Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Μητρόπολης γιόρτασαν την "25η Μαρτίου"

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Μητρόπολης γιόρτασαν την "25η Μαρτίου"
Με ιδιαίτερη χαρά , συγκίνηση και υπερηφάνεια τα φιλοξενούμενα παιδιά του Νηπιαγωγείου της ΙΜΜ&Κ « Η Ζωοδόχος Πηγή» γιόρτασαν την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, με την παρουσία του Διευθυντή κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλου.
Γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει κι η Πατρίδα. «Σήμερον χαράς Ευαγγέλια». Αιτία αυτής της χαράς είναι τα δύο «Χαίρε»: Το «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία» και το «Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά».
Με το πρώτο «χαίρε», ο υιός και λόγος του Θεού γίνεται άνθρωπος, «Ο υιός του Θεού, υιός της Παρθένου γίνεται», «Ο λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν», «Σήμερον της Σωτηρίας ημών το κεφάλαιο». Ο Θεός συγχώρεσε τον άνθρωπο και στέλνει τον μονογενή του Υιό, για να σηκώσει στους αναμάρτητους ώμους του όλη την αμαρτία του κόσμου.
Με το δεύτερο «χαίρε», ανέτειλε, επιτέλους, η ευλογημένη ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821. «Τα τρόπαια του Μαραθώνος δεν ηφάνισεν ο χρόνος, ουδέ Σαλαμίνος έργα των Ελλήνων. Θαύμα μέγα. Οι Γραικοί τ’ ανιστορούντα και καλά τα ενθυμούνται», λέει ο Ρήγας Φεραίος.
Κι έγινε το θαύμα, το μεγάλο θαύμα.
Η Ελλάδα ελευθερώνεται.
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 !!
Χρόνια Πολλά!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...