Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σήμερα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και να ορκιστούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο. Στις προθέσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είναι η συγκρότηση ενός ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος με περίπου 16 υπουργεία και όχι περισσότερους από 20 υφυπουργούς.

p>Στο μεταξύ, στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Ράπανου διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ενώ αναπληρωτής υπουργός ενδέχεται να αναλάβει ο νυν υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς.Ο κ. Ράπανος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη για την προετοιμασία της εκπροσώπησης της χώρας στο Eurogroup από τον υπηρεσιακό υπουργό Γ. Ζανιά μαζί με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Για το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρείται φαβορί ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης για το υπουργείο Υποδομών. Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται πιθανό να παραμείνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας που είναι και πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Για το υπουργείο Περιβάλλοντος υπάρχει πρόταση του κ. Κουβέλη να παραμείνει ο κ. Τσάλτας, ενώ ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν μείνει εκτός κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς θέλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου αν και υπάρχει και ο κ. Ρουπακιώτης πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας. Ο κ. Αβραμόπουλος ακούγεται και για το υπουργείο Άμυνας αν και υπάρχουν ισχυρές εισηγήσεις για τον Φραγκούλη Φράγκο.

Στην θέση του υπουργού Επικρατείας είναι πιθανό να βρεθεί ο Δημήτρης Σταμάτης ή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Για την θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ακούγεται ο Τάκης Μπαλτάκος και για διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Κώστας Μπούρας. Για τη θέση του προέδρου της Βουλής έχει σχεδόν κλειδώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...