Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Είστε δικαιούχος του εγγυημένου εισοδήματος; Δείτε όλα τα κριτήρια για το Δήμο Τρίπολης! (vd)

Είστε δικαιούχος του εγγυημένου εισοδήματος; Δείτε όλα τα κριτήρια για το Δήμο Τρίπολης! (vd)
Απαντήσεις σε όλες τις απορίες για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα δικαιούνται και οι δημότες της Τρίπολης δόθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο. Η ενημέρωση έγινε από τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, παρουσία του Αρκά υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή.

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι εξετάζεται για πρώτη φορά το πραγματικό εισόδημα, ανεξάρτητα με το τι λένε τα χαρτιά, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα για τον τρέχοντα χρόνο, χωρίς να εξετάζεται η κατάσταση που βρισκόταν το άτομο ή η οικογένεια τα προηγούμενα έτη.
Τα στοιχεία που θα δηλωθούν από τους δικαιούχους θα πρέπει να είναι αληθινά, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν αυστηρές επιπτώσεις, εφόσον γίνει η διασταύρωση των στοιχείων.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, για 6 μήνες και για τη δική μας περιφέρεια, θα εφαρμοστεί μόνο στο Δήμο Τρίπολης.
Η δομή του περιλαμβάνει την εισοδηματική ενίσχυση, η οποία είναι 100 ευρώ σε κάθε δικαιούχο. Για παράδειγμα μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 400 ευρώ.
Δικαιούχοι είναι άτομα που διαμένουν ή φιλοξενούνται ή μια οικογένεια που έχει κοινή δήλωση.
Τα κριτήρια είναι η διαμονή (6 μήνες στο δήμο και 5 στη χώρα), το εισόδημα (όλα τα εισοδήματα, αφαιρούνται το 20% του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης) και η περιουσία.
Από τις 15 Νοέμβρη θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση ΑΦ1, ηλεκτρονικά. Όσοι δεν είναι σε θέση να το κάνουν μόνοι τους θα μπορούν να πάνε στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Σίγουρα σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξουν και οι λογιστές.
Η διαδικασία για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι επίπονη, υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου, αλλά θα βοηθήσει στην περαιτέρω διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων.
Η καταβολή του εισοδήματος θα είναι μηνιαία σε τραπεζικό λογαριασμό.
Στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου θα γίνει στην Αθήνα εκπαίδευση στελεχών του δήμου που θα ασχοληθούν με αυτό.
Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις κάρτες που θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε αν είστε δικαιούχος του εισοδήματος.
Δείτε το βίντεο στο οποίο μιλούν κατά σειρά ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο Αντιδήμαρχος Π. Βρέντας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ υπάρχουν και αποσπάσματα από την παρουσίαση.

Β.Π.
eisodima 1

eisodima 2

eisodima 3

1 σχόλιο

  • Ελένη
    Ελένη Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 01:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ωσπου να δουλέψει το τμήμα Πρόνοιας του δήμου όπως αποδυναμώθηκε τώρα από προσωπικό δε βλέπω κανέναν να παιρνει εισόδημα στο τέλος.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...