Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μελέτες για προβληματικούς δρόμους της Γορτυνίας και της Κυνουρίας «τρέχει» η Περιφέρεια!

Μελέτες για προβληματικούς δρόμους της Γορτυνίας και της Κυνουρίας «τρέχει» η Περιφέρεια!

Το ενδεχόμενο να αναλάβει η 'Εγνατία' πέντε οδικούς άξονες της Αρκαδίας ώστε να πραγματοποιήσει μελέτη των δρόμων με σκοπό να γίνουν βελτιώσεις για την ασφάλεια των χρηστών δεν απέκλεισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη σημερινή σύσκεψη που είχε στα γραφεία της περιφέρειας με τους μηχανικούς της.

Οι οδικοί άξονες είναι οι εξής: Βυτίνα - Λαγκάδια (μέχρι το Λευκοχώρι), Τουμπίτσι - Ράχες - Λουτρά Ηραίας, Καρκαλού - Δημητσάνα - Στεμνίτσα (μέχρι τη διασταύρωση για Ελληνικό), Καστρί - Άγιος Πέτρος - Μαλεβή - Άστρος - Λεωνίδιο - Πλάκα - Πούλιθρα.

Ο κύριος Τατούλης θεώρησε πολύ σημαντικό για την Αρκαδία να υπάρχει τουλάχιστον μια καλή καταγραφή των προβληματικών οδών. Ωστόσο κάποιοι μηχανικοί φάνηκαν επιφυλακτικοί λέγοντας ''να κρατάμε μικρό καλάθι'' γιατί τέτοιου είδους δράσεις έχουν υψηλό κόστος, κανονικά.

Στη σημερινή σύσκεψη ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης την ακριβή καταγραφή του φωτιζόμενου οδικού δικτύου γιατί θα βγει στο Jessica πρόγραμμα σχετικό με τα φωτιστικά των δρόμων. Τόνισε την αναγκαιότητα φωτισμού των δρόμων σε όλο το Νομό. Ρώτησε αν υπάρχει από πλευράς των δήμων καταγραφή των φωτιστικών (πόσοι χώροι φωτίζονται, πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα, δρόμοι κτλ).

Να θυμίσουμε ότι στο χωριό Δάφνη πρόσφατα ένα αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα λόγω έλλειψης φωτισμού. Επίσης ο κόμβος στην 111 και στο Άστρος (Άγιος Σώστης) εδώ και ένα χρόνο δεν λειτουργούν. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν οι κλοπές που γίνονται συχνά. Ήδη έχει ενταχθεί εργολαβία 1 εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών, ενημέρωσε ο κύριος Γιαννακούρας.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα των δύο γεφυριών (της Δημητσάνας και των Λαγκαδίων) ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η επιδιόρθωση τους.  

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...