Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Βρετανοί προσβάλλουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα | Έδωσαν άδεια σε Τούρκο για επίδειξη μόδας!

Οι Βρετανοί προσβάλλουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα | Έδωσαν άδεια σε Τούρκο για επίδειξη μόδας!

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει», υπογραμμίζει η υπουργός και σημειώνει:

«Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Σημειώνεται πως η επίδειξη μόδας διοργανώθηκε από τον Τούρκο σχεδιαστή Εrdem Μoralıoğlu στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 17:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Και λοιπόν, τι έγινε; Είναι δικά μας; Τα πήραμε και δεν το ξέρουμε ή μήπως έχουμε υπογράψει καμια συμφωνία που απαγορεύουμε στους Βρετανούς gay να τα χρησιμοποιούν για επιδείξεις μόδας; Αφού είναι στην κατοχή τους, δικά τους θεωρούνται και τα κάνουν ό,τι γουστάρουν, αρέσει δεν αρέσει. Η τροφαντή συμπεθέρα του τουρισμού για ποιό λόγο εξανέστη;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...