσαν στεφάνι και πήραν χώρο την εξέδρα.»

Ο Δήμαρχος ζήτησε να μάθει ποιοι ήταν οι εκπρόσωποι των Ναζί που τους κάλεσε ο δήμος. Ο κ. Γούργαρης μίλησε για τους Σπαρτιάτες.

«Είναι κόμμα που είναι στη Βουλή, συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεν έχει απαγορευτεί η λειτουργία του. Δεν δώσαμε σε κανέναν θέση. Λειτουργήσαμε με βάση το πρωτόκολλο. Αυτή τη στιγμή το κόμμα είναι νόμιμο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον» είπε ο Δήμαρχος. Προσέθεσε ότι «αυτά τα σύμβολα είναι αρχαιοελληνικά. Έχουν τοποθετηθεί ίσως και πάνω από 50 χρόνια. Αν νομίζετε ότι πρέπει να παρθεί μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, φέρτε πρόταση. Αυτά είναι πρωτάκουστα θέματα.»

Ο κ. Γούργαρης είπε ότι όποια δικαιολογία προβάλλουμε, αυτά στη συνείδηση του κόσμου καταγράφονται ως ναζιστικά σύμβολα. Το ότι είναι ακόμα στο κοινοβούλιο και η ελληνική βουλή τους έχει χαρακτηριστεί μπροστινούς του Κασιδιάρη, δεν είναι δικαιολογία να τους καλούμε και να τους ανεχόμαστε».

«Κάποια στιγμή πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Αν θέλετε να κάνουμε επανάσταση και θέλετε να μην αναγνωρίσουμε ένα κόμμα που αναγνωρίζει η βουλή, είναι δικό σας θέμα. Το να προσπαθείτε να πείτε ότι ο δήμος Τρίπολης κάνει πλάτες σε κάποιο κόμμα, δεν έχει βάση. Δεν ανεχόμαστε κανένα, σεβόμαστε την ελληνική πολιτεία.».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...