Menu
RSS
Κυριακή, 15/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιδήμαρχος Λαγός στη ΔΡΤ: «Σκοπός να βάλουμε τάξη και όχι να δημιουργήσουμε προβλήματα τους αθλητικούς συλλόγους» (vd)

Αντιδήμαρχος Λαγός στη ΔΡΤ: «Σκοπός να βάλουμε τάξη και όχι να δημιουργήσουμε προβλήματα τους αθλητικούς συλλόγους» (vd)

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Βουτιά στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία» με τον Μηνά Αρτόπουλο, «φιλοξενήθηκε» ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Λαγός ο οποίος μίλησε για το νέο κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών χώρων.

Αρχικά στην αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στον «αέρα» του σταθμού, ο κ. Λαγός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο νέος κανονισμός λειτουργίας εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και από την έγκριση νομιμότητας , ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Διευθύντρια του Τμήματος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου κ. Αικατερίνη Σιάμπου και τον κ. Δημήτριο Λύρα για την βοήθειά τους στην σύνταξη του νέου κανονισμού λειτουργίας.

Τι ειπώθηκε για το γήπεδο του Παναρκαδικού…

Ο κ. Λαγός αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναρκαδικού λέγοντας ότι το γήπεδο παραχωρήθηκε επί θητείας Αλέξανδρου Κοτσιάνη στον Παναρκαδικό. Επί θητείας του αειμνήστου Δημητρίου Παυλή από το 2017, αποφασίστηκε η αποκλειστική παραχώρηση του γηπέδου από την ομάδα του Παναρκαδικού, να ισχύει μόνο όταν ο σύλλογος αγωνίζεται σε Εθνική κατηγορία. Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή σεβόμενη τις εξελίξεις και τις ανακατατάξεις στο σύλλογο το τελευταίο διάστημα δε ενέταξε τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση στον κανονισμό λειτουργίας, κάτι όμως που θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Λαγός ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ο Παναρκαδικός ΑΟ δεν έχει επίσημα δηλωμένη έδρα, βάσει όσων προβλέπονται. Γι’ αυτό η νέα διοίκηση που θα οριστεί το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση με την οποία θα πρέπει να δηλώσει της έδρα της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αίτημα για το οποίος θα αποφασίσει και με όλα τα αντίστοιχα αιτήματα των αθλητικών σωματείων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μίλησε για την προοπτική αποκλειστικότητας ή μη του συγκεκριμένου γηπέδου, γνωστοποιώντας ότι λόγω της πολύ αυξημένης ζήτησης του γηπέδου Φιλικών, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί το γήπεδο Παναρκαδικού για χρήση και σε κάποια άλλη ή άλλες ομάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρόσθεσε ότι η συντήρηση του γηπέδου Παναρκαδικού πραγματοποιείται από το Δήμο Τρίπολης και όχι από το σύλλογο. Για το αν θα ήταν προτιμότερη η αντικατάσταση στο μέλλον του φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο με τεχνιτό, ο κ. Λαγός ανέφερε ότι θα ήταν μια πιο συμφέρουσα λύση σε ότι αφορά τη συντήρηση, αλλά θα προέκυπταν άλλου είδους ζητήματα καθώς στις μεγαλύτερες κατηγορίες απαιτείται η ύπαρξη γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα.

Για την αναγκαιότητα δημιουργίας και νέου γηπέδου στο Δήμο, ο κ. Λαγός συμφώνησε λέγοντας ότι όταν εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτικοί πόροι, θα προχωρήσει η ανακαίνιση του γηπέδου του Μαντινειακού στο Άγιο Βασίλειο με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα.

Τι ειπώθηκε για το ΔΑΚ Τρίπολης…

Ο κ. Λαγός ξεκαθάρισε ότι από τον Ιανουάριο του 2025 σταματούν αυτοδίκαια όλες οι παραχωρήσεις χρήσης των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού με την διάλυση των Νομικών Προσώπων όλοι όσοι έχουν σχέση με τον αθλητισμό αλλά και όλες οι εγκαταστάσεις, εντάσσονται στο υπό σύσταση Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου. Γι’ αυτό γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια επικαιροποίησης μεταξύ άλλων των παραχωρητηρίων.

Πρόσθεσε ότι στο ΔΑΚ Τρίπολης υπάρχει εξοπλισμός και υποδομές που δεν ανήκει στο Δήμο Τρίπολης, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβαίνει υπό προϋποθέσεις σε Δημόσιο χώρο. Ξεκαθάρισε ότι σκοπός της εφαρμογής του κανονισμού λειτουργίας δεν είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα στα αθλητικά σωματεία, αλλά να μπει μια τάξη.

Για όλους τους Δημοτικούς αθλητικούς χώρους ακόμη και εκτός ΔΑΚ, θα προβλέπεται η δωρεάν ή επί πληρωμή παραχώρηση. Σε πρώτη φάση οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραχωρηθούν δωρεάν στα αθλητικά σωματεία (μια απόφαση που μένει ωστόσο να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο). Συμπλήρωσε όμως ότι όσοι σύλλογοι δεν συμμορφώνονται με το νέο κανονισμό λειτουργίας στην πορεία θα έχουν διάφορες επιπτώσεις.

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι τουλάχιστον στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ θα υπάρχουν και ώρες κοινού, όπως και ότι αναμένεται το τρίτο γήπεδο Τένις να διατεθεί αποκλειστικά για χρήση από το κοινό και όχι από τους συλλόγους. Σημειώθηκε επίσης ότι η οποία συναλλαγή ή διεκπεραίωση των σωματείων με το Δήμο Τρίπολης θα γίνεται από εκπρόσωπο του ΔΣ του κάθε συλλόγου και όχι από πρόσωπα άλλων ιδιοτήτων (σ.σ. προπονητές, αθλητές).

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού είπε ότι το ωράριο λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης από εδώ και στο εξής θα είναι 07:00 έως 22:30 για τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και έως 23:00 για τις υπόλοιπες υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Λαγός στο κλείσιμο της συνέντευξης είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό στο ΔΑΚ Τρίπολης. Ειπώθηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις δύο υπάλληλοι. Γίνεται προσπάθεια μέσω ΟΑΕΔ να προσληφθούν κάποια άτομα με συμβάσεις ορισμένοι χρόνου, χωρίς ακόμη η διαδικασία να έχει προχωρήσει, ενώ γνωστοποίησε ότι το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού συνολικά στο Δήμο Τρίπολης.

Τι ειπώθηκε για το γυμναστήριο βαρών του ΔΑΚ Τρίπολης…

Σε ότι αφορά την αίθουσα βαρών του ΔΑΚ Τρίπολης, ο κ. Λαγός τόνισε ότι θα υπάρξει σταδιακά συγκεκριμένο πρόγραμμα χρήσης από τα αθλητικά σωματεία και όχι για το κοινό που δεν θα μπορεί σε πρώτη φάση να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χώρο.

Σε ότι αφορά τη χρήση από το κοινό θα αναζητηθεί ίσως κάποια άλλη λύση από το τμήμα αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης στο μέλλον.

Όσα λέχθηκαν για τις διαφημιστικές πινακίδες…

Σε ότι αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες ειδικά στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο, τονίστηκε ότι σε πρώτη φάση θα ξεκαθαρίσει ποιες από αυτές είναι «ενεργές» και ποιες όχι. Όσες δεν είναι «ενεργές» σύμφωνα με το νέο κανονισμό θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα ίδια τα εμπλεκόμενα σωματεία, κι αυτό διότι ο Δήμος Τρίπολης δεν μπορεί να γνωρίζει ποια εμπορική συμφωνία έχει προηγηθεί μεταξύ συλλόγων και επιχειρήσεων/επαγγελματιών και αν αυτή βρίσκεται σε ισχύ ή όχι.

Στη συνέχεια θα οριστούν προκαθορισμένοι χώροι στους οποίους τα αθλητικά σωματεία θα μπορούν να τοποθετήσουν διαφημιστικές πινακίδες και μπάνερ. Ο κ. Λαγός τόνισε ότι σκοπός του κανονισμού λειτουργίας είναι να γίνει σαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών εγκαταστάσεων και να τηρείται πιστά ο κανονισμός.

Τι ειπώθηκε για την προοπτική μόνιμης παρουσίας γιατρού στο ΔΑΚ…

Ο κ. Λαγός αναφερόμενος στην προοπτική λειτουργίας ιατρού στο ΔΑΚ Τρίπολης, τόνισε ότι σε ότι αφορά τον κανονισμό υπεύθυνο για ενδεχόμενο τραυματισμό αθλητ/τρια είναι το σωματείο. Ανέφερε ότι με το νέο καθεστώς και την κατάργηση των Νομικών προσώπων και Κοινωφελών Επιχειρήσεων, είναι δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόσληψη ιατρού με σκοπό τη διάθεσή του στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Σε ότι αφορά το θέμα με τον Ερυθρό Σταυρό και τη δυνατότητα παρουσίας εθελοντών σε χώρο του ΔΑΚ Τρίπολης που θα μπορούσε να παραχωρηθεί από το Δήμο, ο κ. Λαγός ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά από τον κ. Κούρο που γνωρίζει τη συγκεκριμένο θέμα, κάτι που θα φροντίσει να κάνει σύντομα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δημιουργηθεί σύγχρονο ιατρείο σε χώρο στο ΔΑΚ Τρίπολης.

www.drt915.gr 

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 07:54 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΡΕ ΛΑΓΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 03:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιώργη εσύ και ο Λιάς τα κάνατε κούτσουρο στο Δακ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 21:24 Σύνδεσμος σχολίου

    18:47 Σιγά ρε Σβαρτζενέγκερ κόψε λίγο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 18:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Κοιτά να μην έχει ούτε γυμναστήριο το κοινό θα σε κυνηγάμε με τον Ηρακλή ..φτάνει καταστρέψατε το κολυμβητήριο μην ενοχλείς εμάς που κάνουμε γυμναστική έλεος ..Μην κάνεις τπτ σε ευχαριστούμε

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...