Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Δήμος Γορτυνίας | Απομακρύνει τα σκουπίδια από τα ερείσματα των δρόμων

Δήμος Γορτυνίας | Απομακρύνει τα σκουπίδια από τα ερείσματα των δρόμων

Στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τα ερείσματα των εθνικών και επαρχιακών δρόμων προχωρά καθημερινά ο Δήμος Γορτυνίας, μετά τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας από την Περιφέρεια στο Δήμο.

Η ευθύνη καθαριότητας, αποκλειστικά για την αποκομιδή σκουπιδιών, του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειών και των παράπλευρων δρόμων αυτών, των νησίδων τους, καθώς και των πρανών αυτών, από την 1η Ιανουαρίου 2024 ασκείται από τους δήμους, κατά το τμήμα που διέρχεται εντός των ορίων τους.

Με την ανάθεση των εργασιών αποκομιδής απομακρύνονται καθημερινά πλαστικά αντικείμενα, χάρτινες, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες που έχουν απορριφθεί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Γορτυνίας και μεταφέρονται σε σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων προς ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης δήλωσε σχετικά:

«Η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ερεισμάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου μέχρι πρότινος ασκούνταν από την Περιφέρεια. Ως Δήμος περιστασιακά και χωρίς επιπλέον πόρους αναλαμβάναμε την απομάκρυνση των  απορριμμάτων με ίδια μέσα, ακόμη και αν επρόκειτο για αρμοδιότητα άλλου φορέα.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Βουλή εκχωρήθηκε η αρμοδιότητα και οι αντίστοιχοι πόροι προς τους Δήμους και πλέον προχωράμε στον εντατικό καθαρισμό εκατέρωθεν του δρόμου στο σύνολο των διαδρομών του Δήμου μας.

Με την ανάθεση του έργου και την έναρξη των εργασιών αποκομιδής, αλλάζει εντυπωσιακά η εικόνα στους δρόμους της Γορτυνίας. Ο τομέας καθαριότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών μας.»,  κατέληξε ο Δήμαρχος κος Κούλης.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντάξει τώρα. Βγάζουμε σε δελτίο τύπου τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του δήμου. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν το έκανε, και τώρα το κάνει. Σε πέντε χρόνια πάλι, με ανάλογο δελτίο τύπου.

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 08:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο δρόμος πουρναρια προς Μυγδαλια κυρας γεφυρι θα ασφαλτοστρωθει;

  • Παναγουλια Κωνσταντίνα
    Παναγουλια Κωνσταντίνα Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 18:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό θα ηταν, η περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο , να προσέξουν και λίγο ο τους δρόμους με τις κατολίσθησεις.. Ερχεται χειμώνας και πολύ λυ φοβάμαι πως πάλι μονοι μας θα ενεργησουμε.
    Επαρχιακός δρομος Λαγκαδιων - θεοκτιστου.

    Σας ευχαριστώ.

  • Γορτυνιακος ψηφοφόρος
    Γορτυνιακος ψηφοφόρος Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλησπέρα Γορτυνία ξεχασμένη όταν έβγαλε το ρεπορτάζ για την καθαριότητα των χωριών ο Αλέξιος Θωμάς με το κανάλι του στο youtube alexios thomas live tv ? crecee όλοι λέγανε γραφικός τώρα είμαστε στα λόγια του

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...