Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα | Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Δημητσάνα | Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, αλλά και διαδικτυακά.

Αναλυτικότερα:

  • Τέχνη και νέες τεχνολογίες-Από τη video art στη bio art-Παρασκευή 17 Μαΐου (ώρες 11:00-12:30)

Με αφορμή την εικαστική εγκατάσταση της Γιούλας και της Όλγας Παπαδοπούλου «I found myself within a forest-Ευρέθην εις το δάσος», που εκτίθεται έως τις 21/6 στο Μουσείο, οι δύο εικαστικοί θα παρουσιάσουν διαδικτυακά το έργο τους και θα μιλήσουν για τη σύζευξη των εννοιών «τέχνη» και «περιβάλλον» σε σύγχρονες μορφές εικαστικής έκφρασης, όπως η video art και η bio art. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον εικαστικό Δημήτρη Μέρτζο, ο οποίος θα παρουσιάσει τους δικούς του πειραματισμούς μέσω νέων τεχνολογιών, που σχετίζονται με τη μεταμόρφωση/διαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος και του σώματος, στο προσωπικό του έργο και σε συλλογικά projects, στα οποία συμμετείχε στο πλαίσιο της Ars Electronica και της Transmediale.

Για συμμετοχή στην παρουσίαση, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στη συνέχεια, θα ειδοποιηθείτε και θα λάβετε οδηγίες για την εισαγωγή σας στη διαδικτυακή δράση.

  • Κινηματογραφικό εργαστήρι animation για παιδιά σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο-Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου (ώρες 12:30-16:30)

Στο διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 10-14 ετών, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ολιγόλεπτη ταινία animation με έμπνευση από τη θεματική του Μουσείου. Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων animator Κώστα Κατράκη και Τάσου Ζέρβα, και χωρίς να απαιτείται σχετική εμπειρία και γνώση, τα παιδιά θα δουλέψουν ομαδικά για τη συγγραφή του σεναρίου αλλά και για να κατασκευάσουν τα σκηνικά και τις φιγούρες της ταινίας. Στη συνέχεια, μέσω της τεχνικής του Stop Motion Animation, θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της κίνησης σε κάθε σκηνή της ταινίας.

  • «Με τη δύναμη του νερού»-Ψηφιακό quiz γνώσεων για σχολικές ομάδες-

Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24/5, εκτός Τρίτης, (ώρες 10:00-13:00)

Σχολικές ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου, αφού περιηγηθούν στο Μουσείο, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα ψηφιακό quiz γνώσεων. Μέσω σύγχρονων εφαρμογών θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του quiz, επιβεβαιώνοντας με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο τις γνώσεις που θα έχουν μόλις αποκτήσει.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης, τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι εκδόσεις του Ιδρύματος με έκπτωση από 10% έως και 45%.

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...