Menu
RSS
Σάββατο, 05/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Πύργος | Άντρας κατέρρευσε στο δρόμο από την πείνα

Πύργος | Άντρας κατέρρευσε στο δρόμο από την πείνα

Από την πείνα και την εξάντληση κατέρρευσε στο δρόμο ένας 50χρονος άντρας στoν Πύργο Ηλείας, που εκλιπαρούσε τους περαστικούς για κάτι φαγώσιμο. Το συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης  δημοσιοποίησε το τοπικό μέσο patrisnews. Η είδηση ξυπνάει μνήμες που θα θέλαμε να ξεχάσουμε, από την Ελλάδα της κρίσης, όταν καταγγέλλονταν περιστατικά λιποθυμιών από την πείνα, ακόμα και μαθητών στα σχολεία.

Ακόμα και αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, η εικόνα ενός ανθρώπου να καταρρέει από την πείνα μπροστά στους περαστικούς παραμένει σοκαριστική, ιδίως όταν συμβαίνει σε μια μικρή κοινωνία και όχι στην ανωνυμία της μεγαλούπολης. Πιθανόν αν είχε συμβεί στο κέντρο της Αθήνας το ίδιο φαινόμενο να πέρναγε απαρατήρητο και να κρυβόταν πίσω από την τουριστική κίνηση, που συνεχίζεται ακάθεκτη εν μέσω φθινοπώρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άντρας ζητούσε βοήθεια από τους περιοίκους, καθώς βρισκόταν σε κακή κατάσταση και έφερε εμφανή σημάδια εγκατάλειψης και εξαθλίωσης. Λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε αφού δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος από την ασιτία.  Άμεσα κλήθηκε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου.

Η υπόθεση εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την κοινωνική πρόνοια και την αδυναμία παροχής βασικών αναγκών σε άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, σημείωνει το patrisnews.  Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα θλιβερό παράδειγμα της αυξανόμενης κοινωνικής ευαλωτότητας και της ανάγκης για ενισχυμένα μέτρα στήριξης, ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι που να φτάνουν σε τέτοια ακραία σημεία σωματικής και ψυχικής εξάντλησης λόγω ασιτίας, τονίζει το τοπικό Μέσο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...