Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκδοση του ιστορικού παραμυθιού «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει…στο Νηπιαγωγείο και…στο Δημοτικό Σχολείο!!!»

Έκδοση του ιστορικού παραμυθιού «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει…στο Νηπιαγωγείο και…στο Δημοτικό Σχολείο!!!»

Στο πλαίσιο εορτασμού της 200ης επετείου από τη “Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων” που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ολοκληρώθηκε η έκδοση του ιστορικού παραμυθιού «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει…στο Νηπιαγωγείο και…στο Δημοτικό Σχολείο!!!», το οποίο βασίζεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον τόπο μας, κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821.

Το εν λόγω παραμύθι συνέγραψε η Νηπιαγωγός, του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους, κα Άννα Γαρδικιώτου, όπου μέσα από το ταξίδι των ηρώων του παραμυθιού, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας και να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με αποκορύφωμα τη B΄ Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στο Άστρος το «Χρυσήλιον» το 1823. Η Νηπιαγωγός, του 2ου Νηπιαγωγείου Άστρους, κα Γιαννούλα Καρκούλη πρόσθεσε φύλλα εργασίας που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας, ενώ η Νηπιαγωγός, του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους, κα Αναστασία Θεοδοσοπούλου δημιούργησε διαδραστικά παιχνίδια με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης, για τη ζωή και τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Την επιμέλεια της έκδοσης και την εξεύρεση των πόρων είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Αλέξιος Αρφάνης.

Χορηγός της έκδοσης του ιστορικού παραμυθιού, είναι ο ΔΕΣΦΑ, Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, στο πλαίσιο ενίσχυσης δράσεων, που έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος, στο κοινωνικό πεδίο.

Το ιστορικό παραμύθι έχει διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με σκοπό να αποτελέσει μια παρακαταθήκη γνώσεων για τα παιδιά μας και να τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, να εμπνευστούν από τα ιδανικά των προγόνων μας και να κατακτήσουν αρετές όπως είναι η αγάπη, η γενναιοδωρία και η δικαιοσύνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...