Menu
RSS
Κυριακή, 06/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Νεστάνης | Τζιούμης: "Μια πρωτοβουλία που σκοπός είναι να αποτελέσει θεσμός" (εικόνες - βίντεο)

1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Νεστάνης | Τζιούμης: "Μια πρωτοβουλία που σκοπός είναι να αποτελέσει θεσμός" (εικόνες - βίντεο)

Το 1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Νεστάνης αποτελεί ουσιαστικά από χθες γεγονός και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αύριο στη Νεστάνη με δράσει στο Πάρκο της Βουλωμένης και αναρρίχηση στο Αναρριχητικό Πεδίο της περιοχής. Οι συμμετοχές στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ το οποίο διοργανώθηκε από τον ΕΟΣ Τρίπολης, τον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης, με την ουσιαστική υποστήριξη από το Δήμο Τρίπολης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ήταν πολλές από πολλά μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού (σ.σ. Μεξικό, Ισημερινό, ΗΠΑ, Εκουαδόρ και Κόστα Ρίκα) και η ανταπόκριση της αναρριχητικής κοινότητας στην Ελλάδα τέτοια ώστε να αναγκάσει πλέον τους διοργανωτές στο να συνεχίσουν αυτό το Φεστιβάλ και του χρόνου με μακροπρόθεσμο στόχο να αποτελέσει αυτή τη διοργάνωση θεσμό.

Το απόγευμα του Σαββάτου (05/10) στο Πάρκο Βουλωμένης στη Νεστάνη πραγματοποιήθηκε μια λυτή αλλά όμορφη εκδήλωση με τιμητικές απονομές και χαιρετισμούς από τους διοργανωτές.

Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Τρίπολης κ. Αργύρης Κανελλόπουλος ο οποίος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για το αναρριχητικό πεδίο της Βουλωμένης. Τονίστηκε ότι το αναρριχητικό πεδιό Νεστάνης ξεκίνησε το 2000 με τη δημιουργία των πρώτων διαδρομών από τον Νίκο Χατζή και ολοκληρώθηκε το 2023 από την Climbing Greece των Άρη Θεοδωρόπουλου και Δημήτρη Ντετόπουλου, με πρωτοβουλία του ΕΟΣ Τρίπολης και χρηματοδότηση του Δήμου Τρίπολης, διαθέτοντας σήμερα 80 διαδρομές σε 25 sectors, συν ένα ακόμη sector στο πεδίο «Ονειροπόλος» το οποίος βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι αναρριχητικό πεδίο Νεστάνης υπάρχουν ακόμη 90 προβλήματα boulders τα οποία ανοίχθηκαν από τον Ιωάννη Κολόκα, με το συνδυασμό της αθλητικής αναρρίχησης και του bouldering να καθιστά τη Νεστάνη σ’ έναν πλήρη αναρριχητικό προορισμό. Ο κ. Κανελλόπουλος όμως μίλησε για όλες τις ομορφιές της αξιοθέατα της γύρω περιοχής. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση του συγκεκριμένου Φεστιβάλ και φυσικά όλους τους χορηγούς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης δεν έκρυψε τη χαρά του για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, διότι ο «θυσαυρός» του αναρριχητικού πεδίου Νεστάνης και της γύρω περιοχής γίνεται γνωστός πλέον από ανθρώπους από άλλα μέρη, καθώς και για το γεγονός ότι μετά από ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του αναρριχητικού πεδίου Νεστάνης «φιλοξενείται» και το 1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ. Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για την ανάπτυξη του αναρριχητικού πεδίου και την ουσιαστική ανταπόκριση του Δήμου. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Φεστιβάλ αυτό μπορεί να αποτελέσει θεσμός, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής. Έδωσε τα εύσημα στον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης για τη δημιουργία του ξεχωριστού αυτού πάρκου. Τέλος διαβεβαίωσε τα μέλη του ΕΟΣ Τρίπολης ότι ο Δήμος Τρίπολης όπου μπορεί θα βοηθήσει, για την προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Τέλος καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τους προέτρεψε να επισκεφθούν ξανά την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαγός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το συγκεκριμένο αναρριχητικό φεστιβάλ και δεσμεύθηκε να δουλέψουν όλοι από κοινού αρκετά περισσότερο προκειμένου να εξελιχθεί αυτό το Φεστιβάλ και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή. Υποσχέθηκε ακόμη καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου Φεστιβάλ την επόμενη χρονιά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης κ. Λιάπης αναφέρθηκε στην όλη ουσιώδη προσπάθεια που έγινε από το σύλλογο τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή και ο συγκεκριμένο χώρος με το αναρριχητικό πεδίο. Ευχαρίστησε τον ΕΟΣ Τρίπολης που έβαλε το «σπόρο» για να εξελιχθεί ο συγκεκριμένος χώρος από σκουπιδότοπος σ’ έναν παράδεισο. Ευχαρίστησε παράλληλα και το Δήμο Τρίπολης για την ουσιαστική συμβολή του. Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την μεγάλη προσφορά του μέχρι και σήμερα μίλησε ο κ. Λιάπης και για τον πρώην Πρόεδρο κ. Σταύρο Παπασταύρου.

Τέλος ο εκπρόσωπος του Climbing Greece κ. Άρης Θεοδωρόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των φίλων της αναρρίχησης και όχι μόνο στο Πάρκο της Βουλωμένης. Αποκάλυψε την προσωπική του θετική εμπειρία στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 όταν για πρώτη αναρριχήθηκε στο συγκεκριμένο βράχο. Πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ότι με τη βοήθεια του ΕΟΣ Τρίπολης και του Δήμου Τρίπολης, έγινε αυτός ο τόπος χρήσιμος για τους φίλους της αναρρίχησης. Μίλησε για την περιοχή και το χωριό της Νεστάνης με πολύ καλά λόγια, λέγοντας ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Τέλος σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Γιάννης Σπυρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ουσιαστική συνεργασία με τον ΕΟΣ Τρίπολης θα συνεχιστεί όπως μέχρι σήμερα για να πάει ακόμη ψηλότερα όλη αυτή η προσπάθεια.


ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΣ.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...