Το 11ο Tour du Péloponnèse 2024 έρχεται στη Γορτυνία!

Το 11ο Tour du Péloponnèse 2024 έρχεται στη Γορτυνία!


Η Δημητσάνα είναι ο πρώτος προορισμός, πρώτος τερματισμός και η πρώτη διανυκτέρευση για τους περίπου 150 συμμετέχοντες από 20 χώρες με 60 ιστορικά αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στον Διεθνή Αγώνα Ακριβείας (Regularity) Κλασσικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese», τον οποίο διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ με συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου και την υποστήριξη της Ιταλικής λέσχης Scuderia Campidoglio και του ΑΡ.Σ.Ο.Ε. ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Γορτυνίας.
Κλασσικά αυτοκίνητα με τα πληρώματα τους, μαζί με μηχανικούς, συνεργεία και μέλη της διοργάνωσης, 200 συνολικά άτομα συμμετέχουν σε ένα μαγικό ταξίδι 8 ημερών και 1.200 χιλιομέτρων με 20 ειδικές δοκιμασίες ακρίβειας και 120 δορυφορικές χρονομετρήσεις.
Ο Τεχνικός-Διοικητικός Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την 6η Οκτωβρίου στην Κυλλήνη. Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου θα εκκινήσουν από την Αρχαία Ολυμπία και μέσα από τις ειδυλλιακές ορεινές διαδρομές του δάσους της Φολόης και της λίμνης Λάδωνα θα τερματίσουν στον προορισμό της πρώτης ημέρας, την παραδοσιακή Δημητσάνα.
Θα διανυκτερεύσουν στην Πρωτεύουσα της Γορτυνίας και τη επόμενη δεύτερη ημέρα, Τετάρτη 08 Οκτωβρίου θα συνεχίσουν το tour μέσα από ορεινές διαδρομές, μέρη της Γορτυνίας και πέρασμα από την Στεμνίτσα.
Το Tour du Péloponnèse (TdP) είναι το ετήσιο ραντεβού μιας ολόκληρης εβδομάδας που συνδυάζει κύρος, κομψότητα και αδρεναλίνη για τους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων που θέλουν να εξερευνήσουν μέσα από απίστευτες διαδρομές και απολαυστική οδήγηση την Πελοπόννησο.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε καλά συντηρημένες, ελικοειδή διαδρομές επισκεπτόμενοι μερικά από τα πιο ιστορικά μέρη και τοποθεσίες στον κόσμο, προσφέροντας ταυτόχρονα μοναδικό θέαμα στους θεατές και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Είναι το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στην Ελλάδα ως προς τη διάρκεια και την απόσταση που διανύεται!!!
Το Τρισκέλιο είναι Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Είναι μια αδελφότητα παθιασμένων εθελοντών με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων Κλασικών Αυτοκινήτων, με σεβασμό στα αυτοκίνητα, την ασφάλεια των οδηγών και το ευ αγωνίζεσθαι.
Αν αγαπάτε τα κλασικά αυτοκίνητα ελάτε στην Γορτυνία για να τα απολαύσετε!

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Tags:

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή