Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελάχιστος κόσμος παρακολούθησε την πρώτη ημέρα του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου στην Τρίπολη

Ελάχιστος κόσμος παρακολούθησε την πρώτη ημέρα του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου στην Τρίπολη

{pgslideshow id=22|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Ξεκίνησε σήμερα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης –παρουσία πολύ λίγου κόσμου-  το πρώτο Διεθνές συνέδριο με θέμα "Το αρχαιολογικό έργο στην Πελοπόννησο". Σκοπός του είναι να γνωστοποιήσει στο κοινό τις εργασίες που γίνονται στην Πελοπόννησο για την ανεύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά και τι αρχαιολογικά ευρήματα έχουν βρεθεί.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας και του Λεονταρίου του Δήμου Μεγαλόπολης.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσης ημερίδα με θέμα "Υδάτινους πόρους στην Πελοπόννησο".

Οι ομιλητές τόνισαν την σημαντικότητα τέτοιων δραστηριοτήτων για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου αλλά και το πόσο είναι σημαντικό οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι ανοιχτοί στο κοινό, ώστε να έρχεται πιο κοντά στην ιστορία και τον πολιτισμό. Μίλησαν κατά σειρά ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Πρύτανης Κ. Μασσέλος, η Κοσμήτωρ, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...