Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανεπανάληπτη εξόρμηση από τον ΣΑΟΟ σε Πούλιθρα - Φωικανό - Πελετά και Κυπαρίσσι! (εικόνες)

Ανεπανάληπτη εξόρμηση από τον ΣΑΟΟ σε Πούλιθρα - Φωικανό - Πελετά και Κυπαρίσσι! (εικόνες)

 

Τo Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ]  πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη εξόρμηση στον νοτιοανατολικό Πάρνωνα.

 

 Τριάντα ορειβάτες και πεζοπόροι είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν έναν υπέροχο ορεινό όγκο από Πούλιθρα - Φωικανό - Πελετά - Κρεμαστή - Κυπαρίσσι, περπατώντας σε αρκετά καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που έχουν επιμεληθεί οι τοπικοί ορειβατικοί και φυσιολατρικοί φορείς. Oι ονειρικές  και σχεδόν παρθένες παραλίες του Φωκιανού και του Κυπαρισσιού, με τα κρυστάλλινα νερά τους συμπλήρωσαν αυτήν τη μοναδική εμπειρία.

Η εικόνα του οικισμού Κυπαρίσσι εκπληκτική! Υπόδειγμα  του τι μπορεί να προσφέρει ο σεβασμούς στη φυσική και αρχιτεκτονική κληρονομιά  και η τήρηση του μέτρου και της αισθητικής, σε αντίθεση προς  την αυθαιρεσία, την ασχήμια και την  ‘’αναπτυξιακή’’ ισοπέδωση. Μοναδική παραφωνία, τα τερατώδη και υπέρπυκνα αιολικά που τείνουν να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή  του Χάρακα και της Κρεμαστής σε  βιομηχανικές ζώνες. Ενώνουμε τη φωνή μας με την καθολική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην καταστροφή του τοπίου της πατρίδας τους.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...