Menu
RSS
Τρίτη, 03/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΔΔΗΕ και Δασαρχείο | Αυτοί είναι λόγοι που έγιναν εργασίες στο Μαίναλο

ΔΕΔΔΗΕ και Δασαρχείο | Αυτοί είναι λόγοι που έγιναν εργασίες στο Μαίναλο

    Aπαντήσεις ΔΕΔΔΗΕ και Δασαρχείου για τις εργασίες στο Μαίναλο

Μετά από τις επιστολές που απηύθυνε η Παγγορτυνιακή Ένωση στον ΔΕΔΔΗΕ και το Δασαρχείο Βυτίνας, σχετικά με τις εργασίες κοπής δέντρων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο Μαίναλο (περιοχή κοντά στη Βυτίνα), έλαβε τις επίσημες απαντήσεις των δύο φορέων:
O ΔΕΔΔΗΕ με το υπ. αρ. 245959/26.06.24 έγγραφο του Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Τρίπολης κ. Ιωάννη Σάσσαλου, αναφέρει ότι πρόκειται για εργασίες υλοτομίας για την αποψίλωση και δημιουργία ζώνςη ασφαλείας του δικτύου μέσης τάσης από το δάσος, σε συνεννόηση με το Δασαρχείο και το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι εργασίες πρόκειταινα εκτελεστούν σε μήκος περίπου 2 χλμ και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Διευκρινίζει δε ότι παρόμοιες εργασίες πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα.
Το Δασαρχείο Βυτίνας με το υπ. αρ. 332375/ 17.07.2024 της Δασάρχη Βυτίνας κ. Βασιλικής Σαράντη, αναφέρει τους ίδιους λόγους για την εκτέλεση αυτών των εργασιών (ζώνη πυρασφάλειας με πλάτος 3-15 μέτρων), ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να λάβει την απαραίτητή αδειοδότηση, καθώς και ότι οι εργασίες υλοτομίας τελούν υπό την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η Δασάρχης αναφέρει επίσης ότι στο συγκεκριμένο τμήμα (Παράκαμψη Πυργακίου – θέση Πετρολίσο Τ.Κ. Πυργακίου), του δασικού Τμήματος 70 του Δυτικού Μαινάλου, οι εργασίες έχουν έναν επιπλέον σκοπό, την προστασία της μείζονος σημασίας συστάδας αναδασώσεων πεύκης, που δημιουργήθηκε το 1960 στην περιοχή από τη Δασική Υπηρεσία.
Η Παγγορτυνιακή Ένωση, προχωρά στην ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος και της ανησυχίας κατοίκων και φορέων που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα.
Τα έγγραφα των φορέων είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

2 σχόλια

  • ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 17:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Επειδή κάποιοι νομίζουν πως με αυτές τις απαντήσεις Δασαρχείου και ΔΕΔΔΗΕ λύθηκε το θέμα ας διαβάσουν όλοι : Γιατί δεν αναφέρει η δασάρχης τους νόμους που τάχα επιτρέπουν όλα αυτά τα αίσχη που γίνονται στο Μαίναλον ? Δεν γνωρίζει πως πάνω από τους νόμους που ψηφίζει η βουλή των εκάστοτε άσχετων υπάρχει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ (άρθρο 24), η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ νομοθεσία και οι ΟΔΗΓΙΕΣ της Ε.Ε. που προστατεύουν την ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ των ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ? Επίσης οι αυστηρότατες οδηγίες της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ επιβάλλουν σε ολόκληρη τη χώρα κατά την αντιπυρική περίοδο 1-5 έως 31-10 κάθε έτους την καθολική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κίνησης και εργασιών σε όλα τα δάση και άλση !!! Ο ΔΕΔΔΗΕ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ??? ΓΙΑΤΙ ??? ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ???

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 13:54 Σύνδεσμος σχολίου

    είναι δυνατόν το δασαρχείο να υποστηρίζει ότι οι ζώνες πυρασφάλειας έχουν πλατος 3-15 μέτρα???
    αυτό είναι εκτός προδιαγραφών....και κάτι ακόμα,,,,,οι ζώνες πυρασφάλειας αποτελούνται οριζοντιογραφικά, από ευθείες γραμμές...όχι με ερυθρές οδοποιίας.....να μην κοροϊδευόμαστε....

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...